Search found 33 matches

Return to advanced search

Blender UV Mob Texturing Question

I want the UV texture of my mob to be pixel-art based. But I don't know how to properly export the UV layout for this kind of texturing. I've seen other's mobs and they are pixel-art textured, so there must be a way to do this. How do I export the UV layout in such a way that allows me to draw pixel...
by L22
Mon Mar 04, 2019 01:41
 
Forum: Modding Discussion
Topic: Blender UV Mob Texturing Question
Replies: 2
Views: 150

Re: Biome Creation Issue

There's not much to give detail on. All I did to fix the issue was remove this line of code... paramtype = "light", from the nodes that are used in the tree schems, that are generated when my biome is created. My guess for why this was causing the issue was either because of too many of my...
by L22
Sun Mar 03, 2019 22:56
 
Forum: Modding Discussion
Topic: Biome Creation Issue
Replies: 2
Views: 198

Re: [Mod] PaleoTest [0.1] [paleotest]

Just took a quick look at it. Looks great!
by L22
Fri Mar 01, 2019 02:22
 
Forum: WIP Mods
Topic: [Mod] Dinosaurs in Minetest! [1.40] [paleotest]
Replies: 19
Views: 1500

Biome Creation Issue

EDIT TWO: I fixed the issue. It had something to do with the paramtype being set to light. I'm attempting to make my own biome in Minetest, but for some reason when I try to load in some of the new biome by flying around and looking for it, the game will crash displaying this exception code: c00000f...
by L22
Fri Feb 22, 2019 23:41
 
Forum: Modding Discussion
Topic: Biome Creation Issue
Replies: 2
Views: 198

Question about ABMs

Let's say you want a node to do something every second, with a chance of 5. Is it possible to have the node removed if the ABM attempted and failed? I'm still new to modding in Minetest, so I don't think I can explain this too well.
by L22
Sun Feb 17, 2019 04:13
 
Forum: Modding Discussion
Topic: Question about ABMs
Replies: 1
Views: 134

Re: UV Map not displaying properly on mesh

My apologies for taking so long to make this reply.

It's a bit hard to see here, but you can see through the mesh and see the other side as if the UV map is displayed on the inside, rather than the outside.
screenshot.jpg
(100.65 KiB) Not downloaded yet
by L22
Sun Feb 17, 2019 00:14
 
Forum: Modding Discussion
Topic: UV Map not displaying properly on mesh
Replies: 4
Views: 195

Re: Does the current Minetest seem too easy?

I guess when I found Minetest, I was expecting a Minecraft clone. But It's different. And I like it. I'll try modifying it to my liking.
by L22
Thu Feb 14, 2019 01:11
 
Forum: General Discussion
Topic: Does the current Minetest seem too easy?
Replies: 28
Views: 1575

How do I make ores more rare?

I'm looking at the section in mapgen.lua that displays the register_ore code for the default ores in Minetest Game, and I want to make each ore slightly rarer. Does increasing clust_scarcity make ores more rare?

Thanks.
by L22
Thu Feb 14, 2019 01:07
 
Forum: Modding Discussion
Topic: How do I make ores more rare?
Replies: 1
Views: 125

Does the current Minetest seem too easy?

In my opinion, Minetest seems too easy. I'm able to get diamond tools withing five minutes if I wanted to. Is this a result of a mod? Or v7 map generation?
by L22
Tue Feb 12, 2019 06:24
 
Forum: General Discussion
Topic: Does the current Minetest seem too easy?
Replies: 28
Views: 1575

Re: UV Map not displaying properly on mesh

I’ll try posting a screenshot later.
by L22
Sun Feb 10, 2019 21:31
 
Forum: Modding Discussion
Topic: UV Map not displaying properly on mesh
Replies: 4
Views: 195

UV Map not displaying properly on mesh

I don't think the UV map is displaying properly on my mesh. When you look at it, it seems like front part of the mesh is transparent, and you can see the inner part. I don't understand why this is happening.

Does someone know how to fix this?
by L22
Sun Feb 10, 2019 19:05
 
Forum: Modding Discussion
Topic: UV Map not displaying properly on mesh
Replies: 4
Views: 195

Re: Question about TenPlus1’s Mob API

Oh okay. Thanks.
by L22
Sat Feb 09, 2019 22:53
 
Forum: Modding Discussion
Topic: Question about TenPlus1’s Mob API
Replies: 2
Views: 164

Question about TenPlus1’s Mob API

Is there a way to add more animations to mobs besides standing, walking, and attacking?
by L22
Sat Feb 09, 2019 21:02
 
Forum: Modding Discussion
Topic: Question about TenPlus1’s Mob API
Replies: 2
Views: 164

Re: Making a pickaxe.

Okay. Thank you.
by L22
Sat Feb 09, 2019 19:15
 
Forum: Modding Discussion
Topic: Making a pickaxe.
Replies: 2
Views: 188

Making a pickaxe.

I'm attempting to make a pickaxe, but I don't fully understand how to create one. Could someone explain to me what max_drop_level, maxlevel, uses, and times are and how to use them? I tried looking on the wiki and in the modding tutorial book and neither of them explain how these things work. Thanks.
by L22
Fri Feb 08, 2019 02:07
 
Forum: Modding Discussion
Topic: Making a pickaxe.
Replies: 2
Views: 188

Re: MacOS Homebrew install did not work.

Okay, thanks. I'll try seeing if it will work.
by L22
Sun Feb 03, 2019 21:28
 
Forum: Problems
Topic: MacOS Homebrew install did not work.
Replies: 5
Views: 221

Re: MacOS Homebrew install did not work.

The Minetest client launches, but it shows up with nothing displayed in the window. Just blank. EDIT: Nevermind, maximizing the screen fixed the problem. One last question. Is it possible to copy the app and put it on a thumb drive, then move it to another computer? I want to put Minetest on another...
by L22
Sun Feb 03, 2019 20:20
 
Forum: Problems
Topic: MacOS Homebrew install did not work.
Replies: 5
Views: 221

Re: TenPlus1's MobAPI: How do I add more sounds to mobs?

Okay. Thank you. I added some of your suggestions to the code, and my mob now makes multiple sounds.
by L22
Sun Feb 03, 2019 19:57
 
Forum: Modding Discussion
Topic: TenPlus1's MobAPI: How do I add more sounds to mobs?
Replies: 4
Views: 181

Re: TenPlus1's MobAPI: How do I add more sounds to mobs?

Okay, thank you. I'll try those.
by L22
Sun Feb 03, 2019 06:27
 
Forum: Modding Discussion
Topic: TenPlus1's MobAPI: How do I add more sounds to mobs?
Replies: 4
Views: 181

MacOS Homebrew install did not work.

I tried installing Minetest via homebrew, and it seemed to have installed, but I cannot find it anywhere on my computer. What did I do wrong?
by L22
Sun Feb 03, 2019 06:11
 
Forum: Problems
Topic: MacOS Homebrew install did not work.
Replies: 5
Views: 221

TenPlus1's MobAPI: How do I add more sounds to mobs?

I have a mob that I want to have make more than one noise, but these lines of code only use the noise "steve_call" and not "steve_sound"

sounds = {
random = "steve_sound",
random = "steve_call",
},

How do you give a mob multiple noises?
by L22
Sun Feb 03, 2019 05:32
 
Forum: Modding Discussion
Topic: TenPlus1's MobAPI: How do I add more sounds to mobs?
Replies: 4
Views: 181

How do you create a timer in the mod Mesecons?

I'm attempting to build a minigame-based server using the Mesecons mod, but I don't know how to create a timer using the Luacontroller/Microcontroller.

Would anyone know how to create a simple timer that lasts for about fifteen minutes, then outputs a signal?

Thanks. :)
by L22
Thu Jan 31, 2019 01:23
 
Forum: Modding Discussion
Topic: How do you create a timer in the mod Mesecons?
Replies: 1
Views: 121

How do you grow grass underground?

I have a large portion of dirt with some grass blocks placed randomly inside. I also have some torches lighting up the area. But for some reason, the grass will not grow.

Is it even possible to grow grass underground?
by L22
Mon Jan 21, 2019 00:26
 
Forum: General Discussion
Topic: How do you grow grass underground?
Replies: 1
Views: 200

Hostile Animal(s) Mod?

I’m looking for a mod that introduces hostile animals.
I’m not looking for a mod that contains:
Zombies,
Skeletons,
Endermen-Like Enemies,
etc...

If anyone could give me some suggestions, that would be great.
Thanks. :)
by L22
Sun Jan 20, 2019 16:31
 
Forum: General Discussion
Topic: Hostile Animal(s) Mod?
Replies: 3
Views: 271

Re: Need Help Setting Up Dedicated Server

Okay. After some physical reconfiguring of the router setup, I managed to get the server working I think. I’m able to connect to the server with the public IP using the same network that the server is on. The funny thing is that this seems to only work once every time I start the server. After that ...
by L22
Sun Jan 20, 2019 03:01
 
Forum: Servers
Topic: Need Help Setting Up Dedicated Server
Replies: 6
Views: 293
Next

Return to advanced search