PC to PC LAN help

Post Reply
User avatar
3dracer01
New member
Posts: 5
Joined: Fri Oct 19, 2012 21:54

PC to PC LAN help

by 3dracer01 » Post

I was wondering if Minetest had PC to PC capabilities

ive ran other games between 2 pcs by a direct ethernet hookup

i tried to do this in minetest i got confused, frustrated said screw it

basicly my objective is to run a server with no internet so 1 person and myself can play

User avatar
cosarara97
Member
Posts: 180
Joined: Tue Nov 01, 2011 18:53

by cosarara97 » Post

In minetest, connecting over internet or lan is the same, the only difference is that over the internet you have to redirect ports, and that kind of things.
I'll assume you use linux. The basic steps are these:
- Run minetestserver in a PC (use --world as needed)
- Run minetest in the same PC (optional)
- Connect, as multiplayer, to 127.0.0.1
- Run minetest in the other pc.
- Connect to the IP of the first computer.
:D

User avatar
3dracer01
New member
Posts: 5
Joined: Fri Oct 19, 2012 21:54

by 3dracer01 » Post

would this be the same for windows

User avatar
madchicken13
Member
Posts: 741
Joined: Mon Jun 11, 2012 00:41
Location: Shelton, WA
Contact:

by madchicken13 » Post

cosarara97 wrote:In minetest, connecting over internet or lan is the same, the only difference is that over the internet you have to redirect ports, and that kind of things.
I'll assume you use linux. The basic steps are these:
- Run minetestserver in a PC (use --world as needed)
- Run minetest in the same PC (optional)
- Connect, as multiplayer, to 127.0.0.1
- Run minetest in the other pc.
- Connect to the IP of the first computer.
PS : to find the LAN IP of the Server Computer, Get on the Server Computer, Right Click the network icon, and Find the Information you need :P
Minetest-CC = viewtopic.php?pid=122782
My Minetest Mods = MoreBlocks
My Website: http://www.cddo.us/

User avatar
3dracer01
New member
Posts: 5
Joined: Fri Oct 19, 2012 21:54

by 3dracer01 » Post

i tried this it does not work

im running windows
minetest version 0.4.3

User avatar
cosarara97
Member
Posts: 180
Joined: Tue Nov 01, 2011 18:53

by cosarara97 » Post

Here: http://wiki.minetest.com/wiki/Setting_u ... er#Windows
PS: Check you don't have the port blocked in the windows firewall, and that kind of things.
Last edited by cosarara97 on Fri Oct 19, 2012 22:50, edited 1 time in total.
:D

User avatar
madchicken13
Member
Posts: 741
Joined: Mon Jun 11, 2012 00:41
Location: Shelton, WA
Contact:

by madchicken13 » Post

3dracer01 wrote:i tried this it does not work

im running windows
minetest version 0.4.3
Windows Is to damn complicated :-(
Get Linux :P
Minetest-CC = viewtopic.php?pid=122782
My Minetest Mods = MoreBlocks
My Website: http://www.cddo.us/

Jordach
Member
Posts: 4527
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach
Location: Blender Scene

by Jordach » Post

Linux would be bad for a noobie like him.
viewtopic.php?f=10&t=19056 Solar Plains Dev Server

User avatar
PilzAdam
Member
Posts: 4026
Joined: Fri Jul 20, 2012 16:19
GitHub: PilzAdam
IRC: PilzAdam
Location: Germany

by PilzAdam » Post

Jordach wrote:Linux would be bad for a noobie like him.
No. Only because he started with windows. If he would have started with Linux it would be better and easier for him.

User avatar
3dracer01
New member
Posts: 5
Joined: Fri Oct 19, 2012 21:54

by 3dracer01 » Post

Jordach wrote:Linux would be bad for a noobie like him.
screw it
Last edited by 3dracer01 on Sat Oct 20, 2012 15:41, edited 1 time in total.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests