i need help for make server step by step

rulion.burg
Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Feb 25, 2013 05:02
Location: Indonesia

i need help for make server step by step

by rulion.burg » Sun Mar 03, 2013 13:26

hello, good evening fellow comrades minetest lovers all,,,
I'm here to inquire about how to create a server minetest,, is there anything that would help me,,, I really like this game, but when I started playing, I see only your server, and I can not interact with your how to talk in game, I use Indonesian, when I started to step in tutorial all not working, when I play alone I can play, but when I invite friends to my server, it does not work at all, can not connect,, Is there a friend who wants to share a server for me,,???? I want to play with my Indonesian friends, and I really want to have their own server,,, thanks for the friends who are willing to share knowledge to me, especially if one wants to give a free server for me ... greeting of peace from Indonesia friend,,,


=============================================



=============================================
Last edited by rulion.burg on Tue Mar 05, 2013 15:15, edited 1 time in total.
Just play game and want have a friend


Sorry my bad english
 

markveidemanis
Member
 
Posts: 211
Joined: Thu Sep 27, 2012 15:41

by markveidemanis » Sun Mar 03, 2013 14:08

I can run a server.
Contact me on Freenode channel #minetest , i will most likely be there.
also, you can play on my other server: minetest.org port 30010, its super fast and has an epic map.
you type /listgo to list the places.




EDIT: This is my 100th post
Last edited by markveidemanis on Sun Mar 03, 2013 14:53, edited 1 time in total.
BitCoin: 1Eq4arvykGNa1YC2DbJpWcwGfMvtFGjAoR
 

rulion.burg
Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Feb 25, 2013 05:02
Location: Indonesia

by rulion.burg » Sun Mar 03, 2013 14:58

I was dizzy on freenode can not understand, too difficult for me,,
Just play game and want have a friend


Sorry my bad english
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3156
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou
 

rulion.burg
Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Feb 25, 2013 05:02
Location: Indonesia

by rulion.burg » Sun Mar 03, 2013 18:52



i wanna make server on the internet,, not on my windows,, @calinou,,, please help me how to make it,, i have subdomain on kilu.de,,, can i used or not..????
Just play game and want have a friend


Sorry my bad english
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3156
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

by Calinou » Sun Mar 03, 2013 19:16

That topic also explains how to open a server to the Internet (however you will have to keep your client open, as well as your computer). You need a good connection to handle a lot of players at once too (at least 50kb in download and upload per player).
 

rulion.burg
Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Feb 25, 2013 05:02
Location: Indonesia

by rulion.burg » Mon Mar 04, 2013 04:29

Calinou wrote:That topic also explains how to open a server to the Internet (however you will have to keep your client open, as well as your computer). You need a good connection to handle a lot of players at once too (at least 50kb in download and upload per player).

OOU be so, at least we need to stay alive computer and client applications are open,,, for the average website port 80, how to turn it into 30 000,,, the files I have uploaded to any server, what is quite minetest and minetest_game in dir games,,, or still others are files that I need to add
Just play game and want have a friend


Sorry my bad english
 

rarkenin
Member
 
Posts: 668
Joined: Tue Nov 20, 2012 20:48

by rarkenin » Mon Mar 04, 2013 11:35

rulion.burg wrote:
Calinou wrote:That topic also explains how to open a server to the Internet (however you will have to keep your client open, as well as your computer). You need a good connection to handle a lot of players at once too (at least 50kb in download and upload per player).

OOU be so, at least we need to stay alive computer and client applications are open,,, for the average website port 80, how to turn it into 30 000,,, the files I have uploaded to any server, what is quite minetest and minetest_game in dir games,,, or still others are files that I need to add


If you run the Minetest server program, it WILL be on port 30000/
Admin pro tempore on 0gb.us:30000. Ask me if you have a problem, or just want help.
This is a signature virus. Add me to your signature so that I can multiply.
Now working on my own clone, Mosstest.
I guess I'm back for some time.
 

rulion.burg
Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Feb 25, 2013 05:02
Location: Indonesia

by rulion.burg » Mon Mar 04, 2013 14:42

rarkenin wrote:
rulion.burg wrote:
Calinou wrote:That topic also explains how to open a server to the Internet (however you will have to keep your client open, as well as your computer). You need a good connection to handle a lot of players at once too (at least 50kb in download and upload per player).

OOU be so, at least we need to stay alive computer and client applications are open,,, for the average website port 80, how to turn it into 30 000,,, the files I have uploaded to any server, what is quite minetest and minetest_game in dir games,,, or still others are files that I need to add


If you run the Minetest server program, it WILL be on port 30000/




oke thanks u
Just play game and want have a friend


Sorry my bad english
 

rulion.burg
Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Feb 25, 2013 05:02
Location: Indonesia

by rulion.burg » Tue Mar 05, 2013 12:13

Calinou wrote:If you run the Minetest server program, it WILL be on port 30000/




how to make ip server not change every day
Last edited by rulion.burg on Tue Mar 05, 2013 12:14, edited 1 time in total.
Just play game and want have a friend


Sorry my bad english
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3156
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

by Calinou » Tue Mar 05, 2013 13:10

Some ISPs give you a dynamic external IP, some give you a static external IP, you can't do anything against that other than keeping your router on 24/7.
 

rulion.burg
Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Feb 25, 2013 05:02
Location: Indonesia

by rulion.burg » Tue Mar 05, 2013 13:24

Calinou wrote:Some ISPs give you a dynamic external IP, some give you a static external IP, you can't do anything against that other than keeping your router on 24/7.

am adding mods by vanessae and now i have an error in my server hahaha how i fix this,,, how to uninstall mod,, i was delete the folder but the same i have error not fixed
Just play game and want have a friend


Sorry my bad english
 

User avatar
Traxie21
Member
 
Posts: 753
Joined: Mon Dec 31, 2012 10:48
Location: McKinney, Texas U.S.A.
 

rulion.burg
Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Feb 25, 2013 05:02
Location: Indonesia

by rulion.burg » Tue Mar 05, 2013 15:20

Traxie21 wrote:Please post the error?


sorry am not copy some error,, am uninstall all,, and make it new againt...


this is,,,, if am not forget,,, cannot open C:\Documents and Settings\name\application data\minetest\...\mods\VanessaE-64px-realistic-textures-3bc1e7f
Just play game and want have a friend


Sorry my bad english
 

User avatar
Traxie21
Member
 
Posts: 753
Joined: Mon Dec 31, 2012 10:48
Location: McKinney, Texas U.S.A.

by Traxie21 » Tue Mar 05, 2013 15:22

Realistic textures is not a mod, it is a texture pack.
 

rulion.burg
Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Feb 25, 2013 05:02
Location: Indonesia

by rulion.burg » Tue Mar 05, 2013 15:25

Traxie21 wrote:Realistic textures is not a mod, it is a texture pack.



wow so am wrong used that,,, hahahhaa olala.. emmmmm



you have serverextended,, that for what,, mod, texture, or other,, tell me,,

i think that mod

now i have error
22:28:36: ERROR[main]: ModError: Failed to load and run C:\Documents and Setting
s\name\Desktop\minetest\bin\..\games\minetest_game\mods\ServerExtended-master\ini
t.lua
Last edited by rulion.burg on Tue Mar 05, 2013 15:31, edited 1 time in total.
Just play game and want have a friend


Sorry my bad english
 

User avatar
Traxie21
Member
 
Posts: 753
Joined: Mon Dec 31, 2012 10:48
Location: McKinney, Texas U.S.A.

by Traxie21 » Tue Mar 05, 2013 15:35

ServerExtended is a mod for servers, to make it easier for admins and players to do stuff.

You have to rename it from "ServerExtended-master" to "serverextended"
 

rulion.burg
Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Feb 25, 2013 05:02
Location: Indonesia

by rulion.burg » Tue Mar 05, 2013 15:37

Traxie21 wrote:ServerExtended is a mod for servers, to make it easier for admins and players to do stuff.

You have to rename it from "ServerExtended-master" to "serverextended"



i was rename to serverextended but the same,, its error for me

this an error 22:36:41: ERROR[main]: ServerError: LuaError: error: ...es\minetest_game\mods\se
rverextended/ranks/ranks.lua:63: attempt to index local 'file' (a nil value)
22:36:41: ERROR[main]: stack traceback:
Last edited by rulion.burg on Tue Mar 05, 2013 15:39, edited 1 time in total.
Just play game and want have a friend


Sorry my bad english
 

User avatar
Traxie21
Member
 
Posts: 753
Joined: Mon Dec 31, 2012 10:48
Location: McKinney, Texas U.S.A.

by Traxie21 » Tue Mar 05, 2013 15:50

Are you using stable or unstable?

I'm checking this out now.

EDIT: Not good, I thought I fixed this ages ago...
I hate this bug so much, it dosn't make sense.

EDIT: Thanks a lot for telling me this. Apparently, on newer git versions, the file writing system I was using does not work. I'm going to redesign all the playerdata systems. TYVM.

EDIT: Again: The unstable version seems to work fine. Try that.
Last edited by Traxie21 on Tue Mar 05, 2013 16:03, edited 1 time in total.
 

rulion.burg
Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Feb 25, 2013 05:02
Location: Indonesia

by rulion.burg » Tue Mar 05, 2013 16:04

Traxie21 wrote:Are you using stable or unstable?

I'm checking this out now.

EDIT: Not good, I thought I fixed this ages ago...
I hate this bug so much, it dosn't make sense.

EDIT: Thanks a lot for telling me this. Apparently, on newer git versions, the file writing system I was using does not work. I'm going to redesign all the playerdata systems. TYVM.



am using unstable,, for my version 0.4.4

i change the pat on int. /ranks/ranks.lua to \ranks\ranks.lua its work conecting to client and then server and then error againt hahahaha fyuhhh
am tired,, please fix that

23:12:48: ERROR[main]: =======END OF ERROR FROM LUA ========
23:12:48: ERROR[main]: Server: Failed to load and run C:\Documents and Settings\
name\Desktop\minetest\bin\..\games\minetest_game\mods\serverextended\init.
lua
23:12:48: ERROR[main]: ModError: Failed to load and run C:\Documents and Setting
s\name\Desktop\minetest\bin\..\games\minetest_game\mods\serverextended\ini
t.lua
Last edited by rulion.burg on Tue Mar 05, 2013 16:16, edited 1 time in total.
Just play game and want have a friend


Sorry my bad english
 

User avatar
Traxie21
Member
 
Posts: 753
Joined: Mon Dec 31, 2012 10:48
Location: McKinney, Texas U.S.A.

by Traxie21 » Tue Mar 05, 2013 16:30

You probably don't need it ATM, ServerExtended is for big servers. I'm working hard on redesigning/fixing this. Just don't bother please.
 

rulion.burg
Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Feb 25, 2013 05:02
Location: Indonesia

by rulion.burg » Tue Mar 05, 2013 16:44

Traxie21 wrote:You probably don't need it ATM, ServerExtended is for big servers. I'm working hard on redesigning/fixing this. Just don't bother please.



sorry if I'm wrong, I'm just a fool who does not know anything, to admin please delete my topic useless, I stopped debating this,,, can not be a solution or learning, please forgive me
Just play game and want have a friend


Sorry my bad english
 

User avatar
Traxie21
Member
 
Posts: 753
Joined: Mon Dec 31, 2012 10:48
Location: McKinney, Texas U.S.A.

by Traxie21 » Tue Mar 05, 2013 17:08

It's not a debate, and thanks to you, I'm fixing a MAJOR bug, and making the entire system of my mod better. :3
 

rulion.burg
Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Feb 25, 2013 05:02
Location: Indonesia

by rulion.burg » Tue Mar 05, 2013 17:10

wellcome
Just play game and want have a friend


Sorry my bad english
 

rulion.burg
Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Feb 25, 2013 05:02
Location: Indonesia

by rulion.burg » Fri Apr 12, 2013 09:59

hello,,,, if anyone can help me,,, I have a problem when I update every version minetest, I always lose the world that I have made,,, and as for the mods that have become out of sync in case of error,,, how to cope with the world in the old version that still exist and can be played with the newest version,,, I have spent a lot of time to play,,,, please help,,, i want to know how to renew the correct version with fixed minetest include the old world ,, thank you
Just play game and want have a friend


Sorry my bad english
 

Next

Return to Servers



Who is online

Users browsing this forum: ludwig-a and 2 guests