Page 9 of 24

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 10:27
by jordan4ibanez
no problem.. why do you keep reentering and leaving?

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 10:31
by jordan4ibanez
EVERYONE MAKE SURE THEY READ THE BOTTOM OF THE MAIN POST

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 19:43
by jordan4ibanez
THE SERVER CRASHED BUT IT IS FIXED

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 19:44
by sfan5
Can you install the More Fences Mod?

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 20:07
by jordan4ibanez
yes :)

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 21:33
by jordan4ibanez
doing some bug fixes because no one is on

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 21:40
by jordan4ibanez
THE BUGS ARE FIXED

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 21:42
by jordan4ibanez
Server is up!

PostPosted: Mon Jan 16, 2012 03:47
by jordan4ibanez
set up dual monitors..so can play on one and monitor whats going on on the other..verizon is being crappy right now so might have issues connecting

PostPosted: Fri Jan 20, 2012 23:45
by ray8888
i cant get on to the server now

PostPosted: Mon Jan 23, 2012 04:33
by jordan4ibanez
SERVER IS UP ..if it crashes when im sleeping (because it is on latest dev build) you can go to my minecraft server which welcomes all people to it even people on proxies like i use ( http://mineshafter.appspot.com/ ) for all you who want the proxy :D

PostPosted: Mon Jan 23, 2012 06:17
by sfan5
jordan4ibanez wrote:SERVER IS UP ..if it crashes when im sleeping (because it is on latest dev build) you can go to my minecraft server which welcomes all people to it even people on proxies like i use ( http://mineshafter.appspot.com/ ) for all you who want the proxy :D

You could use a cronjob that checks every 2Mins if the Server is up and if not the Server will Be started

PostPosted: Mon Jan 23, 2012 12:54
by jordan4ibanez
sfan5 wrote:
jordan4ibanez wrote:SERVER IS UP ..if it crashes when im sleeping (because it is on latest dev build) you can go to my minecraft server which welcomes all people to it even people on proxies like i use ( http://mineshafter.appspot.com/ ) for all you who want the proxy :D

You could use a cronjob that checks every 2Mins if the Server is up and if not the Server will Be started

im not good with bash...any help would be appreciated

PostPosted: Mon Jan 23, 2012 18:37
by sfan5
jordan4ibanez wrote:
sfan5 wrote:
jordan4ibanez wrote:SERVER IS UP ..if it crashes when im sleeping (because it is on latest dev build) you can go to my minecraft server which welcomes all people to it even people on proxies like i use ( http://mineshafter.appspot.com/ ) for all you who want the proxy :D

You could use a cronjob that checks every 2Mins if the Server is up and if not the Server will Be started

im not good with bash...any help would be appreciated

Create a /etc/cron.d/minetest file and write this into it:
Code: Select all
*/5   *   *   *  *    /home/jordan/minetest/check_server_running.sh 

create /home/jordan/minetest/check_server_running.sh and write this into it:
Code: Select all
if [ $(pidof minetestserver) ]
then
        exit 0;
else
        /home/jordan/minetest/bin/minetestserver&
fi

PostPosted: Tue Jan 24, 2012 00:39
by jordan4ibanez
sfan5 wrote:
jordan4ibanez wrote:
sfan5 wrote:You could use a cronjob that checks every 2Mins if the Server is up and if not the Server will Be started

im not good with bash...any help would be appreciated

Create a /etc/cron.d/minetest file and write this into it:
Code: Select all
*/5   *   *   *  *    /home/jordan/minetest/check_server_running.sh 

create /home/jordan/minetest/check_server_running.sh and write this into it:
Code: Select all
if [ $(pidof minetestserver) ]
then
        exit 0;
else
        /home/jordan/minetest/bin/minetestserver&
fi

thank you sfan!

PostPosted: Tue Jan 24, 2012 06:11
by sfan5
jordan4ibanez wrote:
sfan5 wrote:
jordan4ibanez wrote:im not good with bash...any help would be appreciated

Create a /etc/cron.d/minetest file and write this into it:
Code: Select all
*/5   *   *   *  *    /home/jordan/minetest/check_server_running.sh 

create /home/jordan/minetest/check_server_running.sh and write this into it:
Code: Select all
if [ $(pidof minetestserver) ]
then
        exit 0;
else
        /home/jordan/minetest/bin/minetestserver&
fi

thank you sfan!

No Problem

PostPosted: Tue Jan 24, 2012 18:30
by sfan5
jordan4ibanez wrote:SERVER IS UP ..if it crashes when im sleeping (because it is on latest dev build) you can go to my minecraft server which welcomes all people to it even people on proxies like i use ( http://mineshafter.appspot.com/ ) for all you who want the proxy :D

Can you go online on Remobo and start your Server (Minecraft and Minetest) ?

PostPosted: Sun Jan 29, 2012 09:35
by krewshu11
Hey It wont let me get into your server. Sry im a noob. error message Some exception, what()+

PostPosted: Sun Jan 29, 2012 09:40
by krewshu11
SRY Some exception, what ()="unsupported ContentFeatures version"

PostPosted: Sun Jan 29, 2012 09:52
by sfan5
I get this error too
@krewshu11: you can edit your posts

PostPosted: Sun Jan 29, 2012 10:16
by dannydark
@sfan5 & @krewshu11 I'm actually on jordan4ibanez's server at the moment with no problems.

The only thing I can think it being is the 3D Player code being added which both me and jordan4ibanez have on our clients, Try compiling with the 3D Player stuff and see if that fixes it.

Btw I can see you both attempting to join it says you've joined but then after a few seconds says you timed out.

EDIT: oh and we also have the sound branch too...I think there's more chance of it being caused by that than the 3D Player patch.

PostPosted: Sun Jan 29, 2012 13:14
by zoup
@jordan4ibanez

i friend requested you :)

about the server check script that sfan5 sent you: you might still have to make it executable via

chmod +x /home/jordan/minetest/check_server_running.sh

just in case... :)

PostPosted: Sun Jan 29, 2012 17:45
by zoup
dannydark wrote:@sfan5 & @krewshu11 I'm actually on jordan4ibanez's server at the moment with no problems.

The only thing I can think it being is the 3D Player code being added which both me and jordan4ibanez have on our clients, Try compiling with the 3D Player stuff and see if that fixes it.

Btw I can see you both attempting to join it says you've joined but then after a few seconds says you timed out.

EDIT: oh and we also have the sound branch too...I think there's more chance of it being caused by that than the 3D Player patch.


I can confirm the sound branch is needed. Learned some git along the way :)

I don't seem to need the 3D-Player though.

PostPosted: Sun Jan 29, 2012 19:07
by krewshu11
heeeey I have no idea what any of that means lol. NOOB. NOOOOOOOOOB here. I downloaded the .0.4 version it said but I dont know about the 3D thing and sound thing you guys are talking about.

PostPosted: Sun Jan 29, 2012 19:19
by sfan5
You must compile from Source