[Mod] Forceload Anchor [20140827] [forceload]

Post Reply
User avatar
rubenwardy
Moderator
Posts: 6187
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy
Location: United Kingdom
Contact:

[Mod] Forceload Anchor [20140827] [forceload]

by rubenwardy » Post

Keeps areas of the map loaded when there is no player there. Requires the 'forceload' privilege.

The maximum amount of anchors is limited by max_forceloaded_blocks in minetest.conf

Works for 8 blocks around the anchor, usually.

Image

Requires Minetest 0.4.10
License: LGPL 2.1 or later
Download: latest version
Dependencies: None.
GitHub: rubenwardy/forceload

Todo: Anchor placement quota.
Last edited by rubenwardy on Tue Sep 09, 2014 12:24, edited 9 times in total.

User avatar
Evergreen
Member
Posts: 2135
Joined: Sun Jan 06, 2013 01:22
GitHub: 4Evergreen4
IRC: EvergreenTree
In-game: Evergreen
Location: A forest in the midwest
Contact:

Re: [Mod] Forceload Anchor [20140827] [forceload]

by Evergreen » Post

This will be extremely useful! Thanks for the mod ruben. :-)

User avatar
rubenwardy
Moderator
Posts: 6187
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy
Location: United Kingdom
Contact:

Re: [Mod] Forceload Anchor [20140827] [forceload]

by rubenwardy » Post

Thank you.

8D

User avatar
twoelk
Member
Posts: 1373
Joined: Fri Apr 19, 2013 16:19
GitHub: twoelk
IRC: twoelk
In-game: twoelk
Location: northern Germany

Re: [Mod] Forceload Anchor [20140827] [forceload]

by twoelk » Post

and this will be easily abusable ;-P

Just imagine a factory and quarry heavy server with all them technic and mesecon contraptions loaded all the time and working in full production mode because everybody has access to this nice mod.

This might well be usefull for a server stress test but on a normal server? We allready have so many possible sources of lag.

User avatar
rubenwardy
Moderator
Posts: 6187
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy
Location: United Kingdom
Contact:

Re: [Mod] Forceload Anchor [20140827] [forceload]

by rubenwardy » Post

It is mostly for single player. I will add a quota system to limit the amount of places.

User avatar
twoelk
Member
Posts: 1373
Joined: Fri Apr 19, 2013 16:19
GitHub: twoelk
IRC: twoelk
In-game: twoelk
Location: northern Germany

Re: [Mod] Forceload Anchor [20140827] [forceload]

by twoelk » Post

I wonder if my long distance cart rail system will now work :-)

sapier
Developer
Posts: 763
Joined: Tue Aug 16, 2011 18:17

Re: [Mod] Forceload Anchor [20140827] [forceload]

by sapier » Post

Hope you guys keep in mind that forceload mechanism is bot discouraged to be used as well as it's api is still beta and subject to change ;-)

User avatar
DS-minetest
Member
Posts: 1137
Joined: Thu Jun 19, 2014 19:49
GitHub: Desour
IRC: DS-minetest
In-game: DS
Location: I'm scared that if this is too exact, I will be unable to use my keyboard.

Re: [Mod] Forceload Anchor [20140827] [forceload]

by DS-minetest » Post

Very cool mod, but
rubenwardy wrote: Dependencies: None.
It needs wool and default for
Image
, I think.
Note that I've recently renamed myself on github and co. to "Desour". (I'm bad at naming things.)
Feel free to call me DS.

User avatar
Minetestforfun
Member
Posts: 936
Joined: Tue Aug 05, 2014 14:09
GitHub: Darcidride
IRC: Darcidride + MinetestForFun
In-game: Darcidride + MinetestForFun
Location: On earth
Contact:

Re: [Mod] Forceload Anchor [20140827] [forceload]

by Minetestforfun » Post

Good work, thank you !

User avatar
cx384
Member
Posts: 499
Joined: Wed Apr 23, 2014 09:38
GitHub: cx384
IRC: cx384

Re: [Mod] Forceload Anchor [20140827] [forceload]

by cx384 » Post

I really need this mod
thanks :D
Last edited by cx384 on Mon Mar 19, 2018 15:35, edited 1 time in total.
Can your read this?

User avatar
Lejo
Member
Posts: 700
Joined: Mon Oct 19, 2015 16:32
GitHub: Lejo1
In-game: Lejo

Re: [Mod] Forceload Anchor [20140827] [forceload]

by Lejo » Post

Is it possible to make a limit of Anchor Blocks per Name and ip.
So one player only can have, a in minetest.conf saved number of Anchor Block.
Admin Anchor Blocks and Normal woud be nice.

Very Nice mod ;)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests