[Mod] HUD bars [2.3.2] [hudbars]

User avatar
FreeGamers
Member
Posts: 651
Joined: Sat May 25, 2019 00:15
GitHub: is proprietary I use NotABug
Location: United States
Contact:

Re: [Mod] HUD bars [2.3.2] [hudbars]

by FreeGamers » Post

Wuzzy, don't get frustrated. It runs pretty well.

I initially reported that statbar_MODERN broke, not classic. (this was the one with the background templates).
However, I had to switch to the hudbar (the version in the last posted screenshot) since statbar_modern was broke. But the feedback from players was good. So i just stuck with hudbar/progress bar and will just try to remove the numbers from it when I can. (I think the numbers are not very fun, and the visual indicator is more interesting when its just an approximation or generalization).
FreeGamers.org has moved to MeseCraft.net | FreeGamers on this forum is now MeseCraft

User avatar
FreeGamers
Member
Posts: 651
Joined: Sat May 25, 2019 00:15
GitHub: is proprietary I use NotABug
Location: United States
Contact:

Re: [Mod] HUD bars [2.3.2] [hudbars]

by FreeGamers » Post

Hi Wuzzy,

Could you help me add a settingstype to show/hide the bar numbers on progressbars (current value / max value) on each hudbar? Actually, just hide all text when this these values are hidden, including the label, just icons work well enough.

My train of thinking is this:
The bars are a representation of the values already and are not as definitive. Thus, they leave some level of uncertainty, which adds a bit of fun and are more immersive and less like a calculator.

I've tried this myself already once but am struggling and am out of time this evening.
FreeGamers.org has moved to MeseCraft.net | FreeGamers on this forum is now MeseCraft

User avatar
FreeGamers
Member
Posts: 651
Joined: Sat May 25, 2019 00:15
GitHub: is proprietary I use NotABug
Location: United States
Contact:

Re: [Mod] HUD bars [2.3.2] [hudbars]

by FreeGamers » Post

In other words,
How can I just hide all the label text and values on the "progress_bar"
FreeGamers.org has moved to MeseCraft.net | FreeGamers on this forum is now MeseCraft

User avatar
Wuzzy
Member
Posts: 4140
Joined: Mon Sep 24, 2012 15:01
GitHub: Wuzzy2
IRC: Wuzzy
In-game: Wuzzy

Re: [Mod] HUD bars [2.3.2] [hudbars]

by Wuzzy » Post

It's possible, but I'm too lazy to do it myself atm. I will probably accept patches, however.
My creations. I gladly accept bitcoins: 17fsUywHxeMHKG41UFfu34F1rAxZcrVoqH

PetiAPocok
Member
Posts: 25
Joined: Thu Apr 23, 2020 14:43
GitHub: PetiAPocok
In-game: PetiAPocok
Location: Hungary

Re: [Mod] HUD bars [2.3.2] [hudbars]

by PetiAPocok » Post

Hi guys!
TechnoWolf wrote:
Sat Sep 26, 2020 15:15
Hi, I'm running Minetest 5.3.0, Hudbars 2.3.3 along with various other mods, most importantly HBSprint and HungerNG. As of Minetest 5.3.0, my hud bars have an extra unfilled space at the end of the bar, even though I am at full health and satiation:

https://www.dropbox.com/s/3frdsgd7nelia ... d.jpg?dl=0
...
First, I would like to report that I "managed" to reproduce the problem.
Wuzzy wrote:
Sun Sep 27, 2020 14:22
What's your operating system?

BTW, I have heard many reports of people for which the HUD Bars are broken in some way. I have long given up in finding the source of the problem. I'm afraid I cannot help you. :-(
The interesting thing that till I used Manjaro with KDE I didn't have this kind of problem. Now I'm on Pop! OS with KDE and it appeared. The machine is the same. And the unfilled space's amount is affected by the game's hud scaling setting.
TechnoWolf wrote:
Sun Sep 27, 2020 15:41
... I've just now figured out what was causing it! ... I use Windows scaling on this monitor to 125%. I turned Windows scaling to 100% and launched the game and the hud bars appear as normal and expected. ...
I will check if I find any scaling related in the os settings.

Also appeared on my gf's Macbook Air.

User avatar
TechnoWolf
Member
Posts: 32
Joined: Wed Jan 29, 2020 20:04
In-game: TechnoWolfTV

Re: [Mod] HUD bars [2.3.2] [hudbars]

by TechnoWolf » Post

I'm using HUD bars in conjunction with hbsprint and Hunger NG. I'm not sure where the behavior I'll describe is originating so I'm posting here first. I'm running a Minetest 5.3.0 (server and client) VM Ubuntu survival mode server and have myself set as admin with all privs. When I run, I see no stamina bar appear, and running has no effect on my satiation. There is also no limit to being able to run. As a result, I'm able to run endlessly with no penalty. Other non-admin players say that stamina appears when running and functions as expected. When I load a single player world, stamina appears and functions as expected in my client. Would this be due to some priv or admin status on server? Would this be some issue in HUD bars, or hbsprint / Hunger NG? Thanks for any suggestions.

User avatar
FrostRanger
Member
Posts: 68
Joined: Thu Oct 11, 2018 05:40
GitHub: WulftheNordicRanger
IRC: FrostRanger FrostRanger[m]
In-game: FrostRanger FrostStar
Location: In the untamed wilderness of wherever I happen to be dimension hopping this time...

Re: [Mod] HUD bars [2.3.2] [hudbars]

by FrostRanger » Post

If you have the fast priv, stamina will not be applied to you, this is intended as far as I can tell
Sole ranger and ruler of the frozen realms of Cabin Fever and seeker of the ever elusive Dungeon Master...

User avatar
TechnoWolf
Member
Posts: 32
Joined: Wed Jan 29, 2020 20:04
In-game: TechnoWolfTV

Re: [Mod] HUD bars [2.3.2] [hudbars]

by TechnoWolf » Post

That was it! Thanks, FrostRanger.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests