[Mod] Advanced Trains [advtrains] [2.1.1]

User avatar
Codesound
Member
Posts: 304
Joined: Thu Jun 09, 2016 14:56

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by Codesound » Post

orwell wrote:hm, it seems that this problem is more common than I thought
i donˋt have much time the next days, so i can't investigate on the problem
interestingly, neither can i reproduce the problem on my computer nor does it happen on the linuxworks server
i guess it's caused by older save files that got corrupted at some point in the past by my mod. @codesound or someone who has the problem, can you send me one of your advtrains save files ('advtrains' from the world directory)

And the trains should certainly not stop when loading the world...
wait, are you using LuaJIT?
Hi @Orwell,

I will soon copy the whole folder of advanced trains that is present in my world and send it to you by e-mail (?) ...
Thank you for your interest in these boring problems....

Soon, R

User avatar
mbb
Member
Posts: 252
Joined: Sat Jan 17, 2015 17:47
GitHub: mbblp
IRC: mBb
In-game: MBB
Location: in front of my pc
Contact:

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by mbb » Post

pheonixfire wrote:Hi mbb,

earlier in the thread you posted a tender locomotive, where about's can I get a copy of the files
to give it a try, I couldn't find it on your github(there is a chance I missed it)

Also if your looking for a challenge for your next train a garratt steam locomotive maybe be of interest

pheonixfire
which locomotive do you mean?
If you want to contact me please send me a twitter pm https://twitter.com/mbbdev

User avatar
mbb
Member
Posts: 252
Joined: Sat Jan 17, 2015 17:47
GitHub: mbblp
IRC: mBb
In-game: MBB
Location: in front of my pc
Contact:

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by mbb » Post

I will make this garret steam locomotive :
Image
If you want to contact me please send me a twitter pm https://twitter.com/mbbdev

User avatar
pheonixfire
Member
Posts: 88
Joined: Sun Oct 21, 2012 06:25
In-game: pheonix
Location: Australia

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by pheonixfire » Post

mbb wrote:
pheonixfire wrote:Hi mbb,

earlier in the thread you posted a tender locomotive, where about's can I get a copy of the files
to give it a try, I couldn't find it on your github(there is a chance I missed it)

Also if your looking for a challenge for your next train a garratt steam locomotive maybe be of interest

pheonixfire
which locomotive do you mean?
Its on page 3 of the topic thread

any help is appreciated
pheonixfire

User avatar
Codesound
Member
Posts: 304
Joined: Thu Jun 09, 2016 14:56

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by Codesound » Post

Hi,

here is the link of my dropbox.... thanks...

https://www.dropbox.com/s/bo0x8oclzta85 ... ns.7z?dl=0

R

User avatar
mbb
Member
Posts: 252
Joined: Sat Jan 17, 2015 17:47
GitHub: mbblp
IRC: mBb
In-game: MBB
Location: in front of my pc
Contact:

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by mbb » Post

pheonixfire wrote:
mbb wrote:
pheonixfire wrote:Hi mbb,

earlier in the thread you posted a tender locomotive, where about's can I get a copy of the files
to give it a try, I couldn't find it on your github(there is a chance I missed it)

Also if your looking for a challenge for your next train a garratt steam locomotive maybe be of interest

pheonixfire
which locomotive do you mean?
Its on page 3 of the topic thread

any help is appreciated
pheonixfire
///here are the download links///
locomotive:http://b1.ge.tt/gett/1OHaK1e2/dampflock ... &download=
tender:http://b1.ge.tt/gett/1OHaK1e2/tender.bl ... &download=
wagong(uggly):http://b1.ge.tt/gett/1OHaK1e2/wagong.bl ... &download=

but you have to write the mod and animate it
If you want to contact me please send me a twitter pm https://twitter.com/mbbdev

User avatar
pheonixfire
Member
Posts: 88
Joined: Sun Oct 21, 2012 06:25
In-game: pheonix
Location: Australia

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by pheonixfire » Post

Hi mbb,
this is what I've got so far, any suggest on how to proceed from here and how to make
the texture would be appreciated

pheonixfire
Attachments
screenshot.jpg
(400.76 KiB) Not downloaded yet

User avatar
mbb
Member
Posts: 252
Joined: Sat Jan 17, 2015 17:47
GitHub: mbblp
IRC: mBb
In-game: MBB
Location: in front of my pc
Contact:

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by mbb » Post

pheonixfire wrote:Hi mbb,
this is what I've got so far, any suggest on how to proceed from here and how to make
the texture would be appreciated

pheonixfire
pleas send it to me i an fi it
If you want to contact me please send me a twitter pm https://twitter.com/mbbdev

gpcf
Member
Posts: 353
Joined: Fri May 27, 2016 10:48
In-game: gabriel

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by gpcf » Post

MBB: I've got a request: I'd like to have some passenger coaches with control cars, much like German IC trains. That would be really cool.

User avatar
pheonixfire
Member
Posts: 88
Joined: Sun Oct 21, 2012 06:25
In-game: pheonix
Location: Australia

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by pheonixfire » Post

mbb wrote:
pheonixfire wrote:Hi mbb,
this is what I've got so far, any suggest on how to proceed from here and how to make
the texture would be appreciated

pheonixfire
pleas send it to me i an fi it
Thanks, not sure which file you wanted so I've put everything in the attached zip file

any help is appreciated
pheonixfire
Attachments
advtrains_train_tender_locomotive.zip
(358.01 KiB) Downloaded 37 times

rabenkind
New member
Posts: 1
Joined: Tue Aug 09, 2016 19:55
IRC: rabenkind
In-game: rabenkind

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by rabenkind » Post

Hello

is it possible to have the digtron placing tracks. There is a file called digtron.lua inside of the advtrains folder. It is referenced by the advtrains init.lua but i'm not able to place track inside the digtron-builder.

If i should ask on the digtron thread please advise.

Thanks

TommyTreasure
Member
Posts: 36
Joined: Tue Nov 15, 2016 01:37
IRC: TommyTreasure
In-game: TommyTreasure

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by TommyTreasure » Post

Great job! I've recently installed this mod by request of a player on my system. However, it seems the cargo doesn't respect protected areas. Are there plans to offer that in future releases?

User avatar
maxx
Member
Posts: 43
Joined: Thu Feb 15, 2018 15:24
GitHub: maxxmodding
In-game: maxx or MrNobody
Location: Germany | Bavaria

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by maxx » Post

Hi orwell

I think I have the reason for my problem, which I told you on the last page. I guess it has something to do with the older version (very old version) I had before and I updated to the new one. But it could be also that someone (I am not telling who...) used worldedit to place tracks...

But thanks for your supply

Maxx
visit viewtopic.php?f=9&t=19743 to get more information about trainblocks

User avatar
mbb
Member
Posts: 252
Joined: Sat Jan 17, 2015 17:47
GitHub: mbblp
IRC: mBb
In-game: MBB
Location: in front of my pc
Contact:

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by mbb » Post

pheonixfire wrote:Hi mbb,
this is what I've got so far, any suggest on how to proceed from here and how to make
the texture would be appreciated

pheonixfire

before you export the model you have to press "ctr"+"J" and "R"+"Z"+"90"
If you want to contact me please send me a twitter pm https://twitter.com/mbbdev

User avatar
maxx
Member
Posts: 43
Joined: Thu Feb 15, 2018 15:24
GitHub: maxxmodding
In-game: maxx or MrNobody
Location: Germany | Bavaria

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by maxx » Post

I thouht there will be an end but then I have seen this again:
screenshot_20180312_190415.png
(489.35 KiB) Not downloaded yet
I started a completly new server but there is still the same problem.

Can't I use worldedit at all or just not for the tracks?
visit viewtopic.php?f=9&t=19743 to get more information about trainblocks

User avatar
orwell
Member
Posts: 824
Joined: Wed Jun 24, 2015 18:45
GitHub: orwell96
IRC: orwell96_mt
In-game: orwell
Location: Raxacoricofallapatorius

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by orwell » Post

You shouldn't use worldedit for tracks (individual orientation counts) that have never been placed manually before. Else it should be no problem
Given the hint that it might have to do with WE I might try to reproduce it again... but not before next week...
Lua is great!
List of my mods
I like singing. I like dancing. I like ... niyummm...

User avatar
Codesound
Member
Posts: 304
Joined: Thu Jun 09, 2016 14:56

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by Codesound » Post

orwell wrote:You shouldn't use worldedit for tracks (individual orientation counts) that have never been placed manually before. Else it should be no problem
Given the hint that it might have to do with WE I might try to reproduce it again... but not before next week...
HI,

Hi, I never don't use WE for placing rails. I've always had this kind of problem and I think they are closely linked to the fact that I always find the trains stationary at every restart of minetest.

Thanks again for all....I hope that this problem are fixed soon

R

User avatar
mbb
Member
Posts: 252
Joined: Sat Jan 17, 2015 17:47
GitHub: mbblp
IRC: mBb
In-game: MBB
Location: in front of my pc
Contact:

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by mbb » Post

pheonixfire wrote:
mbb wrote:
pheonixfire wrote:Hi mbb,
this is what I've got so far, any suggest on how to proceed from here and how to make
the texture would be appreciated

pheonixfire
pleas send it to me i an fi it
Thanks, not sure which file you wanted so I've put everything in the attached zip file

any help is appreciated
pheonixfire

I fixed the engine:
Image
Attachments
screenshot_20180316_211845.png
(720.97 KiB) Not downloaded yet
If you want to contact me please send me a twitter pm https://twitter.com/mbbdev

User avatar
pheonixfire
Member
Posts: 88
Joined: Sun Oct 21, 2012 06:25
In-game: pheonix
Location: Australia

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by pheonixfire » Post

Fantastic, I couldn't workout how to get it to be in the
centre of the block, it always ended up off to one side

pheonixfire

User avatar
mbb
Member
Posts: 252
Joined: Sat Jan 17, 2015 17:47
GitHub: mbblp
IRC: mBb
In-game: MBB
Location: in front of my pc
Contact:

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by mbb » Post

pheonixfire wrote:Fantastic, I couldn't workout how to get it to be in the
centre of the block, it always ended up off to one side

pheonixfire
thx now i will make the tender
If you want to contact me please send me a twitter pm https://twitter.com/mbbdev

User avatar
mbb
Member
Posts: 252
Joined: Sat Jan 17, 2015 17:47
GitHub: mbblp
IRC: mBb
In-game: MBB
Location: in front of my pc
Contact:

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by mbb » Post

Image
Attachments
screenshot_20180317_123038.png
(448.84 KiB) Not downloaded yet
If you want to contact me please send me a twitter pm https://twitter.com/mbbdev

User avatar
pheonixfire
Member
Posts: 88
Joined: Sun Oct 21, 2012 06:25
In-game: pheonix
Location: Australia

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by pheonixfire » Post

mbb wrote:Image
That looks fantastic, I'm looking forward to having the opportunity to try it out at some point (hopefully)

pheonixfire

User avatar
mbb
Member
Posts: 252
Joined: Sat Jan 17, 2015 17:47
GitHub: mbblp
IRC: mBb
In-game: MBB
Location: in front of my pc
Contact:

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by mbb » Post

pheonixfire wrote:
mbb wrote:Image
That looks fantastic, I'm looking forward to having the opportunity to try it out at some point (hopefully)

pheonixfire
you can test the beta version of the train on my server :
gamerbude-bb.ddns.net : 62882

but the server is just on when i am playing so write a PM when you want to join xD
Last edited by mbb on Sat Mar 17, 2018 18:42, edited 1 time in total.
If you want to contact me please send me a twitter pm https://twitter.com/mbbdev

User avatar
Andrey01
Member
Posts: 2385
Joined: Wed Oct 19, 2016 15:18
GitHub: Andrey2470T
In-game: Andrey01
Location: Russia, Moscow

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by Andrey01 » Post

mbb, your train looks like so smart! I hope Orwell will add those textures.

User avatar
mbb
Member
Posts: 252
Joined: Sat Jan 17, 2015 17:47
GitHub: mbblp
IRC: mBb
In-game: MBB
Location: in front of my pc
Contact:

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

by mbb » Post

Andrey01 wrote:mbb, your train looks like so smart! I hope Orwell will add those textures.
:D thx
If you want to contact me please send me a twitter pm https://twitter.com/mbbdev

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Niscobad and 5 guests