Page 36 of 53

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Tue Jan 16, 2018 19:33
by user
Ups :)

Please only peacefully tanks :)

Where can i bye a “h“?

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Wed Jan 17, 2018 00:40
by Parnikkapore
I have the same problem of trains not going into some new segments. at_reroute usually fixes it (only for loded nodes...)

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Sat Jan 20, 2018 22:24
by Cage
Features:
- couple/decouple trains from a driver stand


Question....Mbb trains do not have the couple/decouple ability from the drivers stand. A few once coupled can not be decoupled. The only way to decouple the cars is to deactivate the train then delete. Is there a way to do away with the need to decouple the cars to delete them? It's a nice idea but should work with all the trains.

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Sun Jan 21, 2018 13:42
by mbb
Cage wrote:
Features:
- couple/decouple trains from a driver stand


Question....Mbb trains do not have the couple/decouple ability from the drivers stand. A few once coupled can not be decoupled. The only way to decouple the cars is to deactivate the train then delete. Is there a way to do away with the need to decouple the cars to delete them? It's a nice idea but should work with all the trains.



when i have more time i will rewrite my trains


(if you know how you could do it too)

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Sun Jan 21, 2018 21:15
by Cage
when i have more time i will rewrite my trains


(if you know how you could do it too)


Thanks Mbb, but I am not a lua programer but I guess I should learn it. Being a programmer myself I can read the lua files and understand it but modifying the code doesn't always get me the results I expect. So I will dig into lua programming so I can fix, add to, and create my own code. All I want to do right now is disable the need to decouple the cars to delete them in the mean while.

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Sun Jan 21, 2018 21:48
by Cage
Okay found the part that controls the need to decouple to delete cars. I remarked the code and it solved the problem.

In the wagon lua file......

Code: Select all
--      if #(self:train().trainparts)>1 then
--         minetest.chat_send_player(puncher:get_player_name(), attrans("Wagon needs to be decoupled from other wagons in order to destroy it."));
--         return
--      end

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Mon Jan 22, 2018 14:37
by ZehPunkt74
Hi,
my name is Carsten, I'm new on this Board.
My Son loves MineTest - now we tried to install the advtrains mod and the game runs into an error.

Its the first mod I ever installed so maybe I did something wrong.

I downloaded the latest zip-package of advtrains, and unzipped it into the .minetest/mods-folder - now there is a new folder "advtrains-master" inside the mods-folder.
Starting minetest I can see the installed mod.
When I configure a new world, I can activate the advtrains-master and it automatically activates all adv-mods inside the package.
When we try to play in the new word, it runs into an error.

In debug.txt there is the following errorcode:

2018-01-21 19:53:36: ERROR[main]: ========== ERROR FROM LUA ===========
2018-01-21 19:53:36: ERROR[main]: Failed to load and run script from
2018-01-21 19:53:36: ERROR[main]: /home/jens/.minetest/mods/advtrains-master/advtrains/init.lua:
2018-01-21 19:53:36: ERROR[main]: .../jens/.minetest/mods/advtrains-master/advtrains/init.lua:115: attempt to index field 'settings' (a nil value)
2018-01-21 19:53:36: ERROR[main]: stack traceback:
2018-01-21 19:53:36: ERROR[main]: .../jens/.minetest/mods/advtrains-master/advtrains/init.lua:115: in main chunk
2018-01-21 19:53:36: ERROR[main]: ======= END OF ERROR FROM LUA ========
2018-01-21 19:53:36: ERROR[main]: Server: Failed to load and run /home/jens/.minetest/mods/advtrains-master/advtrains/init.lua
2018-01-21 19:53:36: ERROR[main]: ModError: ModError: Failed to load and run /home/jens/.minetest/mods/advtrains-master/advtrains/init.lua
2018-01-21 19:53:36: ERROR[main]: Error from Lua:
2018-01-21 19:53:36: ERROR[main]: .../jens/.minetest/mods/advtrains-master/advtrains/init.lua:115: attempt to index field 'settings' (a nil value)
2018-01-21 19:53:36: ERROR[main]: stack traceback:
2018-01-21 19:53:36: ERROR[main]: .../jens/.minetest/mods/advtrains-master/advtrains/init.lua:115: in main chunk
2018-01-21 19:53:36: ERROR[main]: Siehe debug.txt für Details.

I hope somebody can help me to fix the problem.

Thanks a lot!
ZehPunkt74

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Mon Jan 22, 2018 14:41
by mbb
i have this error too

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Mon Jan 22, 2018 18:59
by Cage
Hi,

I downloaded the latest zip-package of advtrains, and unzipped it into the .minetest/mods-folder - now there is a new folder "advtrains-master" inside the mods-folder.


ZehPunkt74 rename the folder to just advtrains, then it should work.

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Mon Jan 22, 2018 20:18
by orwell
Cage wrote:
Hi,

I downloaded the latest zip-package of advtrains, and unzipped it into the .minetest/mods-folder - now there is a new folder "advtrains-master" inside the mods-folder.


ZehPunkt74 rename the folder to just advtrains, then it should work.

As i can tell from the error, it's caused by an older version of minetest
What version of minetest are you using?

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Mon Jan 22, 2018 20:25
by orwell
mbb wrote:
Cage wrote:
Features:
- couple/decouple trains from a driver stand


Question....Mbb trains do not have the couple/decouple ability from the drivers stand. A few once coupled can not be decoupled. The only way to decouple the cars is to deactivate the train then delete. Is there a way to do away with the need to decouple the cars to delete them? It's a nice idea but should work with all the trains.



when i have more time i will rewrite my trains


(if you know how you could do it too)

https://github.com/mbblp/advtrains_trai ... ahn/pull/1
EDIT: The fact that it was no longer possible do decouple 'by hand' was a bug and not a feature. It's fixed now.

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Sat Feb 10, 2018 14:43
by Mainote Cont
I am Mainote.

This mod is brilliant works and has the potential to develop. So, I created train models to the mod.

I made Yamanote line stock models known as the Japanese commuter train. This stocks work well because the completeness of advtrain mod is high.

Do you mind if I posting these file to here and other website (example Youtube) ? of course I going to share according to copyright notice.

+ screenshots

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Sun Feb 11, 2018 21:01
by orwell
Looks nice! Seems like you already packed it into a module.
You can either post the files here (or somewhere else) and I can put them into the modpack, or you open up a GitHub repository and I link to your repo in my mod's forum topic
(I'm always happy if someone contributes!)
@all: I started a poll!

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Sun Feb 11, 2018 21:17
by rubenwardy
I think you should include a core set of trains - steam, diesel, subway - but then not to many others. And they should each be a separate mod, preferably

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Mon Feb 12, 2018 15:10
by orwell
rubenwardy wrote:I think you should include a core set of trains - steam, diesel, subway - but then not to many others. And they should each be a separate mod, preferably

So more or less as it is now...
Of course, I'll pack each train into a separate mod.

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Tue Feb 13, 2018 17:45
by mbb
Mainote Cont wrote:I am Mainote.

This mod is brilliant works and has the potential to develop. So, I created train models to the mod.

I made Yamanote line stock models known as the Japanese commuter train. This stocks work well because the completeness of advtrain mod is high.

Do you mind if I posting these file to here and other website (example Youtube) ? of course I going to share according to copyright notice.

+ screenshots



nice work +1

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Tue Feb 13, 2018 20:02
by gpcf
Do the doors work on that train? That would be extremely cool!

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Tue Feb 13, 2018 20:50
by Andrey01
orwell wrote:
rubenwardy wrote:I think you should include a core set of trains - steam, diesel, subway - but then not to many others. And they should each be a separate mod, preferably

So more or less as it is now...
Of course, I'll pack each train into a separate mod.

Really is each train not packed into separate mod now? Your modification is modpack.

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Tue Feb 13, 2018 22:29
by orwell
Andrey01 wrote:
orwell wrote:
rubenwardy wrote:I think you should include a core set of trains - steam, diesel, subway - but then not to many others. And they should each be a separate mod, preferably

So more or less as it is now...
Of course, I'll pack each train into a separate mod.

Really is each train not packed into separate mod now? Your modification is modpack.

Yes, each atrain is a separate mod,

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Wed Feb 14, 2018 12:34
by lemon-melon
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Album on Imgur

Mods: advtrains (duh), bakedclay, biome_lib, ethereal, luscious, moreblocks, moretrees, plantlife_modpack, skylands, unified_inventory, worldedit, and default minetest_game stuff.

Mapgen: carpathian.

(Yes, yellow baked clay is very crude.)

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Thu Feb 15, 2018 02:18
by Mainote Cont
Thank you orwell .
Here is that modelpack. Please use that as you see fit.

Yamanote rolling stocks
https://github.com/Mainote/JR_E231serie ... ain_jre231

mbb wrote:nice work +1

Thank you.

gpcf wrote:Do the doors work on that train?

Yes,these do. I Adjusted moving speed

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Thu Feb 15, 2018 15:39
by maxx
I like this mod pretty much. But there's still a huge problem: Everytime, when I restart the server or the world some rails, signals and bumbers turn into other rails, signals, bumpers or mesecon switches. So you can't use the track until you have rebuild it. My first thought was that it has sth. to do with worldedit but it still happens without WE. Maybe siomeone knows an answer?

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Tue Feb 20, 2018 13:31
by Codesound
maxx wrote:I like this mod pretty much. But there's still a huge problem: Everytime, when I restart the server or the world some rails, signals and bumbers turn into other rails, signals, bumpers or mesecon switches. So you can't use the track until you have rebuild it. My first thought was that it has sth. to do with worldedit but it still happens without WE. Maybe siomeone knows an answer?


Hi, same problems here.... What is your SO, The version of Minetest and Avanced trains?

(The trains speeds are clipped to 0 every time you restart Minetest, is right?)

https://forum.minetest.net/viewtopic.php?f=11&t=14726&start=800

Regards, R

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Tue Feb 20, 2018 20:54
by orwell
hm, it seems that this problem is more common than I thought
i donˋt have much time the next days, so i can't investigate on the problem
interestingly, neither can i reproduce the problem on my computer nor does it happen on the linuxworks server
i guess it's caused by older save files that got corrupted at some point in the past by my mod. @codesound or someone who has the problem, can you send me one of your advtrains save files ('advtrains' from the world directory)

And the trains should certainly not stop when loading the world...
wait, are you using LuaJIT?

Re: [Mod] Advanced Trains [advtrains] [1.13]

PostPosted: Wed Feb 21, 2018 03:33
by pheonixfire
Hi mbb,

earlier in the thread you posted a tender locomotive, where about's can I get a copy of the files
to give it a try, I couldn't find it on your github(there is a chance I missed it)

Also if your looking for a challenge for your next train a garratt steam locomotive maybe be of interest

pheonixfire