[Abandoned] [Mod] Hidden Doors [1.12.1] [hidden_doors]

User avatar
azekill_DIABLO
Member
Posts: 7497
Joined: Wed Oct 29, 2014 20:05
GitHub: azekillDIABLO
In-game: azekill_DIABLO
Location: OMICRON
Contact:

Re: [Mod] Hidden Doors [1.5.1] [hidden_doors]

by azekill_DIABLO » Post

what about trapdoors? (if they are not already included)

User avatar
Napiophelios
Member
Posts: 1019
Joined: Mon Jul 07, 2014 01:14
GitHub: Napiophelios
IRC: Nappi
In-game: Nappi

Re: [Mod] Hidden Doors [1.5.1] [hidden_doors]

by Napiophelios » Post

the inventory images suck if you use a texture pack over 64px
I tried the mod with VanessaE HDX128px pack and couldn't tell the difference
between stone and stone brick inv images.
azekill_DIABLO wrote:what about trapdoors? (if they are not already included)
HaHaHaHaHaHa Hamlet's got more work to do :)

User avatar
azekill_DIABLO
Member
Posts: 7497
Joined: Wed Oct 29, 2014 20:05
GitHub: azekillDIABLO
In-game: azekill_DIABLO
Location: OMICRON
Contact:

Re: [Mod] Hidden Doors [1.5.1] [hidden_doors]

by azekill_DIABLO » Post

Napiophelios wrote: HaHaHaHaHaHaHamlet
xD

lonestar
Member
Posts: 53
Joined: Mon Jul 17, 2017 03:25
Location: Texas,USA

Re: [Mod] Hidden Doors [1.5.1] [hidden_doors]

by lonestar » Post

Napiophelios wrote:the inventory images suck if you use a texture pack over 64px
I tried the mod with VanessaE HDX128px pack and couldn't tell the difference
between stone and stone brick inv images.
Hmm, the high res texture pack I'm using shows good in inventory. The one I use, is converted Chroma Hills MC texture pack
Hamlet wrote:Master 1.5.1 released

- This fixes the mirrored images issue as well as rendering correctly the inventory images, thanks to Napiophelios.

@Napiophelios I've been looking at how to implement client-side configuration, it will be added in the next Dev version.

I would like to thank those who have followed the development of this mod, this release should meet the quality expected from a mature mod and of course give you what it is aimed to add; so far it is supporting only the MTG nodes, but the roadmap does include support for other mods like Castles, Darkage and More Nodes.

And now, off to play with your dungeons, secret chambers and stuff. :)
nice, gonna download in a bit and give it a go, Thanks for your work.

User avatar
ManElevation
Member
Posts: 896
Joined: Tue Aug 02, 2016 22:04
GitHub: ManElevation
IRC: ManElevation
In-game: ManElevation
Location: Madrid,Spain

Re: [Mod] Hidden Doors [1.5.1] [hidden_doors]

by ManElevation » Post

I have this on my server
My Public Mods! Discord: Rottweiler Games#3368

User avatar
Hamlet
Member
Posts: 765
Joined: Sat Jul 29, 2017 21:09
IRC: H4mlet
In-game: Hamlet
Location: Lombardy, Italy

Re: [Mod] Hidden Doors [1.5.1] [hidden_doors]

by Hamlet » Post

Dev 1.5.2 released

- Stone doors' sound volume increased

Now it should be even with the wooden doors' sound volume; you can adjust it editing lines 36 and 37:

Code: Select all

local stone_open = {name = "hidden_doors_stone_door_open", gain = 5.0}
local stone_close = {name = "hidden_doors_stone_door_close", gain = 5.0}
I'm considering the idea of allowing to set it via GUI menu.
My repositories: Codeberg.org | My ContentDB's page | I'm on PureOS with XFCE

User avatar
ManElevation
Member
Posts: 896
Joined: Tue Aug 02, 2016 22:04
GitHub: ManElevation
IRC: ManElevation
In-game: ManElevation
Location: Madrid,Spain

Re: [Mod] Hidden Doors [1.5.1] [hidden_doors]

by ManElevation » Post

ok
My Public Mods! Discord: Rottweiler Games#3368

User avatar
azekill_DIABLO
Member
Posts: 7497
Joined: Wed Oct 29, 2014 20:05
GitHub: azekillDIABLO
In-game: azekill_DIABLO
Location: OMICRON
Contact:

Re: [Mod] Hidden Doors [1.5.1] [hidden_doors]

by azekill_DIABLO » Post

Hamlet wrote:

Code: Select all

local stone_open = {name = "hidden_doors_stone_door_open", gain = 5000.0}
CLAAACCCKKK!

User avatar
Hamlet
Member
Posts: 765
Joined: Sat Jul 29, 2017 21:09
IRC: H4mlet
In-game: Hamlet
Location: Lombardy, Italy

Re: [Mod] Hidden Doors [1.5.1] [hidden_doors]

by Hamlet » Post

Master 1.6.0 released

- Texture resolution configurable via GUI under Advanced Settings.
- Stone doors' sound volume as above.
- Hardcoded check for invalid resolutions.
- Hidden doors made of ice.
- Locale template updated.
- Italian locale updated.
My repositories: Codeberg.org | My ContentDB's page | I'm on PureOS with XFCE

User avatar
Hamlet
Member
Posts: 765
Joined: Sat Jul 29, 2017 21:09
IRC: H4mlet
In-game: Hamlet
Location: Lombardy, Italy

Re: [Mod] Hidden Doors [1.6.0] [hidden_doors]

by Hamlet » Post

Master 1.7.0 released

- Adds support for the Darkage module
My repositories: Codeberg.org | My ContentDB's page | I'm on PureOS with XFCE

User avatar
Hamlet
Member
Posts: 765
Joined: Sat Jul 29, 2017 21:09
IRC: H4mlet
In-game: Hamlet
Location: Lombardy, Italy

Re: [Mod] Hidden Doors [1.7.1] [hidden_doors]

by Hamlet » Post

Master 1.7.1 released (bugfix)

- Disabled textures' scaling for Darkage: when using texture packs
having a resolution higher than 16px, Darkage's textures will be
kept at their native resolution.
My repositories: Codeberg.org | My ContentDB's page | I'm on PureOS with XFCE

lonestar
Member
Posts: 53
Joined: Mon Jul 17, 2017 03:25
Location: Texas,USA

Re: [Mod] Hidden Doors [1.7.0] [hidden_doors]

by lonestar » Post

got this error in latest commits

Code: Select all

2017-08-26 15:57:22: ERROR[Main]: /home/lonestar/.minetest/mods/hidden_doors-master/init.lua:87: unexpected symbol near ':'
Line 87 is:

Code: Select all

::invalid_resolution::

User avatar
Hamlet
Member
Posts: 765
Joined: Sat Jul 29, 2017 21:09
IRC: H4mlet
In-game: Hamlet
Location: Lombardy, Italy

Re: [Mod] Hidden Doors [1.7.0] [hidden_doors]

by Hamlet » Post

lonestar wrote:got this error in latest commits

Code: Select all

2017-08-26 15:57:22: ERROR[Main]: /home/lonestar/.minetest/mods/hidden_doors-master/init.lua:87: unexpected symbol near ':'
Line 87 is:

Code: Select all

::invalid_resolution::
I'm investigating it, thanks for reporting.

---EDIT

It's strange: I'm not having that issue, I'm using Minetest 0.4.16 stable and the latest Minetest Game.

Which versions are you using? Also, I'm using Lua 5.2, what about you?

However, you can safely strip that feature - invalid resolution check - by doing this:

Comment line 87:

Code: Select all

--::invalid_resolution::
Then comment from line 156 to line 166:

Code: Select all

--[[
else

   -- If the setting is not valid then set it to 16px and return at the
   -- beginning of the else-if statement.

   hidden_doors_res = pixels
   minetest.settings:set("hidden_doors_res", hidden_doors_res)

   goto invalid_resolution
]]--
Be careful not to enter wrong resolutions in the settings line, it will show things black or freeze the game.
I have no idea why it dislikes the goto statement, anyone else having this issue?
Last edited by Hamlet on Sat Aug 26, 2017 21:21, edited 1 time in total.
My repositories: Codeberg.org | My ContentDB's page | I'm on PureOS with XFCE

lonestar
Member
Posts: 53
Joined: Mon Jul 17, 2017 03:25
Location: Texas,USA

Re: [Mod] Hidden Doors [1.7.1] [hidden_doors]

by lonestar » Post

ok, from what I read:
The reason is because the goto statement and its destination must reside in the same stack frame. The program context before and after the goto need to be the same otherwise the code being jumped to won't be running in its correct stack frame and its behavior will be undefined.
This could be the issue, i'm no coder, but I dont think the goto and destination is in the same stack frame.

User avatar
Hamlet
Member
Posts: 765
Joined: Sat Jul 29, 2017 21:09
IRC: H4mlet
In-game: Hamlet
Location: Lombardy, Italy

Re: [Mod] Hidden Doors [1.7.1] [hidden_doors]

by Hamlet » Post

lonestar wrote:ok, from what I read:
The reason is because the goto statement and its destination must reside in the same stack frame. The program context before and after the goto need to be the same otherwise the code being jumped to won't be running in its correct stack frame and its behavior will be undefined.
This could be the issue, i'm no coder, but I dont think the goto and destination is in the same stack frame.
Ah. that's it. Thanks for the info, I'll fix that.
My repositories: Codeberg.org | My ContentDB's page | I'm on PureOS with XFCE

User avatar
Hamlet
Member
Posts: 765
Joined: Sat Jul 29, 2017 21:09
IRC: H4mlet
In-game: Hamlet
Location: Lombardy, Italy

Re: [Mod] Hidden Doors [1.7.2] [hidden_doors]

by Hamlet » Post

Master 1.7.2 released (bugfix)

- Removed goto statement, changed the code to accomplish the same
task without it.
My repositories: Codeberg.org | My ContentDB's page | I'm on PureOS with XFCE

User avatar
ManElevation
Member
Posts: 896
Joined: Tue Aug 02, 2016 22:04
GitHub: ManElevation
IRC: ManElevation
In-game: ManElevation
Location: Madrid,Spain

Re: [Mod] Hidden Doors [1.7.2] [hidden_doors]

by ManElevation » Post

Just make the doors locked with this (im not sure if its =true or =false)

Code: Select all

only_placer_can_open = false
and use this for the owned by ""

Code: Select all

meta:set_string("infotext", "Door (owned by ".. placer:get_player_name() .. ")")
Or if you dont want the people to see the door text so its fully hidden than dont put the second code
My Public Mods! Discord: Rottweiler Games#3368

User avatar
Hamlet
Member
Posts: 765
Joined: Sat Jul 29, 2017 21:09
IRC: H4mlet
In-game: Hamlet
Location: Lombardy, Italy

Re: [Mod] Hidden Doors [1.7.2] [hidden_doors]

by Hamlet » Post

The current state of things
---------------------------

Planned support for the next release:

- Nodes from Morenodes


New features under development:

- Custom keys for each door type (i.e. stone-made, metal-made, etc.)
- The Lockpick (you rogues!)


Briefly: more doors, lockable doors, pickable locks.

Note: unlike the default locked doors, hidden doors will not be restricted to their owners and/or friends; anyone having the right key will be able to unlock the matching hidden door - if they can find the door, of course. Keys and lockpicks will have limited uses and the chance to break.

Be patient, it will take some time.
My repositories: Codeberg.org | My ContentDB's page | I'm on PureOS with XFCE

User avatar
ManElevation
Member
Posts: 896
Joined: Tue Aug 02, 2016 22:04
GitHub: ManElevation
IRC: ManElevation
In-game: ManElevation
Location: Madrid,Spain

Re: [Mod] Hidden Doors [1.7.2] [hidden_doors]

by ManElevation » Post

Hamlet wrote:Note: unlike the default locked doors, hidden doors will not be restricted to their owners and/or friends; anyone having the right key will be able to unlock the matching hidden door - if they can find the door, of course. Keys and lockpicks will have limited uses and the chance to break.

Be patient, it will take some time.
sounds great!
My Public Mods! Discord: Rottweiler Games#3368

farooqkz
Member
Posts: 11
Joined: Mon Aug 28, 2017 11:47
GitHub: farooqkz

Re: [Mod] Hidden Doors [1.7.2] [hidden_doors]

by farooqkz » Post

Yes it can be nice for mazes if implemented correctly and be exactly like two cobblestone.

User avatar
Hamlet
Member
Posts: 765
Joined: Sat Jul 29, 2017 21:09
IRC: H4mlet
In-game: Hamlet
Location: Lombardy, Italy

Re: [Mod] Hidden Doors [1.9.0] [hidden_doors]

by Hamlet » Post

v. 1.9.0 released

1.9.0
-----

- Added sand, silver sand and desert sand doors


1.8.0
-----

- Added support for the Moreblocks module
- Added bookshelf door from Minetest Game (vessels dependency)


---EDIT

Using Darkage and Moreblocks, the available hidden doors will be 93. Just for the record.
My repositories: Codeberg.org | My ContentDB's page | I'm on PureOS with XFCE

Chibi ghost
Member
Posts: 845
Joined: Fri Jan 08, 2016 21:17
In-game: Ghost

Re: [Mod] Hidden Doors [1.9.0] [hidden_doors]

by Chibi ghost » Post

o0 thats a lot of hidden doors

User avatar
Hamlet
Member
Posts: 765
Joined: Sat Jul 29, 2017 21:09
IRC: H4mlet
In-game: Hamlet
Location: Lombardy, Italy

Re: [Mod] Hidden Doors [1.9.0] [hidden_doors]

by Hamlet » Post

Chibi ghost wrote:o0 thats a lot of hidden doors
Yeah, indeed.

I consider this release as a mile stone, I will not add support for other modules - of course I will accept pull requests from people wishing to add support for other modules/nodes.

From now on I will focus on the aforementioned lockable doors.
My repositories: Codeberg.org | My ContentDB's page | I'm on PureOS with XFCE

User avatar
Hamlet
Member
Posts: 765
Joined: Sat Jul 29, 2017 21:09
IRC: H4mlet
In-game: Hamlet
Location: Lombardy, Italy

Re: [Mod] Hidden Doors [1.10.0] [hidden_doors]

by Hamlet » Post

Release 1.10.0

- Allows self-removal via Settings/Advanced Settings/Mods/hidden_doors

NOTE: If you have created hidden doors based on optional dependencies be sure that those mods are enabled, else the self-cleaner will ignore them assuming that if no optional dependencies are in place then no hidden doors based on their nodes exist.
My repositories: Codeberg.org | My ContentDB's page | I'm on PureOS with XFCE

R-One
Member
Posts: 160
Joined: Wed Dec 20, 2017 23:06
Location: Nice, France

Re: [Mod] Hidden Doors [1.0.0] [hidden_doors]

by R-One » Post

hello, why did you remove this mod?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests