[mod] 62 underground biomes! [1.1.3] [underch]

User avatar
Hume2
Member
Posts: 596
Joined: Tue Jun 19, 2018 08:24
GitHub: Hume2
In-game: Hume2
Location: Czech Republic

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Hume2 » Post

Wuzzy wrote:This could be the start of a whole new game.
Indeed, I was planning to do so but I dropped that idea due to lack of motivation. Currently, it is an essential mod of Tunneler's Abyss. I haven't seen any other server using this mod so far. I would be glad if anyone wanted to make a game based on this mod.
If you lack the reality, go on a trip or find a job.

User avatar
Nathan.S
Member
Posts: 1035
Joined: Wed Sep 24, 2014 17:47
GitHub: NathanSalapat
IRC: NathanS21
In-game: NathanS21
Location: Bigsby Texas
Contact:

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Nathan.S » Post

Is there an easy way to make the biomes start to appear further down? I want to add this to an existing world, but would like to keep the biomes strictly underground so as to not have any goofy edges visible above ground.
I record Minetest videos, Mod reviews, Modding tutorials, and Lets plays.
Check out my website, and brand new Minetest Modding Course

User avatar
Hume2
Member
Posts: 596
Joined: Tue Jun 19, 2018 08:24
GitHub: Hume2
In-game: Hume2
Location: Czech Republic

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Hume2 » Post

Nathan.S wrote:Is there an easy way to make the biomes start to appear further down? I want to add this to an existing world, but would like to keep the biomes strictly underground so as to not have any goofy edges visible above ground.
You can tweak these magic numbers: https://gitlab.com/h2mm/underch/blob/ma ... ns.lua#L17
If you want to move the biomes downwards, decrease the pressure.
If you lack the reality, go on a trip or find a job.

User avatar
Nathan.S
Member
Posts: 1035
Joined: Wed Sep 24, 2014 17:47
GitHub: NathanSalapat
IRC: NathanS21
In-game: NathanS21
Location: Bigsby Texas
Contact:

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Nathan.S » Post

Thank you so very much.
I record Minetest videos, Mod reviews, Modding tutorials, and Lets plays.
Check out my website, and brand new Minetest Modding Course

ThorfinnS
Member
Posts: 257
Joined: Mon Feb 25, 2019 22:05
GitHub: ThorfinnS

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by ThorfinnS » Post

Let me know what you come up with. I like the alternate rocks on the surface here and there, but I'd prefer to have generic stone for most such outcrops.

User avatar
Hume2
Member
Posts: 596
Joined: Tue Jun 19, 2018 08:24
GitHub: Hume2
In-game: Hume2
Location: Czech Republic

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Hume2 » Post

ThorfinnS wrote:Let me know what you come up with. I like the alternate rocks on the surface here and there, but I'd prefer to have generic stone for most such outcrops.
Do you know, what is strange? In Minetest game, you have desert stone, sandstone, silver sandstone ... whatever-stone and just stone. It looks weird for me. That's my philosophical opinion. If you want a simple tweak, you can look at
https://gitlab.com/h2mm/underch/blob/ma ... n.lua#L140 and redefine some of the biomes so they would keep the stone type as default.
If you lack the reality, go on a trip or find a job.

ThorfinnS
Member
Posts: 257
Joined: Mon Feb 25, 2019 22:05
GitHub: ThorfinnS

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by ThorfinnS » Post

I had thought the basic stone and cobble and such would be missed. Not so much. The unanimous decision was this is the new base "game" for all their play and coding.

To be fair, many of the issues we had seen earlier were because some other mods used default:stone and default:cobble in recipes rather than group:stone. But those were quick and easy to tweak with a find in files.

Couple things caught my attention. Tin is now in default, so you can get rid of that moreores conditional. And while it's not going to come up in our games, replacing default:stick with group:stick in your recipes (torchberry, for instance) would avoid similar issues with other mods which create their own stick-like objects.

Great mod!

User avatar
Hume2
Member
Posts: 596
Joined: Tue Jun 19, 2018 08:24
GitHub: Hume2
In-game: Hume2
Location: Czech Republic

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Hume2 » Post

ThorfinnS wrote:I had thought the basic stone and cobble and such would be missed. Not so much. The unanimous decision was this is the new base "game" for all their play and coding.

To be fair, many of the issues we had seen earlier were because some other mods used default:stone and default:cobble in recipes rather than group:stone. But those were quick and easy to tweak with a find in files.

Couple things caught my attention. Tin is now in default, so you can get rid of that moreores conditional. And while it's not going to come up in our games, replacing default:stick with group:stick in your recipes (torchberry, for instance) would avoid similar issues with other mods which create their own stick-like objects.

Great mod!
Thanks! In uchu, I tried to override a few recipes in some mods. When a recipe requires default:cobble or default:stone, you can change it to group:cobble or group:smoothstone respectively. (There are also group:stonebrick, group:stoneblock, group:mossycobble) It's a shame that such groups aren't present in minetest_game, since it contains stone and desert stone.
If you lack the reality, go on a trip or find a job.

Winter94
Member
Posts: 44
Joined: Sat Jan 11, 2020 17:15
In-game: Azrael Winter WintersKnight

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Winter94 » Post

I AM making a game based on this mod, though I constantly have an error where minetest cannot grab the chunk it just generated, and it leaves holes in the world and sometimes causes crashes. It would be cool to get your help with this, Hume2

User avatar
Hume2
Member
Posts: 596
Joined: Tue Jun 19, 2018 08:24
GitHub: Hume2
In-game: Hume2
Location: Czech Republic

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Hume2 » Post

Winter94 wrote:I AM making a game based on this mod,
Thanks!
Winter94 wrote: though I constantly have an error where minetest cannot grab the chunk it just generated,
I don't see them much and I don't know what they mean. It must be a bug in Minetest.
Winter94 wrote: and it leaves holes in the world
I never experienced this, not even on our server.
Winter94 wrote: and sometimes causes crashes.
It doesn't crash for me. Please, send me an error log, that will help much.
Winter94 wrote: It would be cool to get your help with this, Hume2
What Minetest version are you using? It works fine in 5.0-dev, 5.0.1, 5.1.0 and 5.2.0-dev. And what other mods are you using at the same time?
If you lack the reality, go on a trip or find a job.

Winter94
Member
Posts: 44
Joined: Sat Jan 11, 2020 17:15
In-game: Azrael Winter WintersKnight

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Winter94 » Post

I have been using 5.1.0, and it occurs even when I load underch by itself. Although, since you asked, I've been trying to combine several mods, including underch and real minerals, into a more realistic survival-crafting game that can teach about geology, metallurgy, botany, and basic survival techniques. (There is, however, going to be a "Fantasy Mode" that would add fantastical creatures, plants, and metals not found in real life{eg., adamantine, mithral, goblins} )
You've said in the past that you wished someone would make a game using UnderChallenge, and I'm doing so. If you would like to be more a part of my project, it would be an honor to work with you.
But back to the bug, it states in the error log that it's caused by undeclared global variables "dir" and "dir-c"

User avatar
LMD
Member
Posts: 926
Joined: Sat Apr 08, 2017 08:16
GitHub: appgurueu
IRC: appguru[eu]
In-game: LMD
Location: Germany
Contact:

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by LMD » Post

I would recommend upgrading to 5.1.1, a bugfix release. Probably it fixes your issues as well?
My stuff: Projects - Mods - Website

User avatar
Hume2
Member
Posts: 596
Joined: Tue Jun 19, 2018 08:24
GitHub: Hume2
In-game: Hume2
Location: Czech Republic

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Hume2 » Post

Winter94 wrote: But back to the bug, it states in the error log that it's caused by undeclared global variables "dir" and "dir-c"
Can you please paste here whole the error log?
If you lack the reality, go on a trip or find a job.

Qarmus
New member
Posts: 4
Joined: Fri Apr 10, 2020 15:10

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Qarmus » Post

This mod seems to be incompatible with Minetest 5.2.0. When I try to start the game I get the following error message:

Code: Select all

ModError: Failed to load and run script from /home/administrator/.minetest/mods/underch/init.lua:
Unknown node: underch:ryby_ore
stack traceback:
	[C]: in function 'get_content_id'
	/home/administrator/.minetest/mods/underch/worldgen.lua:59: in main chunk
	[C]: in function 'dofile'
	/home/administrator/.minetest/mods/underch/init.lua:26: in main chunk

User avatar
Hume2
Member
Posts: 596
Joined: Tue Jun 19, 2018 08:24
GitHub: Hume2
In-game: Hume2
Location: Czech Republic

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Hume2 » Post

Qarmus wrote:This mod seems to be incompatible with Minetest 5.2.0. When I try to start the game I get the following error message:

Code: Select all

ModError: Failed to load and run script from /home/administrator/.minetest/mods/underch/init.lua:
Unknown node: underch:ryby_ore
stack traceback:
	[C]: in function 'get_content_id'
	/home/administrator/.minetest/mods/underch/worldgen.lua:59: in main chunk
	[C]: in function 'dofile'
	/home/administrator/.minetest/mods/underch/init.lua:26: in main chunk
It looks like a typo. Thanks for report.
If you lack the reality, go on a trip or find a job.

klera
Member
Posts: 23
Joined: Tue Mar 03, 2020 12:18

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by klera » Post

getting similar error

Code: Select all

ModError: Failed to load and run script from /home/c28xs/.minetest/mods/underch/init.lua:
Unknown node: stairs:stair_cobble
stack traceback:
	[C]: in function 'get_content_id'
	/home/c28xs/.minetest/mods/underch/worldgen.lua:10: in main chunk
	[C]: in function 'dofile'
	/home/c28xs/.minetest/mods/underch/init.lua:26: in main chunk
Check debug.txt for details.

User avatar
Hume2
Member
Posts: 596
Joined: Tue Jun 19, 2018 08:24
GitHub: Hume2
In-game: Hume2
Location: Czech Republic

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Hume2 » Post

klera wrote:
Tue Apr 21, 2020 14:08
getting similar error

Code: Select all

ModError: Failed to load and run script from /home/c28xs/.minetest/mods/underch/init.lua:
Unknown node: stairs:stair_cobble
stack traceback:
	[C]: in function 'get_content_id'
	/home/c28xs/.minetest/mods/underch/worldgen.lua:10: in main chunk
	[C]: in function 'dofile'
	/home/c28xs/.minetest/mods/underch/init.lua:26: in main chunk
Check debug.txt for details.
It looks like get_content_id no longer works for unknown nodes. Does it work if you enable the mod stairs?
If you lack the reality, go on a trip or find a job.

klera
Member
Posts: 23
Joined: Tue Mar 03, 2020 12:18

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by klera » Post

was on a linux system with a new installation. which stairs mod do you mean exactly?
please post a link. have so far 4 or 5 stair mods through.

User avatar
Hume2
Member
Posts: 596
Joined: Tue Jun 19, 2018 08:24
GitHub: Hume2
In-game: Hume2
Location: Czech Republic

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Hume2 » Post

klera wrote:
Thu Apr 30, 2020 16:47
was on a linux system with a new installation. which stairs mod do you mean exactly?
please post a link. have so far 4 or 5 stair mods through.
I mean the stairs from Minetest Game https://github.com/minetest/minetest_ga ... ods/stairs
If you lack the reality, go on a trip or find a job.

klera
Member
Posts: 23
Joined: Tue Mar 03, 2020 12:18

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by klera » Post

have packed the stairs mod into the mods folder and activated it - same error message

User avatar
uwu666
Member
Posts: 37
Joined: Mon May 04, 2020 05:20
Location: Latinoamerica

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by uwu666 » Post

klera wrote:
Tue Apr 21, 2020 14:08
getting similar error

Code: Select all

ModError: Failed to load and run script from /home/c28xs/.minetest/mods/underch/init.lua:
Unknown node: stairs:stair_cobble
stack traceback:
	[C]: in function 'get_content_id'
	/home/c28xs/.minetest/mods/underch/worldgen.lua:10: in main chunk
	[C]: in function 'dofile'
	/home/c28xs/.minetest/mods/underch/init.lua:26: in main chunk
Check debug.txt for details.
I have same problem with this mod on minetest 5.2.0, but on minetest 5.1.1 works well. I use debian 10

User avatar
TenPlus1
Member
Posts: 2867
Joined: Mon Jul 29, 2013 13:38
GitHub: tenplus1

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by TenPlus1 » Post

Minetest 5.2 must have the node defined before using get_content_id on it.

klera
Member
Posts: 23
Joined: Tue Mar 03, 2020 12:18

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by klera » Post

and what do we need to change now?

User avatar
Hume2
Member
Posts: 596
Joined: Tue Jun 19, 2018 08:24
GitHub: Hume2
In-game: Hume2
Location: Czech Republic

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by Hume2 » Post

I'm releasing the version 1.1.3!
It's mostly about bugfixes.
  • Advtrains platforms are now registered for each type of stone.
  • Slime liquids are no longer renewable.
  • Two typos were fixed.
  • It is now compatible with Minetest 5.2.0.
klera wrote:
Tue May 19, 2020 20:04
and what do we need to change now?
Try the new release 1.1.3.
If you lack the reality, go on a trip or find a job.

User avatar
uwu666
Member
Posts: 37
Joined: Mon May 04, 2020 05:20
Location: Latinoamerica

Re: [mod] 62 underground biomes! [1.1.2] [underch]

by uwu666 » Post

Hume2 wrote:
Mon Jun 29, 2020 12:28
I'm releasing the version 1.1.3!
It's mostly about bugfixes.
  • Advtrains platforms are now registered for each type of stone.
  • Slime liquids are no longer renewable.
  • Two typos were fixed.
  • It is now compatible with Minetest 5.2.0.
Try the new release 1.1.3.
Great, Thanks! :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests