[Mod] Pipeworks [git] [pipeworks]

User avatar
VoidLord
Member
Posts: 46
Joined: Sun Jan 20, 2013 16:07
Location: SPACE! WHAT!?

by VoidLord » Post

O.K., now I'm getting an error message for all of my worlds saying "some exception: "std::bad_alloc"". Obviously I screwed up something big.
</randomtextcrap>
</forumposthing>
</body>
</html>
/0

User avatar
VoidLord
Member
Posts: 46
Joined: Sun Jan 20, 2013 16:07
Location: SPACE! WHAT!?

by VoidLord » Post

Never Mind.
</randomtextcrap>
</forumposthing>
</body>
</html>
/0

User avatar
BrandonReese
Member
Posts: 839
Joined: Wed Sep 12, 2012 00:44
GitHub: bremaweb
IRC: BrandonReese
In-game: BrandonReese
Location: USA

by BrandonReese » Post

How is the Mese Filter different from the regular filter?

User avatar
LionsDen
Member
Posts: 530
Joined: Thu Jun 06, 2013 03:19

by LionsDen » Post

Hi,

I thought I should mention that I made one of your autocrafters and set it to make battery boxes. I put the items in the recipe box area and put all of the items needed to make 4 battery boxes into the inventory area. It made the 4 battery boxes just fine, but it only took 1 battery for each box instead of the required 4.

Looks like a great mod, I just need to spend more time learning it. :)

EDIT: It may be because the batteries aren't stackable and it was trying to take partial stacks.
Last edited by LionsDen on Thu Jun 20, 2013 18:16, edited 1 time in total.

User avatar
Temperest
Member
Posts: 651
Joined: Tue Nov 15, 2011 23:13
GitHub: Uberi

by Temperest » Post

BrandonReese: read Overview.html in the mod folder for full descriptions. In short, MESE filters take the whole stack, while normal ones only take one item.
WorldEdit 1.0 released

The Mesecons Laboratory - the art of Mesecons circuitry
Latest article: Mesecons Basics.

hampa16
Member
Posts: 194
Joined: Sat Jun 29, 2013 04:20

by hampa16 » Post

i did everything right, but i still get an error!
Rex 2 Double 9
=RomanFox2=
SoulKiller35

User avatar
VanessaE
Moderator
Posts: 4613
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaE
Location: Western NC
Contact:

by VanessaE » Post

What is the exact text of the error message you are getting? Look in your debug.txt file or launch minetest from a terminal/command prompt, and copy&paste the errors here. I need everything that looks like an error (the last 30-40 lines should be sufficient).
You might like some of my stuff: Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (64-512px)

hampa16
Member
Posts: 194
Joined: Sat Jun 29, 2013 04:20

by hampa16 » Post

VanessaE wrote:What is the exact text of the error message you are getting? Look in your debug.txt file or launch minetest from a terminal/command prompt, and copy&paste the errors here. I need everything that looks like an error (the last 30-40 lines should be sufficient).
____________________________________________________________________

failed to load and run:C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\mods\pipeworks\int.lua
Rex 2 Double 9
=RomanFox2=
SoulKiller35

User avatar
Temperest
Member
Posts: 651
Joined: Tue Nov 15, 2011 23:13
GitHub: Uberi

by Temperest » Post

And what comes after that?
WorldEdit 1.0 released

The Mesecons Laboratory - the art of Mesecons circuitry
Latest article: Mesecons Basics.

hampa16
Member
Posts: 194
Joined: Sat Jun 29, 2013 04:20

by hampa16 » Post

Temperest wrote:And what comes after that?
that's it. just this:

______________________________________________________________________

failed to load and run:C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\mods\pipeworks\int.lua
Rex 2 Double 9
=RomanFox2=
SoulKiller35

User avatar
Topywo
Member
Posts: 1721
Joined: Fri May 18, 2012 20:27

by Topywo » Post

hampa16 wrote:
Temperest wrote:And what comes after that?
that's it. just this:

______________________________________________________________________

failed to load and run:C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\mods\pipeworks\int.lua
Exit minetest. Look with your explorer or filemanager in your minetest folder for a file with the name debug.txt.

Delete it. Start minetest. Choose the world with the pipeworks folder. Start that world. You now get the "failed to load and run ...." error. Exit minetest.

Now look again for the file debug.txt (it has reappeared). Open the debug.txt file (doubleclick on it). I expect your debug log level is 2, so select all the text, copy the selected text and yhen paste all the text here in a post.

Maybe it looks difficult, but you'll learn it quickly.

hampa16
Member
Posts: 194
Joined: Sat Jun 29, 2013 04:20

by hampa16 » Post

Topywo wrote:
hampa16 wrote:
Temperest wrote:And what comes after that?
that's it. just this:

______________________________________________________________________

failed to load and run:C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\mods\pipeworks\int.lua
Exit minetest. Look with your explorer or filemanager in your minetest folder for a file with the name debug.txt.

Delete it. Start minetest. Choose the world with the pipeworks folder. Start that world. You now get the "failed to load and run ...." error. Exit minetest.

Now look again for the file debug.txt (it has reappeared). Open the debug.txt file (doubleclick on it). I expect your debug log level is 2, so select all the text, copy the selected text and yhen paste all the text here in a post.

Maybe it looks difficult, but you'll learn it quickly.
it looks dificult and confusing
_____________________________________________________________________

-------------
Separator
-------------



-------------
Separator
-------------

GUIConfigureWorld: Not allowing focus change.
GUIConfigureWorld: Not allowing focus change.
10:03:07: ERROR[main]: ========== ERROR FROM LUA ===========
10:03:07: ERROR[main]: Failed to load and run script from
10:03:07: ERROR[main]: C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\bin\..\mods\pipeworks\init.lua:
10:03:07: ERROR[main]: cannot open C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\bin\..\mods\pipeworks\init.lua: No such file or directory
10:03:07: ERROR[main]: =======END OF ERROR FROM LUA ========
10:03:07: ERROR[main]: Server: Failed to load and run C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\bin\..\mods\pipeworks\init.lua
10:03:07: ERROR[main]: ModError: Failed to load and run C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\bin\..\mods\pipeworks\init.lua
Rex 2 Double 9
=RomanFox2=
SoulKiller35

hampa16
Member
Posts: 194
Joined: Sat Jun 29, 2013 04:20

by hampa16 » Post

hampa16 wrote:10:03:07: ERROR[main]: ModError: Failed to load and run C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\bin\..\mods\pipeworks\init.lua
this error:
____________________________________________________________________________
10:03:07: ERROR[main]: ModError: Failed to load and run C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\bin\..\mods\pipeworks\init.lua
Rex 2 Double 9
=RomanFox2=
SoulKiller35

User avatar
kaeza
Moderator
Posts: 2162
Joined: Thu Oct 18, 2012 05:00
GitHub: kaeza
IRC: kaeza diemartin blaaaaargh
In-game: kaeza
Location: Montevideo, Uruguay
Contact:

by kaeza » Post

hampa16 wrote:failed to load and run:C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\mods\pipeworks\int.lua
Looks like you may have used the "Extract archive in own folder" feature of your archiving program. Try using "Extract here" instead.
Last edited by kaeza on Tue Jul 02, 2013 03:11, edited 1 time in total.
Your signature is not the place for a blog post. Please keep it as concise as possible. Thank you!

Check out my stuff! | Donations greatly appreciated! PayPal

hampa16
Member
Posts: 194
Joined: Sat Jun 29, 2013 04:20

by hampa16 » Post

kaeza wrote:
hampa16 wrote:failed to load and run:C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\mods\pipeworks\int.lua
Looks like you may have used the "Extract archive in own folder" feature of your archiving program. Try using "Extract here" instead.
i used "Extract here" but stil this error:
__________________________________________________________________________
failed to load and run:C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\mods\pipeworks\int.lua
Last edited by hampa16 on Tue Jul 02, 2013 04:08, edited 1 time in total.
Rex 2 Double 9
=RomanFox2=
SoulKiller35

User avatar
VanessaE
Moderator
Posts: 4613
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaE
Location: Western NC
Contact:

by VanessaE » Post

I need to see the full error message each time you post a report, otherwise all you're doing is saying twice that 'it doesn't run'. The rest of the error message tells me why it didn't work. That said, if it's complaining about missing files, you either did not get the entire file when you downloaded it, or you're copying only part of the mod when you installed it. init.lua is most definitely there in the archive. :-)
You might like some of my stuff: Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (64-512px)

hampa16
Member
Posts: 194
Joined: Sat Jun 29, 2013 04:20

by hampa16 » Post

VanessaE wrote:I need to see the full error message each time you post a report, otherwise all you're doing is saying twice that 'it doesn't run'. The rest of the error message tells me why it didn't work. That said, if it's complaining about missing files, you either did not get the entire file when you downloaded it, or you're copying only part of the mod when you installed it. init.lua is most definitely there in the archive. :-)
this is the error!:
_____________________________________________________________________________
-------------
Separator
-------------



-------------
Separator
-------------

GUIConfigureWorld: Not allowing focus change.
GUIConfigureWorld: Not allowing focus change.
10:03:07: ERROR[main]: ========== ERROR FROM LUA ===========
10:03:07: ERROR[main]: Failed to load and run script from
10:03:07: ERROR[main]: C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\bin\..\mods\pipeworks\init.lua:
10:03:07: ERROR[main]: cannot open C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\bin\..\mods\pipeworks\init.lua: No such file or directory
10:03:07: ERROR[main]: =======END OF ERROR FROM LUA ========
10:03:07: ERROR[main]: Server: Failed to load and run C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\bin\..\mods\pipeworks\init.lua
10:03:07: ERROR[main]: ModError: Failed to load and run C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\bin\..\mods\pipeworks\init.lua
Rex 2 Double 9
=RomanFox2=
SoulKiller35

User avatar
LionsDen
Member
Posts: 530
Joined: Thu Jun 06, 2013 03:19

by LionsDen » Post

Is there a file called init.lua in the following directory on your computer?

C:\Users\User\Downloads\minetest-0.4.7\mods\pipeworks\

If not, then you do not have the mod installed properly.

User avatar
RealBadAngel
Member
Posts: 557
Joined: Wed Jul 18, 2012 16:30

by RealBadAngel » Post

im getting sick of same newbie error reports all over again
this have to be changed...
no matter how,what cost. HAVE TO BE CHANGED
HOWGH

User avatar
pingpong2012
New member
Posts: 6
Joined: Wed Jul 03, 2013 18:37

by pingpong2012 » Post

RealBadAngel wrote:im getting sick of same newbie error reports all over again
this have to be changed...
no matter how,what cost. HAVE TO BE CHANGED
HOWGH
14:57:21: ERROR[main]: ========== ERROR FROM LUA ===========
14:57:21: ERROR[main]: Failed to load and run script from
14:57:21: ERROR[main]: C:\Users\Jacob\Desktop\minetest-0.4.7\bin\..\mods\pipeworksmaster\init.lua:
14:57:21: ERROR[main]: ...\Desktop\minetest-0.4.7\bin\..\builtin/misc_register.lua:62: Name pipeworks:pipe_000000_empty does not follow naming conventions: "modname:" or ":" prefix required
14:57:21: ERROR[main]: stack traceback:
14:57:21: ERROR[main]: [C]: in function 'error'
14:57:21: ERROR[main]: ...\Desktop\minetest-0.4.7\bin\..\builtin/misc_register.lua:62: in function 'check_modname_prefix'
14:57:21: ERROR[main]: ...\Desktop\minetest-0.4.7\bin\..\builtin/misc_register.lua:98: in function 'register_item'
14:57:21: ERROR[main]: ...\Desktop\minetest-0.4.7\bin\..\builtin/misc_register.lua:158: in function 'register_node'
14:57:21: ERROR[main]: ...ktop\minetest-0.4.7\bin\..\mods\pipeworksmaster\init.lua:298: in main chunk
14:57:21: ERROR[main]: =======END OF ERROR FROM LUA ========
14:57:21: ERROR[main]: Server: Failed to load and run C:\Users\Jacob\Desktop\minetest-0.4.7\bin\..\mods\pipeworksmaster\init.lua
14:57:21: ERROR[main]: ModError: Failed to load and run C:\Users\Jacob\Desktop\minetest-0.4.7\bin\..\mods\pipeworksmaster\init.lua

I think I found the bug: changing the topmost folder to pipeworks fixes it. First error complains the name is illegal because of the hyphen I think, second error is generated because it's looked for pipeworks:pipe_whatever, and the modfolder is either named pipeworks-master by default or pipeworksmaster if you only delete the "hyphen".

A thing on that hyphen, it seems some mods take it as an acceptable character, but not yours (calinou_mods-master and minetest-mod-mesecons-master). Those ones work fine with the -master suffix, so you might want to see if there's a more relative naming convention they use, as yours depends on the name of the topfolder.

Nore
Developer
Posts: 501
Joined: Wed Nov 28, 2012 11:35
GitHub: Ekdohibs

by Nore » Post

It is because calinou_mods or mesecons are modpacks, so the name of the modpack folder does not care. However, pipeworks is a mod, so it should be called pipeworks to follow the naming conventions.

User avatar
pingpong2012
New member
Posts: 6
Joined: Wed Jul 03, 2013 18:37

by pingpong2012 » Post

Nore wrote:It is because calinou_mods or mesecons are modpacks, so the name of the modpack folder does not care. However, pipeworks is a mod, so it should be called pipeworks to follow the naming conventions.
Then it'd probably reduce the uh, "noob" error reports if that information was slapped in big red lettering above the download link, and even have like, the download in a spoiler. Also in the readme.

Or she could make a one-mod modpack, are there "rules" against that?

Edit: she
Last edited by pingpong2012 on Wed Jul 03, 2013 19:36, edited 1 time in total.

Nore
Developer
Posts: 501
Joined: Wed Nov 28, 2012 11:35
GitHub: Ekdohibs

by Nore » Post

@VanessaE: Hoping this topic will get sticky:
http://forum.minetest.net/viewtopic.php?id=6450

User avatar
VanessaE
Moderator
Posts: 4613
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaE
Location: Western NC
Contact:

by VanessaE » Post

The topic Nore made has been stickied; I already put explicit instructions in the first post some time ago that you must rename the folder to "pipeworks". I guess you didn't see it (under "Install").
You might like some of my stuff: Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (64-512px)

User avatar
pingpong2012
New member
Posts: 6
Joined: Wed Jul 03, 2013 18:37

by pingpong2012 » Post

Yup, it might be a good idea to have the download link in the install instructions, like "Rename the extracted folder to pipeworks after you have downloaded the mod from x"or at least before the download.

When there's like two paragraphs before the download link I just see a wall of text I'm supposed to ignore and download the mod and extract.
Last edited by pingpong2012 on Wed Jul 03, 2013 23:19, edited 1 time in total.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Salesman and 6 guests