[Mod] Craft Guide [craft_guide] - Shows crafts for all loade

Post Reply
User avatar
cornernote
Member
Posts: 844
Joined: Wed Jul 11, 2012 15:02

by cornernote » Post

I been trying to find time to fix all the SS on my posts but been so busy. Fixed this one for you Azuna.

If there are any others you want just post in the thread and i'll update those too.

User avatar
Inocudom
Member
Posts: 3096
Joined: Sat Sep 29, 2012 01:14
IRC: Inocudom
In-game: Inocudom

by Inocudom » Post

This is a wonderful day. Welcome back, cornernote.
You can now find my videos at BitChute: https://www.bitchute.com/channel/some_cheeky_jinuskian/

User avatar
SegFault22
Member
Posts: 870
Joined: Mon May 21, 2012 03:17
Location: NaN

by SegFault22 » Post

What if an item, has more than One recipe outputting it?
Resources are abundant; only money is scarce. People should not have to work hard and remain poor just to pay for the needs of survival.
Society can thrive without money - but only if productive members of society are rewarded for being productive.

User avatar
BrunoMine
Member
Posts: 1074
Joined: Thu Apr 25, 2013 17:29
GitHub: BrunoMine
Location: SP-Brasil
Contact:

by BrunoMine » Post

I'm making a mod. How to keep an invisible recipe?
My small square universe under construction ... Minemacro
Comunidade Minetest Brasil
www.minetestbrasil.com

User avatar
qwrwed
Member
Posts: 325
Joined: Sun Jul 22, 2012 20:56
In-game: qwrwed or Nitro

by qwrwed » Post

In your node definition, set groups={not_in_craft_guide}.

User avatar
BrunoMine
Member
Posts: 1074
Joined: Thu Apr 25, 2013 17:29
GitHub: BrunoMine
Location: SP-Brasil
Contact:

by BrunoMine » Post

qwrwed wrote:In your node definition, set groups={not_in_craft_guide}.
is not working.

Code: Select all

minetest.register_node("mod?:node?", {
    description = "dodename?",
    drawtype = "plantlike",
    tiles = {"side?"},
    set groups = {not_in_craft_guide},
    paramtype = "light",
    walkable = false,
    on_construct = function(pos)
        local meta = minetest.get_meta(pos)
        meta:set_string("infotext", "info?")
    end,
    inventory_image = "side?",
    is_ground_content = true,
    selection_box = {
        type = "fixed",
        fixed = {-0.28, -0.5, -0.28, 0.28, 0.5, 0.28}
    },
    groups = {tree=3,choppy=3,oddly_breakable_by_hand=5,flammable=3},
      sounds = default.node_sound_wood_defaults(),
})
as it should be?
My small square universe under construction ... Minemacro
Comunidade Minetest Brasil
www.minetestbrasil.com

User avatar
addi
Member
Posts: 665
Joined: Thu Sep 20, 2012 03:16
GitHub: adrido
Location: Black-Forest, Germany

by addi » Post

brunob.santos wrote:
qwrwed wrote:In your node definition, set groups={not_in_craft_guide}.
is not working.

Code: Select all

minetest.register_node("mod?:node?", {
    description = "dodename?",
    drawtype = "plantlike",
    tiles = {"side?"},
    set groups = {not_in_craft_guide},
    paramtype = "light",
    walkable = false,
    on_construct = function(pos)
        local meta = minetest.get_meta(pos)
        meta:set_string("infotext", "info?")
    end,
    inventory_image = "side?",
    is_ground_content = true,
    selection_box = {
        type = "fixed",
        fixed = {-0.28, -0.5, -0.28, 0.28, 0.5, 0.28}
    },
    groups = {tree=3,choppy=3,oddly_breakable_by_hand=5,flammable=3},
      sounds = default.node_sound_wood_defaults(),
})
as it should be?
minetest.register_node("mod?:node?", {
description = "dodename?",
drawtype = "plantlike",
tiles = {"side?"},
set groups = {not_in_craft_guide},
paramtype = "light",
walkable = false,
on_construct = function(pos)
local meta = minetest.get_meta(pos)
meta:set_string("infotext", "info?")
end,
inventory_image = "side?",
is_ground_content = true,
selection_box = {
type = "fixed",
fixed = {-0.28, -0.5, -0.28, 0.28, 0.5, 0.28}
},
groups = {tree=3,choppy=3,oddly_breakable_by_hand=5,flammable=3,not_in_craft_guide=1},
sounds = default.node_sound_wood_defaults(),

User avatar
BrunoMine
Member
Posts: 1074
Joined: Thu Apr 25, 2013 17:29
GitHub: BrunoMine
Location: SP-Brasil
Contact:

by BrunoMine » Post

thank you!
My small square universe under construction ... Minemacro
Comunidade Minetest Brasil
www.minetestbrasil.com

User avatar
Jouster27
Member
Posts: 117
Joined: Fri Mar 29, 2013 14:16

by Jouster27 » Post

Request: Can you make it so that unknown blocks display the identifiers on mouse-over?

User avatar
acblonde
Member
Posts: 19
Joined: Wed Feb 26, 2014 13:28

by acblonde » Post

what monsters are there

User avatar
Krock
Developer
Posts: 4572
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
GitHub: SmallJoker
Location: Switzerland
Contact:

by Krock » Post

acblonde wrote:what monsters are there
READ MOD TITLE wrote:[Mod] Craft Guide [craft_guide] - Shows crafts for all loaded mods.
*headdesks*

You've got into the wrong topic.
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>

User avatar
Landrover110
Member
Posts: 19
Joined: Mon Jan 13, 2014 09:38
In-game: Landrover
Location: South luangwa , Zambia

by Landrover110 » Post

Cool mod another reson to use minetest

User avatar
Capaverdeferro
Member
Posts: 68
Joined: Mon Feb 03, 2014 22:21

by Capaverdeferro » Post

when I search something, does not work! just have the recipe of the same

User avatar
acblonde
Member
Posts: 19
Joined: Wed Feb 26, 2014 13:28

Re: [Mod] Craft Guide [craft_guide] - Shows crafts for all l

by acblonde » Post

how do you enable a mod lol srry nothing related to this but I can't figure it out and I can't download the animal mod it won't work help

User avatar
acblonde
Member
Posts: 19
Joined: Wed Feb 26, 2014 13:28

Re:

by acblonde » Post

Krock wrote:
acblonde wrote:what monsters are there
READ MOD TITLE wrote:[Mod] Craft Guide [craft_guide] - Shows crafts for all loaded mods.
*headdesks*

You've got into the wrong topic.
I know srry but how can you enable a mod in windows 8 with no viruses can't figure it out its sooooooooooo annoying

User avatar
acblonde
Member
Posts: 19
Joined: Wed Feb 26, 2014 13:28

Re:

by acblonde » Post

Capaverdeferro wrote:when I search something, does not work! just have the recipe of the same
what do you wanna know the craft of I might help

User avatar
LionsDen
Member
Posts: 530
Joined: Thu Jun 06, 2013 03:19

Re: [Mod] Craft Guide [craft_guide] - Shows crafts for all l

by LionsDen » Post

I have found a problem with recipes. If the recipe uses a group then it shows unknown node in the crafting grid. For example, a couple of recipes use group:wood and in the crafting guide they show up as unknown nodes.

User avatar
Linuxdirk
Member
Posts: 2669
Joined: Wed Sep 17, 2014 11:21
In-game: Linuxdirk
Location: Germany
Contact:

Re: [Mod] Craft Guide [craft_guide] - Shows crafts for all l

by Linuxdirk » Post

LionsDen wrote:I have found a problem with recipes. If the recipe uses a group then it shows unknown node in the crafting grid. For example, a couple of recipes use group:wood and in the crafting guide they show up as unknown nodes.
I can confirm this :(

Miner59
Member
Posts: 46
Joined: Mon Sep 22, 2014 19:14

Re: [Mod] Craft Guide [craft_guide] - Shows crafts for all l

by Miner59 » Post

I use this mod too and my workaround is to look in the console window for the item names used in a recipe with unknown nodes. Every recipe you select in the craft guide shows as text in console too.
Of course you need to open minetest program then in a terminal window.

User avatar
deivan
Member
Posts: 452
Joined: Fri Feb 15, 2013 10:16
Location: Brazil. :D

Re: [Mod] Craft Guide [craft_guide] - Shows crafts for all l

by deivan » Post

I solved this in my version, I generated the first random item of the group and added it in the place of the "unknow item". :)

User avatar
arcturian_vagabond
Member
Posts: 15
Joined: Thu Dec 11, 2014 01:58
In-game: posipil
Location: United States
Contact:

Re: [Mod] Craft Guide [craft_guide] - Shows crafts for all l

by arcturian_vagabond » Post

When I put a glass block into the Output slot the Cook slot shows unknown item. Is this a known bug? Is there a fix or work-around?

Image

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: [Mod] Craft Guide [craft_guide] - Shows crafts for all l

by Don » Post

arcturian_vagabond wrote:When I put a glass block into the Output slot the Cook slot shows unknown item. Is this a known bug? Is there a fix or work-around?

Image
This is the bug that is discussed above. Glass is made by cooking group:sand. Hopefully someone will fix this soon.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
Linuxdirk
Member
Posts: 2669
Joined: Wed Sep 17, 2014 11:21
In-game: Linuxdirk
Location: Germany
Contact:

Re: [Mod] Craft Guide [craft_guide] - Shows crafts for all l

by Linuxdirk » Post

I wish that this “groups are unknown items” bug will be fixed by simply taking the first node from the group’s members as icon and add a little G for “group” in the lower right corner of the icon and the “X group” where X is group:X with first character in uppercase.

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: [Mod] Craft Guide [craft_guide] - Shows crafts for all l

by Don » Post

Linuxdirk wrote:I wish that this “groups are unknown items” bug will be fixed by simply taking the first node from the group’s members as icon and add a little G for “group” in the lower right corner of the icon and the “X group” where X is group:X with first character in uppercase.
Maybe someone can make a mod that adds images for the different groups
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
Linuxdirk
Member
Posts: 2669
Joined: Wed Sep 17, 2014 11:21
In-game: Linuxdirk
Location: Germany
Contact:

Re: [Mod] Craft Guide [craft_guide] - Shows crafts for all l

by Linuxdirk » Post

Don wrote:Maybe someone can make a mod that adds images for the different groups
… or write a patch that works as described and send a pull request.

Unfortunately my Lua skills are too low for that :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: duckgo and 8 guests