[Mod] In-game skin switching [skins]

User avatar
addi
Member
Posts: 665
Joined: Thu Sep 20, 2012 03:16
GitHub: adrido
Location: Black-Forest, Germany

by addi » Post

tux_peng wrote:

Code: Select all

[@linux mods]$ ./update_from_db.py
Traceback (most recent call last):
  File "./update_from_db.py", line 36, in <module>
    addpage(1)
  File "./update_from_db.py", line 33, in addpage
    f.write('comment = "'+s["license"]+'",\n')
TypeError: Can't convert 'int' object to str implicitly
[@linux mods]$ uname -a
Linux linux.lan 3.12.3-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Wed Dec 4 21:45:42 CET 2013 x86_64 GNU/Linux
oh sorry that was me, i improved the backend license storege to work better at 4 Dec in the evening.

but its working now. you can try it again

User avatar
tux_peng
Member
Posts: 99
Joined: Thu Dec 06, 2012 18:21

by tux_peng » Post

No, I commented out that line and it's working though...
Servers now up (Economy, no PvP) Forum up already! http://tuxcraft.info

User avatar
addi
Member
Posts: 665
Joined: Thu Sep 20, 2012 03:16
GitHub: adrido
Location: Black-Forest, Germany

by addi » Post

tux_peng wrote:No, I commented out that line and it's working though...
forgott to upload the bugfix :/
but now its working :)

mauvebic
Member
Posts: 1550
Joined: Fri Jan 27, 2012 11:32

by mauvebic » Post

i have imagemagick installed though generate_previews.sh returns the error that it can't find convert, and promptly deletes all the previews that are already there :/ (os crunchbang [debian wheezy])

User avatar
Pitriss
Member
Posts: 254
Joined: Mon Aug 05, 2013 17:09
GitHub: Pitriss
IRC: pitriss
In-game: pitriss
Location: Czech republic, Bohumin

by Pitriss » Post

you need also blender to generate previews..
I reject your reality and substitute my own. (A. Savage, Mythbusters)
I'm not modding and/or playing minetest anymore. All my mods were released under WTFPL. You can fix/modify them yourself. Don't ask me for support. Thanks.

mauvebic
Member
Posts: 1550
Joined: Fri Jan 27, 2012 11:32

by mauvebic » Post

blender and imagemagick are installed, the error message though says it can't find imagemagicks' convert.
Last edited by mauvebic on Sun Jan 05, 2014 18:18, edited 1 time in total.

User avatar
ritchie
Member
Posts: 15
Joined: Sat Jul 13, 2013 11:57
IRC: Ritchie
In-game: Ritchie
Location: Czech Republic

by ritchie » Post

mauvebic wrote:blender and imagemagick are installed, the error message though says it can't find imagemagicks' convert.
Hi, please paste here output of command

Code: Select all

whereis convert
and output of script generate_previews.sh

mauvebic
Member
Posts: 1550
Joined: Fri Jan 27, 2012 11:32

by mauvebic » Post

Code: Select all

AL lib: UpdateDeviceParams: Failed to set 44100hz, got 48000hz instead
unknown argument, loading as file: --python-text
Stripping metadata from generated files...
convert.im6: unable to open image `blender_out/character_*_00.png': No such file or directory @ error/blob.c/OpenBlob/2638.
convert.im6: unable to open file `blender_out/character_*_00.png' @ error/png.c/ReadPNGImage/3667.
convert.im6: no images defined `output/character_*_preview.png' @ error/convert.c/ConvertImageCommand/3044.
convert.im6: unable to open image `blender_out/character_*_01.png': No such file or directory @ error/blob.c/OpenBlob/2638.
convert.im6: unable to open file `blender_out/character_*_01.png' @ error/png.c/ReadPNGImage/3667.
convert.im6: no images defined `output/character_*_preview_back.png' @ error/convert.c/ConvertImageCommand/3044.
Running pngcrush...

 | pngcrush 1.7.9
 |    Copyright (C) 1998-2002,2006-2010 Glenn Randers-Pehrson
 |    Copyright (C) 2005      Greg Roelofs
 | This is a free, open-source program.  Permission is irrevocably
 | granted to everyone to use this version of pngcrush without
 | payment of any fee.
 | Executable name is pngcrush
 | It was built with libpng version 1.2.43, and is
 | running with  libpng version 1.2.49 - March 29, 2012

 |    Copyright (C) 1998-2004,2006-2010 Glenn Randers-Pehrson,
 |    Copyright (C) 1996, 1997 Andreas Dilger,
 |    Copyright (C) 1995, Guy Eric Schalnat, Group 42 Inc.,
 | and zlib version 1.2.3.4, Copyright (C) 1998-2002 (or later),
 |    Jean-loup Gailly and Mark Adler.
|| Warning: versions are different between png.h and png.c
||   png.h version: 1.2.43
||   png.c version: 1.2.49

 | It was compiled with gcc version 4.4.3 and gas version 2.9.5(?).

Could not find file: output/*_preview*.png
   CPU time used = 0.000 seconds (decoding 0.000,
          encoding 0.000, other 0.000 seconds)

Done !
This time im not getting the missing convert message (might have something to do with purging & reinstalling imagemagick and rebooting after that) though its still not working :/

install_skin.sh gives me different error:

Code: Select all

./install_skin.sh: 38: ./install_skin.sh: Syntax error: "(" unexpected (expecting ")")

User avatar
ritchie
Member
Posts: 15
Joined: Sat Jul 13, 2013 11:57
IRC: Ritchie
In-game: Ritchie
Location: Czech Republic

by ritchie » Post

mauvebic wrote:

Code: Select all

code omited from quote...
This time im not getting the missing convert message (might have something to do with purging & reinstalling imagemagick and rebooting after that) though its still not working :/
This seems that you have some error causing Blender doesn't work. The images that should be generated by Blender just doesn't exist.
Please try to change first line in the script (shebang) as I described in second paragraph in the list in link I wrote below.
mauvebic wrote: install_skin.sh gives me different error:

Code: Select all

./install_skin.sh: 38: ./install_skin.sh: Syntax error: "(" unexpected (expecting ")")
Look at the first paragraph in the list I wrote here: viewtopic.php?pid=117259#p117259
I solved it with VanessaE's help.

EDIT:
mauvebic wrote:

Code: Select all

AL lib: UpdateDeviceParams: Failed to set 44100hz, got 48000hz instead
unknown argument, loading as file: --python-text
This seems strange, maybe Blender doesn't do what should do.
Last edited by ritchie on Sun Jan 05, 2014 22:52, edited 1 time in total.

User avatar
BrunoMine
Member
Posts: 1073
Joined: Thu Apr 25, 2013 17:29
GitHub: BrunoMine
Location: SP-Brasil
Contact:

by BrunoMine » Post

What went wrong?
Image
My small square universe under construction ... Minemacro
Comunidade Minetest Brasil
www.minetestbrasil.com

User avatar
ritchie
Member
Posts: 15
Joined: Sat Jul 13, 2013 11:57
IRC: Ritchie
In-game: Ritchie
Location: Czech Republic

by ritchie » Post

brunob.santos wrote:What went wrong?
You don't have skin previews on your minetestserver. Did you run script generate_previews.sh?

User avatar
TeemoOwni
New member
Posts: 1
Joined: Sun Jan 19, 2014 21:50

by TeemoOwni » Post

does it work in servers?

User avatar
Iqualfragile
Member
Posts: 160
Joined: Tue Sep 18, 2012 22:11

by Iqualfragile » Post

TeemoOwni wrote:does it work in servers?
yes
Gr8 b8, m8. I rel8, str8 appreci8, and congratul8. I r8 this b8 an 8/8. Plz no h8, I'm str8 ir8. Cr8 more, can't w8. We should convers8, I won't ber8, my number is 8888888, ask for N8. No calls l8 or out of st8. If on a d8, ask K8 to loc8. Even with a full pl8, I always have time to communic8 so don't hesit8.

User avatar
Achilles
Member
Posts: 247
Joined: Sun Dec 15, 2013 11:55
In-game: Achilles
Location: Excuse Me???? -_-

by Achilles » Post

Is there anyway of making a Camouflage skin? Then attackers could use it against enemies...
The Ironic Thing About Common Sense Is That It Isn't Very Common

User avatar
Achilles
Member
Posts: 247
Joined: Sun Dec 15, 2013 11:55
In-game: Achilles
Location: Excuse Me???? -_-

by Achilles » Post

The skin could also change depending what biome you are in...

So if you were wearing a camouflage texture for a normal green biome it would change to a desert camouflage texture automatically when you went into a desert...
The Ironic Thing About Common Sense Is That It Isn't Very Common

User avatar
CraigyDavi
Member
Posts: 582
Joined: Sat Aug 10, 2013 13:08
GitHub: davisonio
IRC: davisonio
In-game: CraigyDavi
Location: Hampshire, UK
Contact:

by CraigyDavi » Post

Achilles wrote:Is there anyway of making a Camouflage skin? Then attackers could use it against enemies...
Yeah I could make one if you like...but it depends what you want it to be camouflage to. Like you could make a tree camouflage skin or maybe a dirt camouflage skin or maybe just one which is the standard *camouflagey* type.

User avatar
TenPlus1
Member
Posts: 2867
Joined: Mon Jul 29, 2013 13:38
GitHub: tenplus1

by TenPlus1 » Post

You could make a totally transparant skin with edges that slightly glow and become Predator, then you could stalk users from trees and such... Would look interesting :)

User avatar
Achilles
Member
Posts: 247
Joined: Sun Dec 15, 2013 11:55
In-game: Achilles
Location: Excuse Me???? -_-

by Achilles » Post

CraigyDavi wrote:
Achilles wrote:Is there anyway of making a Camouflage skin? Then attackers could use it against enemies...
Yeah I could make one if you like...but it depends what you want it to be camouflage to. Like you could make a tree camouflage skin or maybe a dirt camouflage skin or maybe just one which is the standard *camouflagey* type.
I think the standard *camouflagey* type would be the best, Unless you have lots of spare time :)
TenPlus1 wrote:You could make a totally transparant skin with edges that slightly glow and become Predator, then you could stalk users from trees and such... Would look interesting :)
I was thought of that before, but i didn't know you could do it...
The Ironic Thing About Common Sense Is That It Isn't Very Common

WilkerS1
Member
Posts: 33
Joined: Fri May 23, 2014 01:24
GitHub: Wilker-a
In-game: WilkerS1
Contact:

Re: [Mod] In-game skin switching [skins]

by WilkerS1 » Post

i have my own skins. but can i use the skin map of minecraft in minetest?

Jordach
Member
Posts: 4526
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach
Location: Blender Scene

Re: [Mod] In-game skin switching [skins]

by Jordach » Post

WilkerS1 wrote:i have my own skins. but can i use the skin map of minecraft in minetest?
Skins made for MC work in MT. I happened to make the default player skin.
viewtopic.php?f=10&t=19056 Solar Plains Dev Server

WilkerS1
Member
Posts: 33
Joined: Fri May 23, 2014 01:24
GitHub: Wilker-a
In-game: WilkerS1
Contact:

Re: [Mod] In-game skin switching [skins]

by WilkerS1 » Post

Jordach wrote:Skins made for MC work in MT. I happened to make the default player skin.
yaaaaaaaaay!
i think that come mods published here have to be in the next MT update! :D

WilkerS1
Member
Posts: 33
Joined: Fri May 23, 2014 01:24
GitHub: Wilker-a
In-game: WilkerS1
Contact:

Re: [Mod] In-game skin switching [skins]

by WilkerS1 » Post

...and another question: how can i add the skins?

User avatar
ak399g
Member
Posts: 160
Joined: Tue Jul 30, 2013 02:36
In-game: SAFR
Contact:

Re: [Mod] In-game skin switching [skins]

by ak399g » Post

Not happy with the fact that it doesn't accept leading zeroes.
Also, is there a way to combine this mod with Player Textures, so that most users can pick their own but a few special skins are reserved for, say, admins?

gameslayer
New member
Posts: 3
Joined: Sat May 31, 2014 10:47
In-game: Gameslayer

Re: [Mod] In-game skin switching [skins]

by gameslayer » Post

I am having problems and and a bit confused on how to install the mod can somebody help?

User avatar
Krock
Developer
Posts: 4564
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
GitHub: SmallJoker
Location: Switzerland
Contact:

Re: [Mod] In-game skin switching [skins]

by Krock » Post

gameslayer wrote:I am having problems and and a bit confused on how to install the mod can somebody help?
How do I install mods?
by celeron55 » 22 Mar 2012, 18:48
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests