[Modpack] WorldEdit [worldedit]

hajo
Member
Posts: 606
Joined: Thu Oct 13, 2016 10:45
Location: DE
Contact:

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by hajo » Post

hajo wrote:mod doesn't stay enabled
sfan5 wrote:Try enabling them on-by-one in world.mt.
Ok, that finally got it working, except for

Code: Select all

ERROR[Main]: ModError: Failed to load and run .. \worldedit-b259906\worldedit_brush\init.lua:
ERROR[Main]: This mod requires a suitable version of 0.4.16-dev/0.5.0-dev
ERROR[Main]: that includes support for minetest.raycast() [since 7th July 2017]
I didn't see that bit about 0.4.16-dev in the docs - now running without that brush...

Also, I think the auto-disabling bug might be caused by having
several different versions of the modpack in the mods-directory.
Where does it store which of those modpack-directories to use ?

User avatar
sfan5
Moderator
Posts: 3935
Joined: Wed Aug 24, 2011 09:44
GitHub: sfan5
IRC: sfan5
Location: Germany

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by sfan5 » Post

hajo wrote:I didn't see that bit about 0.4.16-dev in the docs - now running without that brush...
Yeah, you can just disable the brush mod if you don't need it.
hajo wrote:Where does it store which of those modpack-directories to use ?
It doesn't, having multiple modpacks with the same contents is not supported (and causes problems as you can see).
Mods: Mesecons | WorldEdit | Nuke & Minetest builds for Windows (32-bit & 64-bit)

hajo
Member
Posts: 606
Joined: Thu Oct 13, 2016 10:45
Location: DE
Contact:

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by hajo » Post

BTW, it would be nice to have an additional 'lesser' worldedit-priv,
eg. for marking areas and saving regions/schems (and also showing help).

User avatar
SonosFuer
Member
Posts: 104
Joined: Sun Jul 09, 2017 00:32
GitHub: apachano
IRC: SonosFuer
In-game: SonosFuer

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by SonosFuer » Post

Is there an undo command? I looked at the command guide on github and cant find one.
Working on a content database for minetest mods, servers, and etc Check it out and give me feedback at viewtopic.php?f=14&t=18137

User avatar
sfan5
Moderator
Posts: 3935
Joined: Wed Aug 24, 2011 09:44
GitHub: sfan5
IRC: sfan5
Location: Germany

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by sfan5 » Post

SonosFuer wrote:Is there an undo command? I looked at the command guide on github and cant find one.
Nope, unfortunately not.

Implementing reliable and working undo functionality is not so easy, which is why this wasn't done (yet).
Mods: Mesecons | WorldEdit | Nuke & Minetest builds for Windows (32-bit & 64-bit)

Gerald
Member
Posts: 93
Joined: Sun Dec 28, 2014 10:35
In-game: gerald7
Location: Germany

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by Gerald » Post

SonosFuer wrote:Is there an undo command? I looked at the command guide on github and cant find one.
You can use the default command "/rollback".

User avatar
Linuxdirk
Member
Posts: 2645
Joined: Wed Sep 17, 2014 11:21
In-game: Linuxdirk
Location: Germany
Contact:

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by Linuxdirk » Post

Gerald wrote:You can use the default command "/rollback".
Wait a second … I can just select a region and type /rollback, and everything in this region gets revertet to the initial state without any changes made?

User avatar
Aerozoic
Member
Posts: 48
Joined: Mon Jul 24, 2017 15:04
GitHub: aerozoic
IRC: aerozoic
In-game: aerozoic
Location: USA

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by Aerozoic » Post

sfan5,

There seems to be a conflict...

From the OP:
WorldEdit aims to be Rolling Release which means you can rely on the latest state of development working correctly. This is the preferred way of installation.
But this indicates it doesn't work with the latest MT stable version...

Code: Select all

2017-12-30 13:22:26: ERROR[Main]: This mod requires a suitable version of 0.4.16-dev/0.5.0-dev
2017-12-30 13:22:26: ERROR[Main]: that includes support for minetest.raycast() [since 7th July 2017]
I'll try again using the release tags.
“For once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.”

User avatar
sfan5
Moderator
Posts: 3935
Joined: Wed Aug 24, 2011 09:44
GitHub: sfan5
IRC: sfan5
Location: Germany

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by sfan5 » Post

No that's intended.
"the latest state of development working correctly" does not mean that the latest dev snapshot works with Minetest stable.

If you want you can use the 1.2 release of WorldEdit, but (as I've said numerous times already) it's easier to just remove / disable the worldedit_brush mod in the current snapshot.
Mods: Mesecons | WorldEdit | Nuke & Minetest builds for Windows (32-bit & 64-bit)

User avatar
Hybrid Dog
Member
Posts: 2768
Joined: Thu Nov 01, 2012 12:46
GitHub: HybridDog

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by Hybrid Dog » Post

sfan5 wrote:
SonosFuer wrote:Is there an undo command? I looked at the command guide on github and cant find one.
Nope, unfortunately not.

Implementing reliable and working undo functionality is not so easy, which is why this wasn't done (yet).
My //undo is a bit reliable, as far as it's tested: https://github.com/HybridDog/we_undo

‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪

Gerald
Member
Posts: 93
Joined: Sun Dec 28, 2014 10:35
In-game: gerald7
Location: Germany

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by Gerald » Post

Linuxdirk wrote:
Gerald wrote:You can use the default command "/rollback".
Wait a second … I can just select a region and type /rollback, and everything in this region gets revertet to the initial state without any changes made?
No, it is global and only reverts the changes done in a specified time. Also you need to enable it in minetest conf.

hajo
Member
Posts: 606
Joined: Thu Oct 13, 2016 10:45
Location: DE
Contact:

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by hajo » Post

hajo wrote:BTW, it would be nice to have an additional 'lesser' worldedit-priv,
eg. for marking areas and saving regions/schems (and also showing help).
Also, when worldedit is running on a server, it would be useful to have commands
save-local & load-local that access files on the user's local disk instead of the server.

Or how would a (co-)admin without fileaccess to the server
place new schems of his own buildings there
(without bothering the main admin each time) ?

Also, it would be nice if worldedit_gui could
display the corresponding chat-command,
making it a kind-of tutor.
Last edited by hajo on Mon Jan 08, 2018 15:38, edited 1 time in total.

User avatar
Hybrid Dog
Member
Posts: 2768
Joined: Thu Nov 01, 2012 12:46
GitHub: HybridDog

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by Hybrid Dog » Post

I guess you could make a CSM for this purpose.

‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪‮
‮‪

User avatar
AndroBuilder
Member
Posts: 51
Joined: Mon Dec 04, 2017 11:34
In-game: AndroBuilder

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by AndroBuilder » Post

Hello

How can i put one part of an world into Another map?
F.e. i want the tutorial map to be the starting point of my map and students who have not yet played MT can learn Controls and crafting

User avatar
LemonFox
Member
Posts: 25
Joined: Tue Jan 09, 2018 16:27
IRC: LemonFox
In-game: LemonFox

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by LemonFox » Post

A worldedit csm would be very helpfull as i find i often wish to keep a copy of my builds

A secondary idea would be to make a worldeditcsm bot so you can just make it build your house from another server presuming you have the materials.

No hacking neccesary just get it to build up

User avatar
scottwolff
Member
Posts: 129
Joined: Sat Apr 30, 2016 06:15
In-game: scottwolff or some variant of iasiney
Location: Central Illinois

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by scottwolff » Post

I've broken many a spawnpoint accidentally with this. I've heard that if abused folks could use it with lua to hack privs. Could not do a rollback. But I'd mark this essential in the mods for server maintenance and tedious builds. Overall, not a bad mod.

Chibi ghost
Member
Posts: 845
Joined: Fri Jan 08, 2016 21:17
In-game: Ghost

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by Chibi ghost » Post

I have a problem I have the latest gen of minetest but an old map I recently updated to the latest version of world edit turns out my game no longer likes WE and I had to switch back to the older version of WE this seems like a me problem but I am not sure is world edit compatible with old maps

hajo
Member
Posts: 606
Joined: Thu Oct 13, 2016 10:45
Location: DE
Contact:

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by hajo » Post

Chibi ghost wrote:I have the latest gen of minetest but an old map
I recently updated to the latest version of world edit, turns out my game no longer likes WE
Details please - versions, errormessages, what did you do, exactly, what happens ?

Schmeldric
Member
Posts: 22
Joined: Sat Nov 01, 2014 15:38
In-game: Schmeldric

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by Schmeldric » Post

Hello,

I'm trying to configure WorldEdit in order to share schems between a main server and a backup one.

What I tried :
- running main server on port 30000
- running another server (called backup) with a backup map file, a special config file, on the same IP and port 300001
- in the backup map folder, I did "ln -s ../WorldEditSchems schems"

The idea was to make WorldEdit store the schems in the same directory for both servers (thus avoiding to copy them).
But when I do a //save command, server crashes :
2018-04-03 13:18:42: ERROR[Main]: ServerError: AsyncErr: ServerThread::run Lua: Runtime error from mod 'worldedit_commands' in callback on_chat_message(): Mod security: Blocked attempted write to ./backup_map/Beziers_20180320//schems
2018-04-03 13:18:42: ERROR[Main]: stack traceback:
2018-04-03 13:18:42: ERROR[Main]: [C]: in function 'mkdir'
2018-04-03 13:18:42: ERROR[Main]: ...test/mods/Minetest-WorldEdit/worldedit_commands/init.lua:98: in function 'mkdir'
2018-04-03 13:18:42: ERROR[Main]: ...test/mods/Minetest-WorldEdit/worldedit_commands/init.lua:1108: in function 'func'
2018-04-03 13:18:42: ERROR[Main]: /usr/share/minetest/builtin/game/chatcommands.lua:30: in function </usr/share/minetest/builtin/game/chatcommands.lua:9>
2018-04-03 13:18:42: ERROR[Main]: /usr/share/minetest/builtin/game/register.lua:412: in function </usr/share/minetest/builtin/game/register.lua:392>
Seems I get a writting error. Yet the link and the destination directory have all priviledges (chmod 777).

Am I getting something wrong?
Is there a better way to tell WorldEdit where to store its schems?

Schmeldric

alxk
Member
Posts: 12
Joined: Fri Mar 30, 2018 16:00
GitHub: alex-unknown
In-game: unknown

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by alxk » Post

Is it possible to add an undo button. This would be really helpful.

Dan2018
Member
Posts: 26
Joined: Mon Mar 12, 2018 15:07

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by Dan2018 » Post

Is there repository for people to upload bits from this mod?

Would be cool to see some designs and walk around them.

Dan2018
Member
Posts: 26
Joined: Mon Mar 12, 2018 15:07

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by Dan2018 » Post

Seem to get stuck in the stack menu, cant get back to inventory from the gui

Had to tab to the back button to get out.


Also, can i ask how you would make a flat area from sea level? Not found a way yet to remove a mountain yet.

User avatar
Wuzzy
Member
Posts: 4069
Joined: Mon Sep 24, 2012 15:01
GitHub: Wuzzy2
IRC: Wuzzy
In-game: Wuzzy

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by Wuzzy » Post

For your interest: There's now a simple mod to select a single item from a list of items:
viewtopic.php?f=11&t=20109

In worldedit_gui, there are multiple dialogues in which the player is asked to supply a node. Currently, the player must enter this by text, this might not be the most convenient way.

Might it be possible to optionally utilize select_item to provide an item selection dialog to increase convenience? Note the goal is not to replace the text input, just to add an alternative (and possibly more convenient) way to select a node.
My creations. I gladly accept bitcoins: 17fsUywHxeMHKG41UFfu34F1rAxZcrVoqH

redblade7
Member
Posts: 312
Joined: Sun Feb 15, 2015 07:14
IRC: redneonglow redblade7
In-game: redblade7 redblade7_owner

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by redblade7 » Post

After upgrading my servers to 0.4.17.1 along with the latest version of WorldEdit, I get:
2018-06-15 20:57:48: ERROR[Main]: [MOD] worldedit_brush is not compatible with current game version, you can disable it in the game settings!
Where can I find these settings to turn things off, such as the brush? I also comment out the wand upon every WorldEdit upgrade (nobody can use WorldEdit but me, but I still don't want the wand in unified_inventory), but if there is a less annoying way to turn the brush off (I don't even know anything about the brush), can someone please tell me how to access these game settings?
-redblade7, admin of: THE CREATIVE GARDENS (creative), THE VALLEYS (sandbox), and THE DIGITAL FARMS (farming/hunger/shops)

hajo
Member
Posts: 606
Joined: Thu Oct 13, 2016 10:45
Location: DE
Contact:

Re: [Modpack] WorldEdit [worldedit]

by hajo » Post

redblade7 wrote:
ERROR[Main]: [MOD] worldedit_brush is not compatible with current game version
Where can I find these settings to turn things off, such as the brush?
in main-menu, select the world,
push configure-button,
find worldedit-modpack (note it has a '+' in front),
click that,
select worldedit_brush,
change 'enabled'-checkbox.
Then save & exit / play...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 5 guests