[Mod] Mesecons (= redstone) [GitHub] [minetest-mod-mesecons]

User avatar
Mineing Master
Member
Posts: 26
Joined: Mon Jun 25, 2012 18:04
Location: Wisconsin
Contact:

by Mineing Master » Post

Topywo wrote:Under /games/minimal/mods you can find an mod 'experimental'. Is there 'experimental' written in the depends.txt? Then maybe it's looking for this mod.

What do you mean by it may be looking for this mod?

User avatar
Mineing Master
Member
Posts: 26
Joined: Mon Jun 25, 2012 18:04
Location: Wisconsin
Contact:

by Mineing Master » Post

Temperest wrote:
Mineing Master wrote:I downloaded the folder of Mesecons and there is no files in the folder for the newer one. but when i download the one that was before that one it will not play and say's "moderror: mod "jeija" has unsatisfied dependencies: "experimental"." So what does that mean?
What folder? What newer one? Did you mean it's blank?


The V 0.9 file and the folder was empty so i downloaded V 0.5 and thats when this warnimg poped up. moderror: mod "jeija" has unsatisfied dependencies: "experimental"
Last edited by Mineing Master on Mon Jun 25, 2012 21:58, edited 1 time in total.

User avatar
Topywo
Member
Posts: 1721
Joined: Fri May 18, 2012 20:27

by Topywo » Post

It needs the experimental mod, like most mods need the default mod. Maybe you should try to move the experimental mod/or copy it in the same folder as were you put the mesecons

User avatar
whiskers75
Member
Posts: 30
Joined: Sun Jun 17, 2012 06:15

by whiskers75 » Post

Get the latest GitHub code.

User avatar
Mineing Master
Member
Posts: 26
Joined: Mon Jun 25, 2012 18:04
Location: Wisconsin
Contact:

by Mineing Master » Post

Topywo wrote:It needs the experimental mod, like most mods need the default mod. Maybe you should try to move the experimental mod/or copy it in the same folder as were you put the mesecons

Well now it says "moderror" mod "jeija" has unsatisfied dependencies: "Exsperemental"

User avatar
Mineing Master
Member
Posts: 26
Joined: Mon Jun 25, 2012 18:04
Location: Wisconsin
Contact:

by Mineing Master » Post

whiskers75 wrote:Get the latest GitHub code.

Right now i don't have good enough enternet to get the latest GITHUB code at this time.

User avatar
sfan5
Moderator
Posts: 3944
Joined: Wed Aug 24, 2011 09:44
GitHub: sfan5
IRC: sfan5
Location: Germany

by sfan5 » Post

Don't double post
Mods: Mesecons | WorldEdit | Nuke & Minetest builds for Windows (32-bit & 64-bit)

User avatar
Topywo
Member
Posts: 1721
Joined: Fri May 18, 2012 20:27

by Topywo » Post

Great that you now know how to use giveme! Now the jeija mod:

If I understood you correctly you dowloaded this one: jeija05.tar.gz

I downloaded it too and extracted in my mods/minetest folder of an older minetest version:
/home/TOPYWO/celeron-minetest-old/celeron55-minetest-747-copy1/mods/minetest/jeija

Then I did some trials and errors. What worked was copying the experimental mod that I found here:
/home/TOPYWO/celeron-minetest-old/celeron55-minetest-747-copy1/games/minimal/mods/experimental

into the same folder as jeija:
/home/TOPYWO/celeron-minetest-old/celeron55-minetest-747-copy1/mods/minetest/experimental

I managed to give myself 10 mesecons, typing /giveme jeija:mesecon_off 10

Maybe there are more solutions, I don't know. But this one worked (on my computer).

Good luck!

User avatar
Mineing Master
Member
Posts: 26
Joined: Mon Jun 25, 2012 18:04
Location: Wisconsin
Contact:

by Mineing Master » Post

Well thanks for the help i found out i put the foulder in the rong place but it's working now.

User avatar
Stef
Member
Posts: 394
Joined: Wed Apr 04, 2012 10:46
Location: Belgium

by Stef » Post

can you make the texture for button and swith like it for minecraft i would be very nice
Sorry for my crappy english, im dutch :D

User avatar
Jeija
Member
Posts: 686
Joined: Fri Dec 23, 2011 21:46
Location: Nürtingen, Germany

by Jeija » Post

wat?
The button is already 3d if you mean that, 3d switch currently isnt possible that well.
Redstone for minetest: Mesecons (mesecons.net)

User avatar
Temperest
Member
Posts: 651
Joined: Tue Nov 15, 2011 23:13
GitHub: Uberi

by Temperest » Post

I think it would look pretty great something like this:

Side view (on):

Code: Select all

#
#===
#-
#
Side view (off):

Code: Select all

#
#-
#===
#
Front view (on)

Code: Select all

####
#==#
#--#
####
Front view (off)

Code: Select all

####
#--#
#==#
####
I haven't quite gotten the hang of node boxes yet, but I'll take a look at it in a bit if I can find the time to.
WorldEdit 1.0 released

The Mesecons Laboratory - the art of Mesecons circuitry
Latest article: Mesecons Basics.

User avatar
mikey2020
Member
Posts: 30
Joined: Sun Jul 15, 2012 03:39

by mikey2020 » Post

cool!mod!

User avatar
scifiboi
Member
Posts: 96
Joined: Wed Jul 18, 2012 21:28
Location: Arkansas, USA
Contact:

by scifiboi » Post

I think you should have a battery that charges up while electricity is flowing to it and releases electricity when no power is flowing to it. Could charge up during the day with solar panels and power other things at night when there is no light. Probably just another stupid idea of mine, but hey, I think it's a good idea! :D Also, is there a way to remove a mesecon without using the WorldEdit mod?
Last edited by scifiboi on Wed Jul 18, 2012 21:32, edited 1 time in total.
This is a signature virus. Add me to your signature so that I can multiply.
My mod: Thaumtest

User avatar
toleaxus
Member
Posts: 72
Joined: Sun Jun 10, 2012 18:23

by toleaxus » Post

i create my copy machine with this mod
http://www.mediafire.com/download.php?kfbct2yj16rf0bp
you need mesecond and this map
dont copy chests,furnances,pistons
Last edited by toleaxus on Wed Jul 18, 2012 21:52, edited 1 time in total.

User avatar
Temperest
Member
Posts: 651
Joined: Tue Nov 15, 2011 23:13
GitHub: Uberi

by Temperest » Post

I'll fix that as soon as possible.

Unless anyone wants to keep it?

Thanks for catching that, toleaxus.
WorldEdit 1.0 released

The Mesecons Laboratory - the art of Mesecons circuitry
Latest article: Mesecons Basics.

User avatar
Temperest
Member
Posts: 651
Joined: Tue Nov 15, 2011 23:13
GitHub: Uberi

by Temperest » Post

Fixed in 64a452da244877496bc18378cfcb35f76d950feb.

Things to note:
  • Pistons can now push a maximum of 15 blocks. This is because it was far too powerful before and could cause either large amounts of lag or huge amounts of damage by griefers.
  • Pistons now remove liquid source blocks (like in Minecraft).
  • Fixed bugs in the node names ("default:water_source" rather than just "water").
WorldEdit 1.0 released

The Mesecons Laboratory - the art of Mesecons circuitry
Latest article: Mesecons Basics.

User avatar
bob
Member
Posts: 66
Joined: Thu Feb 16, 2012 00:59

by bob » Post

NOOOOOOOO! I took advantage of that glitch for a long time and made a factory to duplacate some blocks but now it won't work!!! WHY??? WHY???
Heres what i did:
Image
The blinky plant kept pushing the piston duplacating the steel block and to get rid of blocks so the don't keep going forever i did this:
Image
So it started duplacating the wood instead, then burning it!
Please put the glitch back!!!
Last edited by bob on Thu Jul 19, 2012 05:05, edited 1 time in total.

User avatar
Jeija
Member
Posts: 686
Joined: Fri Dec 23, 2011 21:46
Location: Nürtingen, Germany

by Jeija » Post

Just wondering if there are any feature requests? I think I can work a little on the mod again, maybe even something in C++
Redstone for minetest: Mesecons (mesecons.net)

User avatar
scifiboi
Member
Posts: 96
Joined: Wed Jul 18, 2012 21:28
Location: Arkansas, USA
Contact:

by scifiboi » Post

I said something up there about a battery. Don't know if you saw it or not, but I was just making sure.
This is a signature virus. Add me to your signature so that I can multiply.
My mod: Thaumtest

User avatar
Jeija
Member
Posts: 686
Joined: Fri Dec 23, 2011 21:46
Location: Nürtingen, Germany

by Jeija » Post

OK I will try that, just dunno what you could use it for. Could you make a simple texture for it and describe what it should look like? I could even do it with nodeboxes.
If the remove-mesecon bug still exists, I`ll also fix it.

(I saw a pull request that should fix it but the code was not what I wanted)
What nodes could I make in 3D? (No, I won`t do the switch)
Last edited by Jeija on Thu Jul 19, 2012 10:50, edited 1 time in total.
Redstone for minetest: Mesecons (mesecons.net)

User avatar
nyancrafter
Member
Posts: 14
Joined: Wed Jul 18, 2012 11:42
Location: Portugal

by nyancrafter » Post

Hi there !
When I put a pressure plate or a mesecon, I can't delete them ! How am I able to do it ?
nyan nyan nyan :D

User avatar
Jeija
Member
Posts: 686
Joined: Fri Dec 23, 2011 21:46
Location: Nürtingen, Germany

by Jeija » Post

Strange that works fine for me. Are you sure you use the latest GitHub of minetest and of mesecons?
Redstone for minetest: Mesecons (mesecons.net)

User avatar
nyancrafter
Member
Posts: 14
Joined: Wed Jul 18, 2012 11:42
Location: Portugal

by nyancrafter » Post

I'm using the latest nightly build (minetest-0.4.dev-20120606-c57e508-win32.zip 17-Jun-2012 20:09 4.9M )
I think I'm using the latest mesecons version and I can't delete any pressure plates or use the Movestones
nyan nyan nyan :D

User avatar
Jeija
Member
Posts: 686
Joined: Fri Dec 23, 2011 21:46
Location: Nürtingen, Germany

by Jeija » Post

Image

This picture shows a draft of a new nodebox for the hydro turbine - I know that it looks totally strange and unlogical. I thought this would make it more clear to newbies that you have to put it BELOW flowing water.

Do you think I should push this or do you prefer the old one (normal block)? I guess the new one looked better with another texture.

Code: On Pastebin
Last edited by Jeija on Thu Jul 19, 2012 15:03, edited 1 time in total.
Redstone for minetest: Mesecons (mesecons.net)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests