[Mod] flatgen: 100% flat maps [flatgen]

User avatar
kidmondo
Member
 
Posts: 130
Joined: Sun May 11, 2014 07:56
Location: New Zealand
IRC: kidmondo
In-game: kidmondo

Re: [Mod] flatgen [100% flat maps]

by kidmondo » Tue Nov 04, 2014 03:08

Me again :P would you be able to make the flat map have city roads (like roads set already so you could just build a city?)
 

User avatar
RHR
Member
 
Posts: 215
Joined: Mon Jan 27, 2014 20:07
GitHub: RHRhino
 

User avatar
Krock
Developer
 
Posts: 3792
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
Location: Switzerland
GitHub: SmallJoker

Re: [Mod] flatgen [100% flat maps]

by Krock » Tue Nov 04, 2014 18:35

You also can try Sokomines mg_villages mod.
It adds some nice towns to your world.
Mod Search Engine - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>
 

superschizo
Member
 
Posts: 109
Joined: Mon Aug 26, 2013 17:08
Location: Missouri, USA

Re: [Mod] flatgen [100% flat maps]

by superschizo » Tue Jan 20, 2015 13:49

What are the dimensions of this world? I seem to have reached the end of it, so that one without fly privileges enabled would fall off the edge of the world.
 

User avatar
srifqi
Member
 
Posts: 537
Joined: Sat Jun 28, 2014 04:31
Location: Indonesia
GitHub: srifqi
IRC: srifqi
In-game: srifqi

Re: [Mod] flatgen [100% flat maps]

by srifqi » Tue Jan 20, 2015 15:20

superschizo wrote:What are the dimensions of this world?

There are no dimensions in Minetest.

superschizo wrote:I seem to have reached the end of it, so that one without fly privileges enabled would fall off the edge of the world.

No, you can't. The Minetest's collision algorithm forbid that. You can't pass through the edge.
I'm from Indonesia! Saya dari Indonesia!
Terjemahkan Minetest!
Mods by me. Modifikasi oleh saya.

Pronounce my nick as in: es-rifqi (IPA: /es rifˈki/)
 

superschizo
Member
 
Posts: 109
Joined: Mon Aug 26, 2013 17:08
Location: Missouri, USA

Re: [Mod] flatgen [100% flat maps]

by superschizo » Tue Jan 20, 2015 15:36

"What are the dimensions of this world?"

There are no dimensions in Minetest.


"I seem to have reached the end of it, so that one without fly privileges enabled would fall off the edge of the world."

No, you can't. The Minetest's collision algorithm forbid that. You can't pass through the edge.



my world must be corrupted then, because my map just drops off and one could fly off and down the edge. how do i fix it?
 

User avatar
Krock
Developer
 
Posts: 3792
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
Location: Switzerland
GitHub: SmallJoker

Re: [Mod] flatgen [100% flat maps]

by Krock » Tue Jan 20, 2015 18:58

superschizo wrote:my world must be corrupted then, because my map just drops off and one could fly off and down the edge. how do i fix it?

Thanks for the report. I fixed that problem and added a new chat command:
Code: Select all
/regenerate (<chunk size>*8)

It requires server privileges and can regenerate/reset areas of up to 64*64*64 nodes.
I updated the links in the first post, it can be found on GitHub now.
Mod Search Engine - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>
 

superschizo
Member
 
Posts: 109
Joined: Mon Aug 26, 2013 17:08
Location: Missouri, USA

Re: [Mod] flatgen [100% flat maps]

by superschizo » Tue Jan 20, 2015 22:02

Thank you Krock for the quick response in posting a fix. Does this work with minetest 0.4.10? I'm using 0.4.10 from the ubuntu software center on ubuntu 14.10, since there is no stable 0.4.11 for download for my OS yet that I'm aware of (I just checked as of 20 Jan 2015). Maybe I am typing the command wrong? /regenerate (<8>*8) I've also tried various variations like "/regenerate 8" "/regenerate (<8>*8)^3" "regenerate (8*8)" and so on...
Image
 

User avatar
Krock
Developer
 
Posts: 3792
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
Location: Switzerland
GitHub: SmallJoker
 

superschizo
Member
 
Posts: 109
Joined: Mon Aug 26, 2013 17:08
Location: Missouri, USA

Re: [Mod] flatgen [100% flat maps]

by superschizo » Thu Jan 22, 2015 12:22

Image

Thank you for the fix. This is how it turned out on the corrupted map, with the dirt sticking out being the result of the command {/regenerate (100*8)}. It would probably be better for me to use worldedit to paste the stadium into another world, right?

I suspect that the world got corrupted when I used the "fixlight" command from worldedit, minetest had trouble with that and I had to close it.
 

User avatar
Krock
Developer
 
Posts: 3792
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
Location: Switzerland
GitHub: SmallJoker

Re: [Mod] flatgen [100% flat maps]

by Krock » Thu Jan 22, 2015 17:46

superschizo wrote:<snip>

Yes, I think saving the building is a better soulation than using /regenerate <size> in all broken areas.
Fixlight was not the problem, a Minetest engine change broke this mod.
Mod Search Engine - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>
 

huang11
New member
 
Posts: 4
Joined: Fri Jan 16, 2015 07:52
IRC: huang
In-game: huang
 

User avatar
Topywo
Member
 
Posts: 1718
Joined: Fri May 18, 2012 20:27

Re: [Mod] flatgen [100% flat maps]

by Topywo » Fri Mar 20, 2015 10:01

huang11 wrote:why i cant download


Go to post 1. Press: Browse code (to go to GitHub). Press: Download ZIP
 

senzo53
New member
 
Posts: 9
Joined: Mon Jan 23, 2017 14:02

Re: [Mod] flatgen [100% flat maps]

by senzo53 » Thu Jan 26, 2017 15:42

Hi guys, i would like to know how to use this mod. I already install it on my "mods folder" on minetest. But i don't understand how i do change my world into a flatland full of grass !

Anyone ? thank you ! :)
 

Sokomine
Member
 
Posts: 3448
Joined: Sun Sep 09, 2012 17:31

Re: [Mod] flatgen: 100% flat maps [flatgen]

by Sokomine » Fri Mar 31, 2017 23:13

senzo53 wrote:Hi guys, i would like to know how to use this mod. I already install it on my "mods folder" on minetest. But i don't understand how i do change my world into a flatland full of grass !

You don't need a mod anymore with more recent versions of Minetest. Just choose the mapgen "flat" when creating a new world.
A list of my mods can be found here.
 

User avatar
Warrior_4_Christ
Member
 
Posts: 31
Joined: Thu Oct 27, 2016 18:16
Location: Palm Bay, FL U.S.
GitHub: Warrior-4-Christ
In-game: Warrior_4_Christ

Re: [Mod] flatgen: 100% flat maps [flatgen]

by Warrior_4_Christ » Mon Jan 22, 2018 20:42

I loaded the mod. Why are there black lines all over the place?
For God so loved the world that He gave his only begotten Son, that whosoever believeth in Him should not perish, but have everlasting life. -- John 3:16 KJV
____
| [] []|
| _>/
 

User avatar
Chibi ghost
Member
 
Posts: 622
Joined: Fri Jan 08, 2016 21:17
In-game: Ghost

Re: [Mod] flatgen: 100% flat maps [flatgen]

by Chibi ghost » Mon Jan 22, 2018 22:16

this mod is very very old it's not a good idea to use it
if you delete your world and create a new one look in the magpen you will find a flat magpen amongst them load that instead okay
 

User avatar
Warrior_4_Christ
Member
 
Posts: 31
Joined: Thu Oct 27, 2016 18:16
Location: Palm Bay, FL U.S.
GitHub: Warrior-4-Christ
In-game: Warrior_4_Christ

Re: [Mod] flatgen: 100% flat maps [flatgen]

by Warrior_4_Christ » Mon Jan 22, 2018 22:29

Chibi ghost wrote:this mod is very very old it's not a good idea to use it
if you delete your world and create a new one look in the magpen you will find a flat magpen amongst them load that instead okay

Yeah I tried using that. The only difference between the "flat" mapgen and other mapgens are the profound abundance in trees, and the lack of hills.
For God so loved the world that He gave his only begotten Son, that whosoever believeth in Him should not perish, but have everlasting life. -- John 3:16 KJV
____
| [] []|
| _>/
 

Sokomine
Member
 
Posts: 3448
Joined: Sun Sep 09, 2012 17:31

Re: [Mod] flatgen: 100% flat maps [flatgen]

by Sokomine » Sat Jan 27, 2018 05:59

Warrior_4_Christ wrote:Yeah I tried using that. The only difference between the "flat" mapgen and other mapgens are the profound abundance in trees, and the lack of hills.

The flat mapgen only makes the land flat. If you want no trees, no caves, no dungeons etc., then you need to set the mg_flags variable.
A list of my mods can be found here.
 

User avatar
TumeniNodes
Member
 
Posts: 2282
Joined: Fri Feb 26, 2016 19:49
Location: in the dark recesses of the mind
GitHub: TumeniNodes
IRC: tumeninodes
In-game: TumeniNodes

Re: [Mod] flatgen: 100% flat maps [flatgen]

by TumeniNodes » Sat Jan 27, 2018 06:12

Warrior_4_Christ wrote:
Chibi ghost wrote:this mod is very very old it's not a good idea to use it
if you delete your world and create a new one look in the magpen you will find a flat magpen amongst them load that instead okay

Yeah I tried using that. The only difference between the "flat" mapgen and other mapgens are the profound abundance in trees, and the lack of hills.


when you use flatgen, you can add the flags for hills and/or lakes

1- create your new world, selecting flat
2- go to the settings tab
3- select server/single player / mapgen / Advanced / Mapgen Flat
4- when you click on Mapgen Flat you will see Mapgen flat specific flags... (click on it)
5- you will see a field appear, click the "edit" button and type lakes,hills
6- click SAVE

Go back to settings page, then select "local game"

start your world and enjoy.

later, there are other ways you can tweak the map to suit your tastes but, start with this first, and then start looking into info related to mapgen.
A good place to ask questions is viewtopic.php?f=47&t=15272
There is nothing closer to Hell on Earth, than peanut butter in your jelly jar.
 

Previous

Return to Old Mods



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests