[Mod] MC-like Crafting [2.0.1] [crafting]

User avatar
Fritigern
Member
 
Posts: 43
Joined: Mon Sep 29, 2014 11:01
Location: Spokane, WA
In-game: Fritigern

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by Fritigern » Sat Oct 04, 2014 13:02

I was hoping to make this mod part of my custom game, so I moved it from ~/minetest/mods/ where it worked well, to ~/minetest/games/fritigern_game/mods/ but then it stops working properly and starts behaving the way TheEpicJames described (see his post). I checked and the folder stucture is correct.
Moving the craftingpack folder back to ~/minetest/mods/ solves the bad behaviour. However, I was really hoping to make this modpack part of my custom game so that i can leave ~/minetest/mods/ for the mods that i only experiment with . Is there any way that i can still do this?
--
This is NOT a sig.
 

User avatar
SAMIAMNOT
Member
 
Posts: 407
Joined: Wed Sep 03, 2014 00:51
Location: Desert
In-game: notanewbie

Re:

by SAMIAMNOT » Sat Oct 04, 2014 13:47

BlockMen wrote:
TheEpicJames wrote:is there a reason why it keeps changing from the mods creative to default creative?
it's really annoying.

and armor isn't in combat.


You need to have following folder structure:

Code: Select all
./mods
    /craftingpack
        /crafting
        /creative
        /inventory_plus


And thx, armor will be shown in combat section next release.

Does it have to be called "craftingpack?" I renamed it Crafting.
I am almost sure the problem is with a mod I have. I deeted the copy I put in the game and loaded it from the mods folder but it still fails. I'm going to get rid of all mods but default, and put Crafting in first, and then put in other mods one by one.
I test mines.
 

User avatar
onpon4
Member
 
Posts: 517
Joined: Thu Mar 21, 2013 01:54

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by onpon4 » Sat Oct 04, 2014 14:00

You can't name a modpack the same thing as a mod inside it. (Or at lest, you couldn't last time I tried it.)
 

User avatar
BlockMen
Developer
 
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
Location: Germany
GitHub: BlockMen

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by BlockMen » Sat Oct 04, 2014 14:46

Fritigern wrote:I was hoping to make this mod part of my custom game, so I moved it from ~/minetest/mods/ where it worked well, to ~/minetest/games/fritigern_game/mods/ but then it stops working properly and starts behaving the way TheEpicJames described (see his post). I checked and the folder stucture is correct.
Moving the craftingpack folder back to ~/minetest/mods/ solves the bad behaviour. However, I was really hoping to make this modpack part of my custom game so that i can leave ~/minetest/mods/ for the mods that i only experiment with . Is there any way that i can still do this?


I guess you game is based on minetest_game, which contains the "creative" mod for creative mode. Since this mod is loaded before that creative mod it gets replaced.

Solution: delete the mod "creative" in your game.
 

User avatar
SAMIAMNOT
Member
 
Posts: 407
Joined: Wed Sep 03, 2014 00:51
Location: Desert
In-game: notanewbie

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by SAMIAMNOT » Sat Oct 04, 2014 16:07

ok but the game is based on RPi. thanx for the help.
I test mines.
 

User avatar
Fritigern
Member
 
Posts: 43
Joined: Mon Sep 29, 2014 11:01
Location: Spokane, WA
In-game: Fritigern

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by Fritigern » Sun Oct 05, 2014 04:25

BlockMen wrote:I guess you game is based on minetest_game, which contains the "creative" mod for creative mode. Since this mod is loaded before that creative mod it gets replaced.

Solution: delete the mod "creative" in your game.


Thank you. That did the trick! I don't know why I didn't think of that myself.
--
This is NOT a sig.
 

User avatar
SAMIAMNOT
Member
 
Posts: 407
Joined: Wed Sep 03, 2014 00:51
Location: Desert
In-game: notanewbie

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by SAMIAMNOT » Mon Oct 06, 2014 22:15

Thanks! Yes it works! Yay yay yay!
XD
EDIT 1: Ive found an error in your menu for survival mode. The place where you actually place objects in the crafting area is offset. Also how do you make a workbench?
I test mines.
 

User avatar
SAMIAMNOT
Member
 
Posts: 407
Joined: Wed Sep 03, 2014 00:51
Location: Desert
In-game: notanewbie

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by SAMIAMNOT » Sat Oct 11, 2014 13:56

Anybody have the same issue? Or did I miss an update ;)
I test mines.
 

necron099
Member
 
Posts: 63
Joined: Wed Feb 27, 2013 16:10
Location: Florida

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by necron099 » Wed Dec 17, 2014 02:55

BlockMen,

Is there anyway that you could add a inventory_bookshelf.png to this mod? I tried to make one with gimp, but it looked pretty horrible.
 

User avatar
SAMIAMNOT
Member
 
Posts: 407
Joined: Wed Sep 03, 2014 00:51
Location: Desert
In-game: notanewbie

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by SAMIAMNOT » Fri Jan 30, 2015 19:25

I cannot craft workbenches. Sure its wood?
I test mines.
 

User avatar
TheEpicJames
Member
 
Posts: 634
Joined: Sun Dec 29, 2013 23:05
Location: Some grassy area next to a forest, a river and a desert.
IRC: TheEpicJames
In-game: Block_Guy

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by TheEpicJames » Fri Jan 30, 2015 20:36

SAMIAMNOT wrote:I cannot craft workbenches. Sure its wood?

are you using wood planks?
I like PIE.
Pumpkin pie to be exact.
 

User avatar
SAMIAMNOT
Member
 
Posts: 407
Joined: Wed Sep 03, 2014 00:51
Location: Desert
In-game: notanewbie

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by SAMIAMNOT » Sat Jan 31, 2015 04:48

No, I tried that but I couldnt seem to make them. Whats the recipe? Sticks?
I test mines.
 

User avatar
Topywo
Member
 
Posts: 1720
Joined: Fri May 18, 2012 20:27

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by Topywo » Sat Jan 31, 2015 10:31

SAMIAMNOT wrote:No, I tried that but I couldnt seem to make them. Whats the recipe? Sticks?


recipe = {
{"group:wood", "group:wood"},
{"group:wood", "group:wood"}
 

User avatar
SAMIAMNOT
Member
 
Posts: 407
Joined: Wed Sep 03, 2014 00:51
Location: Desert
In-game: notanewbie

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by SAMIAMNOT » Sat Jan 31, 2015 21:39

Where is the group mod? There is only crafting:wood from what I remember.
I tried filling the inventory with wood and sticks.
You cant make wooden planks. Just sticks.
I test mines.
 

sawik
Member
 
Posts: 16
Joined: Sun Jan 12, 2014 18:11
Location: Poland

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by sawik » Sat Jan 31, 2015 21:59

group isn't a mod. It is precisely what is written - a group of similar items which could come from different mods (ex. default:wood belongs to the group:wood).

Basically it means, that you can use any type of wood from any mod in order to craft workbench.
 

H4Mm3r
Member
 
Posts: 10
Joined: Fri Apr 03, 2015 08:43
In-game: H4Mm3r

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by H4Mm3r » Fri Apr 03, 2015 14:40

Hi,

I really love this interface because I really love it has a 2*2 crafting grid instead of 3*3.

I've just got a problem, the interface is disabled as soon as I activate 3d_armor mod... Is it a know conflict ?

Thanks by advance.

H4Mm3r
 

prestidigitator
Member
 
Posts: 640
Joined: Thu Feb 21, 2013 23:54

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by prestidigitator » Fri Apr 03, 2015 19:33

BlockMen wrote:I guess you game is based on minetest_game, which contains the "creative" mod for creative mode. Since this mod is loaded before that creative mod it gets replaced.

Solution: delete the mod "creative" in your game.


It would probably be a good idea to make this mod optionally depend on "creative" so that it gets loaded second. Then people could use it in creative mode without creating a custom game.
 

H4Mm3r
Member
 
Posts: 10
Joined: Fri Apr 03, 2015 08:43
In-game: H4Mm3r

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by H4Mm3r » Mon Apr 13, 2015 11:38

H4Mm3r wrote:Hi,

I really love this interface because I really love it has a 2*2 crafting grid instead of 3*3.

I've just got a problem, the interface is disabled as soon as I activate 3d_armor mod... Is it a know conflict ?

Thanks by advance.

H4Mm3r


Sorry, little up :$
 

death
Member
 
Posts: 14
Joined: Sun Apr 12, 2015 20:58
Location: UK, Hampshire
In-game: death

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by death » Mon Apr 13, 2015 14:44

Hi, there. This was used from SC-SkyBlock. Very useful.
builder123: death -- you can set up shops now..
death: ????? Builder think your drunk?????
 

User avatar
BlockMen
Developer
 
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
Location: Germany
GitHub: BlockMen

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by BlockMen » Mon Apr 13, 2015 15:59

H4Mm3r wrote:
H4Mm3r wrote:Hi,

I really love this interface because I really love it has a 2*2 crafting grid instead of 3*3.

I've just got a problem, the interface is disabled as soon as I activate 3d_armor mod... Is it a know conflict ?

Thanks by advance.

H4Mm3r


Sorry, little up :$


Sorry for the late answer. IIRC the 3d_armor mod overrides the inventory every time you change your armor. I tried to catch this with a workaround, but it might get broken by a recent update. Thanks for reporting, but I guess best way would be to request support for this mod at stu, the author of 3d_armor mod.
 

H4Mm3r
Member
 
Posts: 10
Joined: Fri Apr 03, 2015 08:43
In-game: H4Mm3r

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by H4Mm3r » Mon Apr 13, 2015 16:45

Hum ok, will ask him.

Actually, I have another issue. Inventory and workbench crafting screen is properly set "MC Like", but chests and furnace are Minetest like... I'm trying to understand the code, but it's not as easy :)

Thanks for good job

H4Mm3r
 

User avatar
Samson1
Member
 
Posts: 94
Joined: Wed Apr 01, 2015 19:41
IRC: Samson1
In-game: Samson1

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by Samson1 » Fri Aug 21, 2015 15:15

This is a really GOOD mod! It's just a pity that the simple_skins mod and the 3D_armor mod is not compatible
 

User avatar
TenPlus1
Member
 
Posts: 2507
Joined: Mon Jul 29, 2013 13:38
GitHub: tenplus1

Re: [Mod] Crafting [2.0.1] [crafting]

by TenPlus1 » Fri Aug 21, 2015 17:21

Simple skins can use Inventory Plus which IS compatible so should work fine, also you can type: /skin to set skin without going into the inventory at all...
 

Martin_Devil
Member
 
Posts: 192
Joined: Sat Apr 06, 2013 11:58
GitHub: MoNTE48
In-game: MoNTE48
 

User avatar
TenPlus1
Member
 
Posts: 2507
Joined: Mon Jul 29, 2013 13:38
GitHub: tenplus1
 

PreviousNext

Return to Old Mods



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest