Page 2 of 13

PostPosted: Wed Jul 03, 2013 23:37
by BrunoMine
The health bar takes a lot to decrease. Almost 3 days.
It should take about half that

PostPosted: Thu Jul 04, 2013 13:54
by keyxmakerx
Sorry, I was meaning like a better display for degrading items, current armor or stats, time. Just small things or make it so others can remod it simply like inventory plus. I use the technical inv. Not the plus. So I was just curious. If its not feasible or just a bad idea I understand I was just tossing ideas =p

PostPosted: Thu Jul 04, 2013 23:52
by BrunoMine
hand this horrible!Appears to block

PostPosted: Sun Jul 07, 2013 11:17
by rubenwardy
Very nice.

PostPosted: Fri Jul 19, 2013 17:33
by webdesigner97
I'm using this mod for some days mow in my singleplayer world and I have to say that it werks pretty good. There weren't any crashes and everything was just ...... great :)

PostPosted: Sat Jul 20, 2013 12:14
by BlockMen
Update! Version 0.3 released

Changelog:
- added fancy inventory bar (max. screen/game resolution height is 1280px)

Image

PostPosted: Sat Jul 20, 2013 15:55
by webdesigner97
Nice! Keep up this awesome mod! I love it!!!

PostPosted: Sun Jul 21, 2013 10:08
by BlockMen
webdesigner97 wrote:Nice! Keep up this awesome mod! I love it!!!


Ok.
----

Update! Version 0.4 released

Changelog:
- re-enabled builtin drowing for lastest git builds

Image

PostPosted: Sun Jul 21, 2013 13:50
by ashenk69
This is just an aesthetic suggestion, but you could add duplicate statbars underneath each of the current ones with a black version of their images. What this would do is give the player an idea of how much of the bar they have lost.

PostPosted: Sun Jul 21, 2013 13:54
by BlockMen
ashenk69 wrote:This is just an aesthetic suggestion, but you could add duplicate statbars underneath each of the current ones with a black version of their images. What this would do is give the player an idea of how much of the bar they have lost.


Thanks for your suggestion, but it already has that :P (except the breath bar)

Image

PostPosted: Sun Jul 21, 2013 14:05
by ashenk69
BlockMen wrote:Thanks for your suggestion, but it already has that :P (except the breath bar)

Good to see that its there.

PostPosted: Mon Jul 22, 2013 16:27
by williamlevy38
help wen i use de mod it sas failed 2 load en run ... /bin/mods/hud-master/initlua

PostPosted: Mon Jul 22, 2013 16:57
by jojoa1997
williamlevy38 wrote:help wen i use de mod it sas failed 2 load en run ... /bin/mods/hud-master/initlua
rename the mod folder to just "hud"

PostPosted: Fri Jul 26, 2013 02:54
by BrunoMine
The game started normally but for a moment and quickly this error occurred:

Image

What do I do?
Also I must ask you something else,
how do I remove only one green hand? I did not like, it is possible to strip her without causing errors?

PostPosted: Fri Jul 26, 2013 04:14
by Chinchow
brunob.santos wrote:The game started normally but for a moment and quickly this error occurred:

Image

What do I do?
Also I must ask you something else,
how do I remove only one green hand? I did not like, it is possible to strip her without causing errors?

You may need to update your minetest with one of pilzadams builds

PostPosted: Fri Jul 26, 2013 12:19
by BlockMen
brunob.santos wrote:The game started normally but for a moment and quickly this error occurred:

Image

What do I do?
Also I must ask you something else,
how do I remove only one green hand? I did not like, it is possible to strip her without causing errors?


Like Chinchow already said, use PilzAdam's or sfan5's last build
OR
use version 0.3 of this mod (is without drowning)

For removing the new hand open "~/mods/hud/textures/" and delete "wieldhand.png"

PostPosted: Wed Jul 31, 2013 02:08
by ak399g
The fancy inventory bar is just a textured 1x8 grid with transparent interior that surrounds the regular inventory bar. Is it possible to create a larger version for window sizes that exceed 1280px? (I run 1920x1080)

PostPosted: Thu Aug 01, 2013 13:20
by BlockMen
ak399g wrote:The fancy inventory bar is just a textured 1x8 grid with transparent interior that surrounds the regular inventory bar. Is it possible to create a larger version for window sizes that exceed 1280px? (I run 1920x1080)


The problem is, that the mod cant check what resolution the client has, so its not possible to resize it. So I made a pull request for the engine, that the client supports textures for the hotbar native (https://github.com/minetest/minetest/pull/849).
If it gets merged i will make an update for this mod that will solve the problem ;)

PostPosted: Thu Aug 01, 2013 20:37
by Evergreen
BlockMen wrote:
ak399g wrote:The fancy inventory bar is just a textured 1x8 grid with transparent interior that surrounds the regular inventory bar. Is it possible to create a larger version for window sizes that exceed 1280px? (I run 1920x1080)


The problem is, that the mod cant check what resolution the client has, so its not possible to resize it. So I made a pull request for the engine, that the client supports textures for the hotbar native (https://github.com/minetest/minetest/pull/849).
If it gets merged i will make an update for this mod that will solve the problem ;)
I hope it gets merged. One more step towards texturing everything in minetest. :P

PostPosted: Tue Aug 06, 2013 02:21
by Rancon
Can you add docfarming? It's an old mod.. the original download link broken. You can get the new link in topywo's post on like the last page. Also, can you add pilzadam's farming_plus and POSSIBLY (a big possibly) when my bamboo mod comes out, maybe you can add the soup?

PostPosted: Tue Aug 06, 2013 02:24
by Rancon
brunob.santos wrote:The health bar takes a lot to decrease. Almost 3 days.
It should take about half that

Default days? Or modified days? I set my time speed to zero.. perpetual morning :P. In my opinion, it should take about that long.. people normally last like 2 weeks to a month without food. But then again... this is minetest, which is a game. It doesnt have to be realistic.

PostPosted: Tue Aug 06, 2013 03:40
by ak399g
Default is 1/2 cell per 5m. At the default cycle (I think is 20m/day), that means 2 cells per day, with starvation after five days. Trust me, at the rate food is grown, it's reasonable. The game isn't supposed to focus on feeding yourself anyway, its supposed to focus on building.

PostPosted: Tue Aug 06, 2013 08:49
by BlockMen
Rancon wrote:Can you add docfarming? It's an old mod.. the original download link broken. You can get the new link in topywo's post on like the last page. Also, can you add pilzadam's farming_plus and POSSIBLY (a big possibly) when my bamboo mod comes out, maybe you can add the soup?


Done. If your bamboo mod is out you can bump this topic again and i will add support.

PostPosted: Tue Aug 06, 2013 18:04
by Rancon
BlockMen wrote:
Rancon wrote:Can you add docfarming? It's an old mod.. the original download link broken. You can get the new link in topywo's post on like the last page. Also, can you add pilzadam's farming_plus and POSSIBLY (a big possibly) when my bamboo mod comes out, maybe you can add the soup?


Done. If your bamboo mod is out you can bump this topic again and i will add support.
Thanks :D bump? what's that mean?

PostPosted: Sat Aug 10, 2013 16:25
by stu
I have found a glitch when using full screen mode.
Image
Otherwise a great mod, hope you can get this fixed.