open MT-Skin Database

User avatar
philipbenr
Member
Posts: 1688
Joined: Fri Jun 14, 2013 01:56
GitHub: philipbenr
IRC: philipbenr
In-game: robinspi
Location: United States

by philipbenr » Post

thank you for removing my other skin that had a messed up licence. I'm glad this is working, because I love sharing my work.
“Would it save you a lot of time if I just gave up and went mad now?”

“I'd far rather be happy than right any day.”

“What, are you, crazy?" "It's a possibility I haven't ruled out yet"

User avatar
Exilyth
Member
Posts: 73
Joined: Sun Jul 28, 2013 18:46
Location: Earth

by Exilyth » Post

addi wrote: to run that page you need a modern browser that supports webGL, Html5, enabled JavaScript, css3, x3dom(*.x3d)
Too bad it needs javascript, I would have tried it out otherwise.
I'm running 0.4.13 stable with [technic][carts][farming_plus][biome_lib][unified_inventory] and a few other mods.

User avatar
addi
Member
Posts: 664
Joined: Thu Sep 20, 2012 03:16
GitHub: adrido
Location: Black-Forest, Germany

by addi » Post

Exilyth wrote:
addi wrote: to run that page you need a modern browser that supports webGL, Html5, enabled JavaScript, css3, x3dom(*.x3d)
Too bad it needs javascript, I would have tried it out otherwise.
what do you prefer instead of JavaScript? Java?,Flash?,ActiveX?,Adobe Air?, a client to download?

later ill make a php version for robots and this people wich have javascript disabled. but there its impossible to get a 3d preview. it can only list the raw skin files.

User avatar
Inocudom
Member
Posts: 3085
Joined: Sat Sep 29, 2012 01:14
IRC: Inocudom
In-game: Inocudom

by Inocudom » Post

This database is very useful.
You can now find my videos at BitChute: https://www.bitchute.com/channel/some_cheeky_jinuskian/

User avatar
philipbenr
Member
Posts: 1688
Joined: Fri Jun 14, 2013 01:56
GitHub: philipbenr
IRC: philipbenr
In-game: robinspi
Location: United States

by philipbenr » Post

yes, very.
“Would it save you a lot of time if I just gave up and went mad now?”

“I'd far rather be happy than right any day.”

“What, are you, crazy?" "It's a possibility I haven't ruled out yet"

User avatar
Zeg9
Member
Posts: 608
Joined: Fri Sep 21, 2012 11:02
Location: France

by Zeg9 » Post

addi wrote:
Exilyth wrote:
addi wrote: to run that page you need a modern browser that supports webGL, Html5, enabled JavaScript, css3, x3dom(*.x3d)
Too bad it needs javascript, I would have tried it out otherwise.
what do you prefer instead of JavaScript? Java?,Flash?,ActiveX?,Adobe Air?, a client to download?

later ill make a php version for robots and this people wich have javascript disabled. but there its impossible to get a 3d preview. it can only list the raw skin files.
Look at my skins mod, it has a blender+python script for generating (static) previews.
I bet you could also use some ImageMagick to render this.

Btw, great website.
Do you have an HTTP API that could be called from mods?
I made a few (a lot of?) mods for minetest: here is a list.
See also the MT-Faithful texture pack (work in progress).

User avatar
addi
Member
Posts: 664
Joined: Thu Sep 20, 2012 03:16
GitHub: adrido
Location: Black-Forest, Germany

by addi » Post

thanks at all :-D

the filter dose now work :)
Zeg9 wrote:Do you have an HTTP API that could be called from mods?
im just working on a api wich mods can access it. i think it willl work in 2 days :)

EDIT: do you need some special functions in the api ?

Hybrid Dog wrote:<div id="warning_displaysize"> WARNING: to view this page correct you need a minimum size of 300px screen height! </div>
hmm normaly it says nothing. this is just a bit waste i forgott to remove.
Hybrid Dog wrote:<div id="x3dom_logdiv" class="x3dom-logContainer" style="clear: both; display: none;">
but if you could send me the content of that x3dom_logdiv may it helps me a lot.
Last edited by addi on Wed Aug 28, 2013 20:13, edited 1 time in total.

User avatar
Zeg9
Member
Posts: 608
Joined: Fri Sep 21, 2012 11:02
Location: France

by Zeg9 » Post

addi wrote:im just working on a api wich mods can access it. i think it willl work in 2 days :)
do you need some special functions in the api ?
Nice :D
Well, I would need a list of skins, a way to get their author/license, and of course, a way to download the skins.
I made a few (a lot of?) mods for minetest: here is a list.
See also the MT-Faithful texture pack (work in progress).

User avatar
addi
Member
Posts: 664
Joined: Thu Sep 20, 2012 03:16
GitHub: adrido
Location: Black-Forest, Germany

by addi » Post

i worked very hard and here is the first working version of the api
(from the git repo https://bitbucket.org/kingarthursteam/m ... pidoku.md)
+ Spoiler
maybe ill change something in the backend, but i think the output and input of this will keep as it is.
so you can now do some experiments with that :)

User avatar
philipbenr
Member
Posts: 1688
Joined: Fri Jun 14, 2013 01:56
GitHub: philipbenr
IRC: philipbenr
In-game: robinspi
Location: United States

by philipbenr » Post

Do any of you know who the person that spammed the database with all those Steves? If not, I would believe that s/he was a MT hater.
“Would it save you a lot of time if I just gave up and went mad now?”

“I'd far rather be happy than right any day.”

“What, are you, crazy?" "It's a possibility I haven't ruled out yet"

User avatar
addi
Member
Posts: 664
Joined: Thu Sep 20, 2012 03:16
GitHub: adrido
Location: Black-Forest, Germany

by addi » Post

Hybrid Dog wrote:There shouldn't be more skins with the same name.
your right. this could also fix the double upload bug.

also i must do something to check for a valid license.
or dose somebody have a good idea how to tell the people what a license is?

User avatar
Zeg9
Member
Posts: 608
Joined: Fri Sep 21, 2012 11:02
Location: France

by Zeg9 » Post

addi wrote:i worked very hard and here is the first working version of the api
(from the git repo https://bitbucket.org/kingarthursteam/m ... pidoku.md)
+ Spoiler
maybe ill change something in the backend, but i think the output and input of this will keep as it is.
so you can now do some experiments with that :)
Alright, I'm going to work on this, on a separate branch of my skins mod.
EDIT: It seems that the page argument is ignored:

Code: Select all

http://minetest.fensta.bplaced.net/api/get.json.php?getlist&page=1&outformat=base64
and

Code: Select all

http://minetest.fensta.bplaced.net/api/get.json.php?getlist&page=2&outformat=base64
give the same result. Is it possible to get the entire list in one go (without page stuff)?
Last edited by Zeg9 on Mon Sep 02, 2013 09:18, edited 1 time in total.
I made a few (a lot of?) mods for minetest: here is a list.
See also the MT-Faithful texture pack (work in progress).

User avatar
jojoa1997
Member
Posts: 2890
Joined: Thu Dec 13, 2012 05:11
Location: Earth

by jojoa1997 » Post

I think that skin makers should be able to decide whether their skin is used or not.
Coding;
1X coding
3X debugging
12X tweaking to be just right

User avatar
philipbenr
Member
Posts: 1688
Joined: Fri Jun 14, 2013 01:56
GitHub: philipbenr
IRC: philipbenr
In-game: robinspi
Location: United States

by philipbenr » Post

I don't see why they would post them then...
“Would it save you a lot of time if I just gave up and went mad now?”

“I'd far rather be happy than right any day.”

“What, are you, crazy?" "It's a possibility I haven't ruled out yet"

User avatar
jojoa1997
Member
Posts: 2890
Joined: Thu Dec 13, 2012 05:11
Location: Earth

by jojoa1997 » Post

Yeah scratch what I said.
Coding;
1X coding
3X debugging
12X tweaking to be just right

User avatar
addi
Member
Posts: 664
Joined: Thu Sep 20, 2012 03:16
GitHub: adrido
Location: Black-Forest, Germany

by addi » Post

Zeg9 wrote:
addi wrote:i worked very hard and here is the first working version of the api
(from the git repo https://bitbucket.org/kingarthursteam/m ... pidoku.md)
+ Spoiler
maybe ill change something in the backend, but i think the output and input of this will keep as it is.
so you can now do some experiments with that :)
Alright, I'm going to work on this, on a separate branch of my skins mod.
EDIT: It seems that the page argument is ignored:

Code: Select all

http://minetest.fensta.bplaced.net/api/get.json.php?getlist&page=1&outformat=base64
and

Code: Select all

http://minetest.fensta.bplaced.net/api/get.json.php?getlist&page=2&outformat=base64
give the same result. Is it possible to get the entire list in one go (without page stuff)?
ii fixed it just now :)
and you can add another param:per_page

Code: Select all

http://minetest.fensta.bplaced.net/api/get.json.php?getlist&page=1&outformat=base64&per_page=100
with that you get a list of 100 skins
this param accept all numbers between 1 and 100;
i need more skins to find out how fast the server can handle it. if it handles it fast enough i think ill change the maximum to a higher value.
Hybrid Dog wrote:
addi wrote:
Hybrid Dog wrote:There shouldn't be more skins with the same name.
dose somebody have a good idea how to tell the people what a license is?
What about adding a link to an explanation?
i also added now a help link to that wikipedia page.
jojoa1997 wrote:I think that skin makers should be able to decide whether their skin is used or not.
philipbenr wrote:I don't see why they would post them then...
hmm maybe i can add a checkbox that you can mark it for only download use or something. but like philipbenr has written i dose not understand wich sense dose it make

User avatar
Zeg9
Member
Posts: 608
Joined: Fri Sep 21, 2012 11:02
Location: France

by Zeg9 » Post

Great !
I've finally made the script work, thanks a lot, addi!
I'll push to the "skindb" branch soon. edit: done.

About the license issue, you should only let people select from a given list, containing a few free/libre licenses, as CC BY-SA 3.0, WTFPL, GPL (who knows),... I don't think you should allow skins under a proprietary license.
Last edited by Zeg9 on Mon Sep 02, 2013 16:51, edited 1 time in total.
I made a few (a lot of?) mods for minetest: here is a list.
See also the MT-Faithful texture pack (work in progress).

User avatar
Lukeking
Member
Posts: 54
Joined: Sun May 05, 2013 11:15
Location: Android Hell

by Lukeking » Post

/me like it :D
Minetest Redcrab Server 0.4.4 - Pyrite and Evergreens town - PPS (Pyrite Police Station) officer - PCS (Pyrite Car Shop)
P0RTAL-gun-mod (WIP)+all pblocks-stuff
Minetest Mod Creator- Application
like-dislike-button-mod WIP, discostuff-mod WIP

User avatar
addi
Member
Posts: 664
Joined: Thu Sep 20, 2012 03:16
GitHub: adrido
Location: Black-Forest, Germany

by addi » Post

Hybrid Dog wrote:
addi wrote:
Hybrid Dog wrote:firefox 23
no, I can't
philipbenr wrote:I updated to firefox 23.0.1 and I'm having problems as well. I can access the examples above fine, but the skin database is messing-up. :\ weird. I think I'll downgrade.
im using Firefox 23.1 too but to me all working correct :/

if you want to help me you could install the firebug plugin https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/firebug/
after installing please visit the skin_db and press F12. than F5, after that switch to the tab Console and please post me all errors you find there.

sorry but i dont know where the problem is :(
It didn't work because my webgl is too slow that firefox automatically enables it.
uhm no normaly it shuld look normaly not so bright:/

unfortunately that is the disadvantage of webgl technology.
but it is in my opinion better than Java or Adobe Flash.

i hope in the time after christmas i have a bit time to make a version that works without webgl
Last edited by addi on Sun Nov 10, 2013 17:03, edited 1 time in total.

User avatar
addi
Member
Posts: 664
Joined: Thu Sep 20, 2012 03:16
GitHub: adrido
Location: Black-Forest, Germany

by addi » Post

Hybrid Dog wrote:
addi wrote:
Hybrid Dog wrote:It didn't work because my webgl is too slow that firefox automatically enables it.
uhm no normaly it shuld look normaly not so bright:/

unfortunately that is the disadvantage of webgl technology.
but it is in my opinion better than Java or Adobe Flash.

i hope in the time after christmas i have a bit time to make a version that works without webgl
If webgl works faster than java or Adobe Flash depends on the graphics card, I think.
Could you make a version for which you don't need a browser?
yes thats also possible. but until christmas i have no time to do it . :-(
but the database has a API wich programms (or minetest mods) can access it. so, if someone is feeling lucky, he/she can write a programm by self.

User avatar
Annahstas
Member
Posts: 95
Joined: Thu Oct 31, 2013 04:19
Location: USA, GA
Contact:

by Annahstas » Post

Awesome stuff but please fix your grammar in topic post. :)
“If you live to be a hundred, I want to live to be a hundred minus one day so I never have to live without you.”
― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh
“I'm not lost for I know where I am. But however, where I am may be lost.”
― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh My Texture Packs'

User avatar
addi
Member
Posts: 664
Joined: Thu Sep 20, 2012 03:16
GitHub: adrido
Location: Black-Forest, Germany

by addi » Post

it was a lot of work, but finaly i fixed the error with the not working filters.

great that it works now :) but it looks a bit bright :\

also i fixed the bug with the navigation if filters are active
Annahstas wrote:Awesome stuff but please fix your grammar in topic post. :)
uhhm.
i have enough grammar truoble with my native language.
i also have even more trouble in english.

but maybe you can tell me whats wrong with that. than I can improve my English. :-)

EDIT:
i updated the x3dom libary from 1.5.0-dev to 1.5.1 stable
the changelog says they fixed something with the shininess
Last edited by addi on Fri Nov 15, 2013 12:06, edited 1 time in total.

User avatar
addi
Member
Posts: 664
Joined: Thu Sep 20, 2012 03:16
GitHub: adrido
Location: Black-Forest, Germany

by addi » Post

Hybrid Dog wrote:
addi wrote:EDIT:
i updated the x3dom libary from 1.5.0-dev to 1.5.1 stable
the changelog says they fixed something with the shininess
Have you updated http://minetest.fensta.bplaced.net/ ? for me it's still shiny.
http://minetest.fensta.bplaced.net/js/x3dom.js

Code: Select all

/** X3DOM Runtime, http://www.x3dom.org/ 1.5.1 - c0f47cbb994175bc43240b8de110f51628c95b6a - Wed Oct 23 16:23:43 2013 +0200 */
shure its online. maybe i can also try to install the 1.6-dev version
maybe it helps to turn off hardware acceleration
https://support.mozilla.org/en-US/kb/up ... celeration

also i found a page wich lists more detailed information

Jordach
Member
Posts: 4523
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach
Location: Blender Scene

by Jordach » Post

Okay - I can confirm this also happens in Firefox: (ON Chrome it is completely normal with this setup)
Image
viewtopic.php?f=10&t=19056 Solar Plains Dev Server

Jordach
Member
Posts: 4523
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach
Location: Blender Scene

by Jordach » Post

Hybrid Dog wrote:Disabling the hardware acceleration doesn't make sence.
Still happens even if turned off: there really is a bug.
viewtopic.php?f=10&t=19056 Solar Plains Dev Server

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests