Minetest 5.1.0

User avatar
Miniontoby
Member
Posts: 416
Joined: Fri Mar 01, 2019 19:25
IRC: Miniontoby
In-game: Miniontoby
Location: The Netherlands

Re: Minetest 5.1.0

by Miniontoby » Post

Hey developers of Minetest,

A time ago I was on holiday and had Openvpn to my home network. I did connect to my local server at home and putted my minetest server on. I tried to join it, but it doesn't work.

So, I will ask you guys to add an opinion to use Openvpn with Minetest

I hope that you are going to try it or that you have an idea for me.

Greets Miniontoby
My English isn't very good because I'm Dutch ---- Check my mod "Doorbell" Vote your gang

User avatar
rubenwardy
Moderator
Posts: 6194
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy
Location: United Kingdom
Contact:

Re: Minetest 5.1.0

by rubenwardy » Post

There shouldn't be any issue with using openvpn with minetest - I've used it to connect to Minetest servers before

User avatar
Festus1965
Member
Posts: 1326
Joined: Sun Jan 03, 2016 11:58
In-game: Thomas Explorer Thailand
Location: Thailand - Chiang Mai (+5-6h to MEZ)
Contact:

Re: Minetest 5.1.0

by Festus1965 » Post

better you check first if the ports used most for minetest like 30000 up, are still transfered via openvpn, then you might find the mistake.

User avatar
Wuzzy
Member
Posts: 3984
Joined: Mon Sep 24, 2012 15:01
GitHub: Wuzzy2
IRC: Wuzzy
In-game: Wuzzy

Re: Minetest 5.1.0

by Wuzzy » Post

Army_bloodcore wrote:https://wiki.minetest.net/Main_Page
>Download:
>Minetest 5.0.0.
You should update also here.
I'm very sorry, but I am not allowed to fix this. :-(
My creations. I gladly accept bitcoins: 17fsUywHxeMHKG41UFfu34F1rAxZcrVoqH

User avatar
Miniontoby
Member
Posts: 416
Joined: Fri Mar 01, 2019 19:25
IRC: Miniontoby
In-game: Miniontoby
Location: The Netherlands

Re: Minetest 5.1.0

by Miniontoby » Post

[DELETED]
My English isn't very good because I'm Dutch ---- Check my mod "Doorbell" Vote your gang

IcemanDs
New member
Posts: 4
Joined: Thu Jun 14, 2018 08:44
In-game: IcemanDs

Re: Minetest 5.1.0

by IcemanDs » Post

Not sure about issue, but reporting as well.
Fresh load of minetest download on fresh pc causes non loading to servers at all, max percentage i got was 1% for 2hrs wait on a limited 8GBs line.
Might be bug but downloaded again and restarted minetest, tried again same issue.

User avatar
Krock
Developer
Posts: 4537
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
GitHub: SmallJoker
Location: Switzerland
Contact:

Re: Minetest 5.1.0

by Krock » Post

IcemanDs wrote:Fresh load of minetest download on fresh pc causes non loading to servers at all, max percentage i got was 1% for 2hrs wait on a limited 8GBs line.
This is likely an old bug. You can confirm this by installing a 0.4.x binary. Some particular mods make heavy use of texture combining for signs, color effects or customizable textures (skins?). Minetest does not know when those are no longer needed, thus the garbage will cumulate over time.
If this happens in singleplayer without other mods as well (i.e. locally hosted server) then it could also be a new memory leak.
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>

User avatar
Festus1965
Member
Posts: 1326
Joined: Sun Jan 03, 2016 11:58
In-game: Thomas Explorer Thailand
Location: Thailand - Chiang Mai (+5-6h to MEZ)
Contact:

Re: Minetest 5.1.0

by Festus1965 » Post

IT seams realy that 5.1.0 was updated also in some like ubuntu
On three of my 8 PC i got updates - but what ?

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest