Minetest 5.3.0

User avatar
Linuxdirk
Member
Posts: 2554
Joined: Wed Sep 17, 2014 11:21
In-game: Linuxdirk
Location: Germany
Contact:

Re: Minetest 5.3.0

by Linuxdirk » Post

From the message itself I'd say that this is not warning but an information. A warning would be things that caused by used up quota. So an issue or PR making this messages informations and not warnings would be a proper solution for this.

Otherwise you can only manually filter all the irrelevant things out when parsing the log in your monitoring solution.

User avatar
Festus1965
Member
Posts: 1317
Joined: Sun Jan 03, 2016 11:58
In-game: Thomas Explorer Thailand
Location: Thailand - Chiang Mai (+5-6h to MEZ)
Contact:

Re: Minetest 5.3.0

by Festus1965 » Post

/minetest/src/connectionthreads.cpp : line 775ff
I guess ... yeah, so many surprises in 5.3.0

User avatar
Walker
Member
Posts: 1126
Joined: Tue Oct 03, 2017 09:22
In-game: Walker

Re: Minetest 5.3.0

by Walker » Post

Linuxdirk wrote:
Fri Jul 17, 2020 11:49
From the message itself I'd say that this is not warning but an information. A warning would be things that caused by used up quota. So an issue or PR making this messages informations and not warnings would be a proper solution for this.

Otherwise you can only manually filter all the irrelevant things out when parsing the log in your monitoring solution.
Festus1965 wrote:
Fri Jul 17, 2020 13:54
/minetest/src/connectionthreads.cpp : line 775ff
I guess ... yeah, so many surprises in 5.3.0
ok -.-
i wait until its fixed and filter then my log ...
btw ... its src/network/connectionthreads.cpp

User avatar
Festus1965
Member
Posts: 1317
Joined: Sun Jan 03, 2016 11:58
In-game: Thomas Explorer Thailand
Location: Thailand - Chiang Mai (+5-6h to MEZ)
Contact:

Re: Minetest 5.3.0

by Festus1965 » Post

Walker wrote:
Fri Jul 17, 2020 20:19
...
btw ... its src/network/connectionthreads.cpp
yes Sir, ...network...

trying 5.3.0 again,
using new download ...
made sure, also new minetest_game 5.3.0 and own is SURE copied new in "STATIC_SHAREDIR="/usr/local/share/minetest"
* typical give 25% instead of 20% for ABM (= /4)
* commented that connection information out,
= cmake and make no complain ...

server started, no failure yet ...

update:
* tested that bamboo_frame = no crash anymore
* have no bucket_wooden = feel safe

User avatar
Festus1965
Member
Posts: 1317
Joined: Sun Jan 03, 2016 11:58
In-game: Thomas Explorer Thailand
Location: Thailand - Chiang Mai (+5-6h to MEZ)
Contact:

Re: Minetest 5.3.0

by Festus1965 » Post

and 5.3.0 is again out, deleted, de-installed ...

Mineminer
Member
Posts: 104
Joined: Mon Mar 05, 2018 04:05

Re: Minetest 5.3.0

by Mineminer » Post

Hey, someone on Reddit is saying that F Driod does not ship 5.3 (only on 5.2?)?

Have that upstream been updated? If so how can I instruct them to "force" this on this thingy? Or in other words how come they are not able to "get" 5.3?

If not could we get this corrected?

Thanks very much in advance!

User avatar
rubenwardy
Moderator
Posts: 6192
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy
Location: United Kingdom
Contact:

Re: Minetest 5.3.0

by rubenwardy » Post

Oh right, I forgot about that. I started creating a PR, but I couldn't work out how to do it so gave up:

Merge/Pull Request: https://gitlab.com/fdroid/fdroiddata/-/ ... uests/7077
Issue: https://gitlab.com/fdroid/fdroiddata/-/issues/2116

The build process has changed. If you'd like it on F-Droid, then please make a pull request to fix it and add 5.3.0

Mineminer
Member
Posts: 104
Joined: Mon Mar 05, 2018 04:05

Re: Minetest 5.3.0

by Mineminer » Post

rubenwardy wrote:
Wed Jul 22, 2020 21:01
Oh right, I forgot about that. I started creating a PR, but I couldn't work out how to do it so gave up:

Merge/Pull Request: https://gitlab.com/fdroid/fdroiddata/-/ ... uests/7077
Issue: https://gitlab.com/fdroid/fdroiddata/-/issues/2116

The build process has changed. If you'd like it on F-Droid, then please make a pull request to fix it and add 5.3.0

Seems good, thanks for informing us on what happened with that and maybe someone may be able to fix this for the greater good of the Minetest community.

User avatar
sirrobzeroone
Member
Posts: 190
Joined: Mon Jul 16, 2018 07:56

Re: Minetest 5.3.0

by sirrobzeroone » Post

Awesome,

minor issue x2,:

1: win32 build on one machine and win64 build on other machine - nil mods, create new world, load it then come back to change keys menu and click either auto jump or double click to jump options and this error appears, dosent seem to affect functionality:

Code: Select all

2020-07-23 21:14:28: [Main]: GUIMainMenu: Not allowing focus change.
2: win64 machine only on the same screen and some of the others the text is not constrained to its areas - fix for this seems to be to simply change the font size down from 16 to about 10 under all settings...might just be my machine...my older machine which runs 32bit version looks beautiful.

User avatar
PolySaken
Member
Posts: 619
Joined: Thu Nov 09, 2017 05:18
GitHub: PolySaken-I-Am
In-game: PolySaken
Location: djelibabi
Contact:

Re: Minetest 5.3.0

by PolySaken » Post

Nice that the zoom key can be used by mods now. I guess it's time to add zoom reticles to the guns in my mods.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest