Minetest 0.4.9

User avatar
xyz
Member
Posts: 450
Joined: Thu Nov 10, 2011 14:25

Minetest 0.4.9

by xyz » Post

Hi, all.

Minetest 0.4.9 is out!

Changelog: http://dev.minetest.net/Changelog#0.4.8_.E2.86.92_0.4.9
Source code: https://github.com/minetest/minetest/tree/0.4.9
Download (Windows builds): MSVC build (recommended), MinGW build.

User avatar
webdesigner97
Member
Posts: 1327
Joined: Mon Jul 30, 2012 19:16
GitHub: webD97
IRC: webdesigner97
In-game: webdesigner97
Location: Cologne, Germany
Contact:

by webdesigner97 » Post

Why was this released to fast?

Edit: I really like the improvements in the mod downloader and the text-shadow for the fonts! Great work! I can't say much about the shaders because my laptop is too slow for them ;)
Last edited by webdesigner97 on Thu Jan 02, 2014 09:07, edited 1 time in total.

User avatar
Krock
Developer
Posts: 4504
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
GitHub: SmallJoker
Location: Switzerland
Contact:

by Krock » Post

Wow...yes that was a fast release.
*Downloads*

EDIT:
+ Spoiler
EDIT2:
Minetest console does not close itself when exiting gui.
And how to get my loved small font back? :sad:
EDIT3:
I tried MinGW and works much faster but it also crashes more often..wtf
Last edited by Krock on Thu Jan 02, 2014 10:07, edited 1 time in total.
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>

User avatar
Enke
Member
Posts: 469
Joined: Fri Nov 15, 2013 02:56
GitHub: NANOsoldierEnke
IRC: Enke
In-game: Enke
Location: The internet

by Enke » Post

Well, that was fast. Neat changes guys!
Lush8
ExtraVars for Red Eclipse

<Anarchid> my turn was still the most awesome, yielding all the cripples, two captured paranormals, and death rate of about 30%
<ORCACommander> Anarchid: you need to work harder
<ORCACommander> I am hereby putting you under review until you can increase the casualty rate

User avatar
LuxAtheris
Member
Posts: 169
Joined: Fri Oct 25, 2013 00:54
Location: Aether

by LuxAtheris » Post

I dont know if this is a bug,but whenever I go to the main menu(after playing)minetest always crash
Believe you can and you’re halfway there.

User avatar
hoodedice
Member
Posts: 1372
Joined: Sat Jul 06, 2013 06:33
GitHub: hoodedice
IRC: hoodedice
In-game: hoodedice
Location: world
Contact:

by hoodedice » Post

Code: Select all

local minetest_release = 4.8

minetestforum.register_function timer ();
calculate.time (today, 24112013),
end

minetestforum.register_function release_time ();
if minetest_release = 4.9,
       then if timer < 180,
                print "IT'S A LIE! IT'S BUGGY! DON'T FRIGGIN UPGRADE",
       else print " Yaay! New release!!",
else print "nothing to do."

end

minetestforum.register_function  syntax ();
       if user = (PilzAdam, sfan5, kaeza, VanessaE, Jordach),
              then if user.post.content = "Wrong programming code dude That's so wrong you suck at windows blah new",
              print "GTFO",
       else print ".",
end

end


IT'S A LIE! IT'S BUGGY! DON'T FRIGGIN UPGRADE
Last edited by hoodedice on Fri Jan 03, 2014 01:26, edited 1 time in total.
7:42 PM - Bauglio: I think if you go to staples you could steal firmware from a fax machine that would run better than win10 does on any platform
7:42 PM - Bauglio: so fudge the stable build
7:43 PM - Bauglio: get the staple build

User avatar
Mossmanikin
Member
Posts: 599
Joined: Sun May 19, 2013 16:26
Location: where we don't speak english.

by Mossmanikin » Post

Enke wrote:Well, that was fast. Neat changes guys!
^
LuxAtheris wrote:I dont know if this is a bug,but whenever I go to the main menu(after playing)minetest always crash
I have a similar problem. It doesn't happen every time, but approximately half of the time.
Also the game crashes sometimes while loading a world.

Debug info (level 4):
+ Spoiler
+ Spoiler

Noob 4 life!
My stuff

User avatar
Josh
Member
Posts: 1146
Joined: Fri Jun 29, 2012 23:11
Location: Victoria, Australia

by Josh » Post

Already? Cool!

User avatar
shaheerziya
Member
Posts: 51
Joined: Sat Dec 07, 2013 06:57
Location: Pakistan

by shaheerziya » Post

How to make a mod?

User avatar
qwrwed
Member
Posts: 325
Joined: Sun Jul 22, 2012 20:56
In-game: qwrwed or Nitro

by qwrwed » Post

shaheerziya: There's a tutorial here: http://dev.minetest.net/Intro#Modding_Basics

I get the same error as Krock:
Krock wrote: EDIT:
+ Spoiler
Last edited by qwrwed on Fri Jan 03, 2014 18:46, edited 1 time in total.

User avatar
grey
Member
Posts: 22
Joined: Fri Jan 03, 2014 18:51
Contact:

by grey » Post

Wow, that was quick. Nice work dudes! Thank you so much for your hard work!
Lay back and feel the wind on your skin ~ http://afternoon.heliohost.org

User avatar
Krock
Developer
Posts: 4504
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
GitHub: SmallJoker
Location: Switzerland
Contact:

by Krock » Post

Ehm in my eyes is this the fastest but the one with the most bugs after release.
I'll better wait for 0.4.9-dev or even 0.5.0....
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>

User avatar
playzooki
Member
Posts: 232
Joined: Wed Oct 24, 2012 18:58

by playzooki » Post

pretty cool
bad signature is bad

User avatar
BrandonReese
Member
Posts: 839
Joined: Wed Sep 12, 2012 00:44
GitHub: bremaweb
IRC: BrandonReese
In-game: BrandonReese
Location: USA

by BrandonReese » Post

Krock wrote:Ehm in my eyes is this the fastest but the one with the most bugs after release.
I'll better wait for 0.4.9-dev or even 0.5.0....
I'm not having any trouble with it, but I'm running Linux

User avatar
Linxx
Member
Posts: 406
Joined: Wed May 16, 2012 00:37

by Linxx » Post

not having much trouble either aside from server list sometimes disapearing but doesn't happen much i'm on windows

User avatar
TheEpicJames
Member
Posts: 634
Joined: Sun Dec 29, 2013 23:05
IRC: TheEpicJames
In-game: Block_Guy
Location: Some grassy area next to a forest, a river and a desert.
Contact:

by TheEpicJames » Post

0.4.8 came out on 2013-11-24, now we have 0.4.9!
I'm honestly not sure why I had "I like PIE." in my signature when I don't even really like it that much.

User avatar
BlauerEisRegen
Member
Posts: 73
Joined: Wed Jul 31, 2013 18:13

by BlauerEisRegen » Post

Very cool, but I have many wrong textures in the inventory! and some textures in the inventory are simply blue! I can't really play because of the wrong textures!
-> I mean that for example the dirt with snow node has the dirt with grass texture in the inventory and so on!
Has somebody else this problem?

User avatar
AMMOnym
Member
Posts: 682
Joined: Tue Sep 10, 2013 14:18
IRC: AMMOnym
In-game: AMMOnym
Location: Slovakia

by AMMOnym » Post

ImageShaders error

User avatar
shaheerziya
Member
Posts: 51
Joined: Sat Dec 07, 2013 06:57
Location: Pakistan

by shaheerziya » Post

go to settings and turn the shaders off

User avatar
AMMOnym
Member
Posts: 682
Joined: Tue Sep 10, 2013 14:18
IRC: AMMOnym
In-game: AMMOnym
Location: Slovakia

by AMMOnym » Post

i turn it of but that is red too

User avatar
Topywo
Member
Posts: 1721
Joined: Fri May 18, 2012 20:27

by Topywo » Post

AMMOnym wrote:i turn it of but that is red too
Did you enable the waving leaves/plants/water? Toggle those, maybe it helps.

User avatar
AMMOnym
Member
Posts: 682
Joined: Tue Sep 10, 2013 14:18
IRC: AMMOnym
In-game: AMMOnym
Location: Slovakia

by AMMOnym » Post

Topywo wrote:
AMMOnym wrote:i turn it of but that is red too
Did you enable the waving leaves/plants/water? Toggle those, maybe it helps.
i try have enablrd only four things :particles,3d clouds,Preload itm visual,smooth lighting but its red too so i delete 0.4.9 and i have 0.4.8 now
Last edited by AMMOnym on Sat Jan 04, 2014 13:11, edited 1 time in total.

User avatar
Topywo
Member
Posts: 1721
Joined: Fri May 18, 2012 20:27

by Topywo » Post

Only thing I now can think of is to check your minetest.conf, just to be sure the changes in the settings are also in the minetest.conf file.


Edit: as far as I can read it a bit, there were no changes of the shaders when going from 0.4.8-dev to 0.4.9-dev
Last edited by Topywo on Sat Jan 04, 2014 13:20, edited 1 time in total.

User avatar
BrunoMine
Member
Posts: 1073
Joined: Thu Apr 25, 2013 17:29
GitHub: BrunoMine
Location: SP-Brasil
Contact:

by BrunoMine » Post

He used the "minetest.conf" of desktop.
what are the changes??
minetest is in difficult times
My small square universe under construction ... Minemacro
Comunidade Minetest Brasil
www.minetestbrasil.com

User avatar
RealBadAngel
Member
Posts: 557
Joined: Wed Jul 18, 2012 16:30

by RealBadAngel » Post

AMMOnym wrote:... error
Please pastebin your complete log (delete log file first to have new and clean one).

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest