constant chunk load

mojuave
Member
 
Posts: 51
Joined: Wed Aug 13, 2014 16:43

constant chunk load

by mojuave » Tue Aug 26, 2014 17:57

any way here to keep a chunk loaded constant while you go and explore?? this will be a benefit to automatic machinery you have set up
 

User avatar
rubenwardy
Moderator
 
Posts: 5961
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
Location: United Kingdom
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy
 

mojuave
Member
 
Posts: 51
Joined: Wed Aug 13, 2014 16:43

Re: constant chunk load

by mojuave » Tue Aug 26, 2014 21:40

rubenwardy wrote:Seriously? viewtopic.php?p=152268#p152268


yeah seriously....... if a post is buried in 40 pages of what could be out there but sorry I am unsure so I asked. people like you make the world hate remember that
 

User avatar
Inocudom
Member
 
Posts: 3080
Joined: Sat Sep 29, 2012 01:14
IRC: Inocudom
In-game: Inocudom

Re: constant chunk load

by Inocudom » Tue Aug 26, 2014 22:25

Pride... Is the greatest enemy... Of open source. There is a good signature phrase to show off.

As far as I know, what you are wishing for is just not possible currently, mojuave. There is a feature in Minetest known as LuaVoxelManip that might be useful to that end someday, however.
You can now find my videos at BitChute: https://www.bitchute.com/channel/some_cheeky_jinuskian/
 

User avatar
ExeterDad
Member
 
Posts: 1717
Joined: Sun Jun 01, 2014 20:00
Location: New Hampshire U.S.A
In-game: ExeterDad

Re: constant chunk load

by ExeterDad » Wed Aug 27, 2014 02:26

mojuave wrote:any way here to keep a chunk loaded constant while you go and explore?? this will be a benefit to automatic machinery you have set up

Open up another client and log in with a dummy player. Have him sit there while your machines work. Then you can do other stuff.
Haven't tested, but it sounds simple enough to work.
 

User avatar
TenPlus1
Member
 
Posts: 2649
Joined: Mon Jul 29, 2013 13:38
GitHub: tenplus1

Re: constant chunk load

by TenPlus1 » Wed Aug 27, 2014 06:56

you COULD edit your minetest.conf file and increase the values in these 2 settings so that active blocks such as furnaces and Abm's work when you are further away from them:

active_object_send_range_blocks = 3
active_block_range = 2
 

User avatar
Evergreen
Member
 
Posts: 2135
Joined: Sun Jan 06, 2013 01:22
Location: A forest in the midwest
GitHub: 4Evergreen4
IRC: EvergreenTree
In-game: Evergreen

Re: constant chunk load

by Evergreen » Wed Aug 27, 2014 11:40

Inocudom wrote:Pride... Is the greatest enemy... Of open source. There is a good signature phrase to show off.

As far as I know, what you are wishing for is just not possible currently, mojuave. There is a feature in Minetest known as LuaVoxelManip that might be useful to that end someday, however.

I do remember there being a way with voxelmanip of force loading areas, I might make a mod which does something like that . (for admins and creative only though)
 

User avatar
rubenwardy
Moderator
 
Posts: 5961
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
Location: United Kingdom
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy

Re: constant chunk load

by rubenwardy » Wed Aug 27, 2014 12:45

I am working on this. I was working on this before this topic was opened.

lua_api.txt, line 1805
 

User avatar
rubenwardy
Moderator
 
Posts: 5961
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
Location: United Kingdom
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy
 

mojuave
Member
 
Posts: 51
Joined: Wed Aug 13, 2014 16:43

Re: constant chunk load

by mojuave » Thu Aug 28, 2014 00:14

rubenwardy wrote:https://github.com/rubenwardy/forceload



how do I download this
 

User avatar
Evergreen
Member
 
Posts: 2135
Joined: Sun Jan 06, 2013 01:22
Location: A forest in the midwest
GitHub: 4Evergreen4
IRC: EvergreenTree
In-game: Evergreen

Re: constant chunk load

by Evergreen » Thu Aug 28, 2014 00:57

mojuave wrote:
rubenwardy wrote:https://github.com/rubenwardy/forceload



how do I download this

https://github.com/rubenwardy/forceload ... master.zip
 

mojuave
Member
 
Posts: 51
Joined: Wed Aug 13, 2014 16:43

Re: constant chunk load

by mojuave » Thu Aug 28, 2014 01:00

Evergreen wrote:
mojuave wrote:
rubenwardy wrote:https://github.com/rubenwardy/forceload



how do I download this

https://github.com/rubenwardy/forceload ... master.zip



thank you
 

mojuave
Member
 
Posts: 51
Joined: Wed Aug 13, 2014 16:43

Re: constant chunk load

by mojuave » Thu Aug 28, 2014 02:56

rubenwardy wrote:https://github.com/rubenwardy/forceload


is there a trick to making it work?
 

User avatar
rubenwardy
Moderator
 
Posts: 5961
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
Location: United Kingdom
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy

Re: constant chunk load

by rubenwardy » Thu Aug 28, 2014 08:47

You need the force load privilege, and you need to place the anchor block. Force load is given automatically in single player. See the mod's topic.
 

mojuave
Member
 
Posts: 51
Joined: Wed Aug 13, 2014 16:43

Re: constant chunk load

by mojuave » Thu Aug 28, 2014 13:02

rubenwardy wrote:You need the force load privilege, and you need to place the anchor block. Force load is given automatically in single player. See the mod's topic.



I did all that and I placed the blocks then left the area came back and my quarry wasn't running so do I need to turn it on somehow?
 

User avatar
rubenwardy
Moderator
 
Posts: 5961
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
Location: United Kingdom
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy

Re: constant chunk load

by rubenwardy » Thu Aug 28, 2014 17:11

It should work. Look for error messages like 'force load failed'
 


Return to General Discussion



Who is online

Users browsing this forum: Red_King_Cyclops and 5 guests