Page 1 of 1

carbone-ng problems

PostPosted: Tue Nov 17, 2015 18:16
by jokra
Hi there...

I'm on Ubunut 14.04 with a packet manager install, that I try to change by copying directories from /usr/share/minetest/ to /root/.minetest/

I added carbone-ng, and when I run this:

minetest --server --gameid carbone-ng --world world --config /root/.minetest/games/carbone-ng/minetest.conf

I get this:

root@mine:~/.minetest/games/carbone-ng# minetest --server --gameid carbone-ng --world world --config /root/.minetest/games/carbone-ng/minetest.conf
09:24:08: ACTION[main]: hb.register_hudbar: health
09:24:08: ACTION[main]: hb.register_hudbar: breath
09:24:08: ACTION[main]: hb.register_hudbar: sprint
09:24:08: ERROR[main]: ========== ERROR FROM LUA ===========
09:24:08: ERROR[main]: Failed to load and run script from
09:24:08: ERROR[main]: /root/.minetest/games/carbone-ng/mods/default/init.lua:
09:24:08: ERROR[main]: ...ot/.minetest/games/carbone-ng/mods/default/nodes.lua:1687: attempt to call field '?' (a nil value)
09:24:08: ERROR[main]: stack traceback:
09:24:08: ERROR[main]: ...ot/.minetest/games/carbone-ng/mods/default/nodes.lua:1687: in main chunk
09:24:08: ERROR[main]: [C]: in function 'dofile'
09:24:08: ERROR[main]: ...oot/.minetest/games/carbone-ng/mods/default/init.lua:39: in main chunk
09:24:08: ERROR[main]: ======= END OF ERROR FROM LUA ========
09:24:08: ERROR[main]: Server: Failed to load and run /root/.minetest/games/carbone-ng/mods/default/init.lua
terminate called after throwing an instance of 'ModError'
what(): ModError: Failed to load and run /root/.minetest/games/carbone-ng/mods/default/init.lua
Aborted (core dumped)

Any ideas...???

Re: carbone-ng problems

PostPosted: Tue Nov 17, 2015 18:26
by benrob0329
Don't copy everything, MT will automaticly create the folders it needs in .minetest. Also, install 0.4.13 from the Ubuntu PPA, the official repos are WAY outdated.