Are there lakes on floatlands?

Post Reply
Chrysolite Azalea
Member
Posts: 43
Joined: Sun May 03, 2020 05:38
GitHub: ChrysoliteAzalea

Are there lakes on floatlands?

by Chrysolite Azalea » Post

Hello everyone!

I was playing on a floatlands (development version) in v7, but couldn't find a single lake. Are there lakes on floatlands?

User avatar
FreeGamers
Member
Posts: 651
Joined: Sat May 25, 2019 00:15
GitHub: is proprietary I use NotABug
Location: United States
Contact:

Re: Are there lakes on floatlands?

by FreeGamers » Post

If you look at the biomes section in the Minetest Wiki, you can see a couple screenshots with water in them, but I'm not sure if this is limited to ocean biomes or if the lakes can generate randomly as well. I would expect they could and would. Why not fire up a mapgen and test it out? https://wiki.minetest.net/Biomes
FreeGamers.org has moved to MeseCraft.net | FreeGamers on the forum is now MeseCraft

User avatar
sfan5
Moderator
Posts: 3938
Joined: Wed Aug 24, 2011 09:44
GitHub: sfan5
IRC: sfan5
Location: Germany

Re: Are there lakes on floatlands?

by sfan5 » Post

The "new" floatlands added in 5.3.0-dev do not have any lakes.
Mods: Mesecons | WorldEdit | Nuke & Minetest builds for Windows (32-bit & 64-bit)

User avatar
paramat
Developer
Posts: 3699
Joined: Sun Oct 28, 2012 00:05
GitHub: paramat
IRC: paramat
Location: UK

Re: Are there lakes on floatlands?

by paramat » Post

Assuming you are using the new floatlands implementation in the latest MT development version ...

There are no lakes by default, but ...
Read the parameter comments for the floatland mapgen parameters to understand how you can reconfigure the floatlands, they are very flexible.
Be very careful to read the warnings in those comments, and always experiment in a test world first. One of the parameters is very dangerous to server performance and worlds if misused.

Main menu -> Settings -> All Settings -> Mapgen -> Mapgen V7

Veblio
New member
Posts: 1
Joined: Mon Jun 22, 2020 13:06

Re: Are there lakes on floatlands?

by Veblio » Post

I am having the same issue, would like to fix it. I love lakes in real life too much especially for fishing. I spend my childhood at a grandmother's house in Portugal which was next to the lake and I loved it.
Last edited by Veblio on Wed Jun 24, 2020 09:26, edited 1 time in total.
Hello! I am new here

User avatar
paramat
Developer
Posts: 3699
Joined: Sun Oct 28, 2012 00:05
GitHub: paramat
IRC: paramat
Location: UK

Re: Are there lakes on floatlands?

by paramat » Post

Vebilo, it is not an issue or a bug. The new implementation of Mapgen V7 floatlands has no lakes.

But, there is something that can be done by altering the floatland parameters. I will go into detail soon in the original topic for this subject viewtopic.php?f=18&t=23764 So check that topic for updates.

This forum topic 'Are there lakes on floatlands?' is a duplicate topic that should not have been created, as the exact question was already asked in the original topic, and i intend to answer there as soon as i can find time.
Please post in that topic instead of this one, and i ask the moderators to consider locking this topic.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], sirrobzeroone and 2 guests