Problem with keys

Minnie
New member
 
Posts: 4
Joined: Sun Oct 23, 2011 07:49

Problem with keys

by Minnie » Sun Oct 23, 2011 07:51

I change my keys via the game menu, it writes a config file but the game does not seem to see or find it as when I start to play no keys work at all.

Can anyone help?
Last edited by Minnie on Sun Oct 23, 2011 11:00, edited 1 time in total.
 

Minnie
New member
 
Posts: 4
Joined: Sun Oct 23, 2011 07:49

by Minnie » Sun Oct 23, 2011 15:01

Somebody must have had the same problem when changing the keys. I can't believe I am the only one. ;)
 

User avatar
sdzen
Member
 
Posts: 1170
Joined: Fri Aug 05, 2011 22:33
Location: Paradise (your not allowed)

by sdzen » Sun Oct 23, 2011 16:16

most people don't change keys but there might be some who do it
[h]Zen S.D.[/h] The next generation of tranquility!
malheureusement mon français n'est pas bon :<
Owner of the Zelo's
In game name: MuadTralk, spdtainted, sdzen, sd zen, sdzeno
 

kahrl
Member
 
Posts: 236
Joined: Fri Sep 02, 2011 07:51
Location: Rös̓̇chenhof

by kahrl » Sun Oct 23, 2011 17:01

Last time I checked I found some problems with the keybinding system, don't exactly remember what they were, but I planned to try and redesign that part. E.g. one problem was that the Windows key wouldn't work at all in X11, but that turned out to be a bug in Irrlicht, nothing that minetest could work around, sadly.

I didn't ever get around to do the redesign, but seeing that other people have problems I might start again. I need some input though. What OS are you on, what keys did you try to change, how did it change the config file and what keys don't work?
 

Minnie
New member
 
Posts: 4
Joined: Sun Oct 23, 2011 07:49

by Minnie » Sun Oct 23, 2011 18:06

The first time I play I can use the default keys, but after changing my keys, none of the keys I changed work at all. The only thing I can see that changes is that a config file is generated in the game folder, the only thing it contains are my new keybindings and none of the other stuff found in the example config.

I am running it on windows 7 64 bit. i change my movement keys to the arrow keys, jump to right CTRL and sneak to Numbad 0.

I think for some reason the program isn't able to locate the new config, or maybe it does, I really don't know.
Last edited by Minnie on Sun Oct 23, 2011 18:08, edited 1 time in total.
 


Return to General Discussion



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests