Compiling on Pi

Post Reply
User avatar
dextrus
New member
Posts: 3
Joined: Wed Nov 14, 2012 18:20

Compiling on Pi

by dextrus » Post

I've successfully made an OpenGL ES2 version of Irrlicht on the Raspberry Pi (running nicely too!) but how on earth do I link Minetest to the extra libraries (GLESv2) using CMAKE?

/Dextrus

User avatar
madarexxx
Member
Posts: 144
Joined: Sat Aug 04, 2012 06:49

by madarexxx » Post

Sounds epic - if it come to life, it would be amazing! I will play it on my nearly bought tablet!
Sorry for my bad English, please help me learn it - correct my worst mistakes :)

User avatar
tinoesroho
Member
Posts: 570
Joined: Fri Feb 17, 2012 21:55
Location: Canada

by tinoesroho » Post

This page may be helpful...
In order to ensure that the correct static library is used for linking -
even if it's located in a system directory, see [1] - you should use an
imported target and the IMPORTED_LOCATION property, e.g.:

ADD_LIBRARY(boost_unit_test_framework STATIC IMPORTED)
SET_TARGET_PROPERTIES(boost_unit_test_framework PROPERTIES
IMPORTED_LOCATION /usr/lib/libboost_unit_test_framework.a)
TARGET_LINK_LIBRARIES(mytarget A boost_unit_test_framework C)

Otherwise, CMake might drop the path of libboost_unit_test_framework.a
and take the library from another location as the one you've intended.
We are what we create.

I tinker and occasionally make (lousy) mods. Currently building an MMO subgame and updating mods. Pirate Party of Canada member. Sporadic author. 21 years old.

My github:
https://github.com/tinoesroho/

User avatar
cisoun
Member
Posts: 232
Joined: Tue Apr 19, 2011 18:56
GitHub: cisoun
IRC: cisoun
In-game: cisoun
Location: Switzerland
Contact:

by cisoun » Post

Are you playing from the RP ?
Because I've compiled a MT server on it but when I played on my server from another computer, the game lagged too much...
Not here for a while due to some troubles between my graphic card and Minetest.
Cisoun's Texture Pack | The Conifers Mod (deprecated) | Faenza icons for Minetest |
Website

User avatar
dextrus
New member
Posts: 3
Joined: Wed Nov 14, 2012 18:20

by dextrus » Post

Well, I finally have it "running", but there's a lot to do. I'm currently getting 1-2fps and can't actually move (but can look around).

User avatar
tkerwel
Member
Posts: 213
Joined: Fri Jan 13, 2012 07:35

by tkerwel » Post

what system you are using on the pi ?
++++ Kung walang tiyaga, walang nilaga. ++++

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest