Un-explore the world ?

Ivà
Member
Posts: 115
Joined: Sun Feb 22, 2015 07:11
GitHub: melzua
IRC: melzua
In-game: melzua
Location: Catalonia

Re: Un-explore the world ?

by Ivà » Post

@solars:
I tried your script and works like a charm. But I had to install libdbd-sqlite3-perl on a debain system to avoid the db modules failures.

@lag01:
I tried your script too and it does what you say :-), but I think it would be better if it saves a configurable area around all the blocks defined in useful_block_evidence. People tends to modify the surroundings of the things they build, with this script as is, these modifications are'nt preserved. If we could define an area around it would be fantastic.

eli_3
New member
Posts: 4
Joined: Sat Dec 06, 2014 12:28

Re: Un-explore the world ?

by eli_3 » Post

Hello,
I minetest version 0.4.10 and I would like to install the 0.4.12.
If I install the 0.4.12 I duplicate the worlds of 0.4.10?

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: Un-explore the world ?

by Don » Post

eli_3 wrote:Hello,
I minetest version 0.4.10 and I would like to install the 0.4.12.
If I install the 0.4.12 I duplicate the worlds of 0.4.10?
When you install a new version of minetest it does not change existing worlds. They will still be there.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

eli_3
New member
Posts: 4
Joined: Sat Dec 06, 2014 12:28

Re: Un-explore the world ?

by eli_3 » Post

thanks

User avatar
prestidigitator
Member
Posts: 640
Joined: Thu Feb 21, 2013 23:54

Re: Un-explore the world ?

by prestidigitator » Post

There's a somewhat easier way to do this. Export the areas you DO want to keep using a mod. Create a new world with the same seed, mapgen parameters, mapgen-influencing mods, etc. In the new world, import the whitelisted blocks with a mod when their locations are generated, and let the normal map generation take care of the rest. It's obviously still some work, but doesn't require mucking with the database directly.

User avatar
rubenwardy
Moderator
Posts: 6371
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy
Location: United Kingdom
Contact:

Re: Un-explore the world ?

by rubenwardy » Post

There is a command for this, /deleteblocks, I believe it's called.

User avatar
prestidigitator
Member
Posts: 640
Joined: Thu Feb 21, 2013 23:54

Re: Un-explore the world ?

by prestidigitator » Post

rubenwardy wrote:There is a command for this, /deleteblocks, I believe it's called.
Oh. Huh. And that just calls minetest.delete_area(). That must be new in the API. Cool.

Now added to wiki: minetest.delete_area()

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 6 guests