Rozmowy po Polsku.

Polish
scorpion 45
Member
 
Posts: 31
Joined: Sun Dec 18, 2011 14:50

by scorpion 45 » Sun Jan 22, 2012 15:39

TuxMaster wrote:Witam panów, ciesze się że nasz ojczysty naród polski tez gra w ten wspaniały opensourceowy projekt odtworzenia MC.

Trochę mało jeszcze gra, ale to przecież początki,będzie lepiej.
Widzę mahho że wyłączyłeś serwa, jeżeli z braku graczy to rozumiem i w twoim imieniu zapraszam
wszystkich polskojęzycznych.
Last edited by scorpion 45 on Sun Jan 22, 2012 15:42, edited 1 time in total.
 

mahho
Member
 
Posts: 21
Joined: Sun Jan 15, 2012 10:42

by mahho » Sun Jan 22, 2012 16:01

A przypadkiem wyłączyłem, już powinien działać :)
 

scorpion 45
Member
 
Posts: 31
Joined: Sun Dec 18, 2011 14:50

by scorpion 45 » Sun Jan 22, 2012 17:02

mahho wrote:A przypadkiem wyłączyłem, już powinien działać :)

I działa, dzięki i zapraszam do Czaplinka na piwo.
 

mahho
Member
 
Posts: 21
Joined: Sun Jan 15, 2012 10:42

by mahho » Sun Jan 22, 2012 17:19

Jak będę miał okazję, to może zajadę, aktualnie do Czaplinka mam jakieś 400-500km :)
 

scorpion 45
Member
 
Posts: 31
Joined: Sun Dec 18, 2011 14:50

by scorpion 45 » Mon Jan 23, 2012 21:44

Mam pytanie do znawców przedmiotu, chciałem zarazić kolegę minetestem ale on nie może zainstalować na XP. Ja mam na viście i jest OK, co trzeba aby na xp chodziło, stery do grafy napewno nie. minecraft chodzi. Proszę o podpowiedź.
(Czaplinek ten przy jez. Drawsko)
Last edited by scorpion 45 on Mon Jan 23, 2012 21:45, edited 1 time in total.
 

mahho
Member
 
Posts: 21
Joined: Sun Jan 15, 2012 10:42

by mahho » Mon Jan 23, 2012 22:37

A konkretniej? Jakie objawy? Co nie działa? Podaj Szczegóły, szczególy i jeszcze raz szczegóły :P
 

scorpion 45
Member
 
Posts: 31
Joined: Sun Dec 18, 2011 14:50

by scorpion 45 » Tue Jan 24, 2012 00:04

Sprawdzę i podam szczegółowo.
 

scorpion 45
Member
 
Posts: 31
Joined: Sun Dec 18, 2011 14:50

by scorpion 45 » Wed Jan 25, 2012 11:30

Witam, obiecałem szczegóły, to nie takie proste, jak grę się uruchomi załaduje się świat, za chwilę
wyskoczy błąd typowy dla windy "Przepraszamy ale wystąpił błąd z aplikacją minetest-exe i zostanie ona zamknięta"
na tym koniec,mogę tylko wysłać raport albo nie wysyłać.
Najgorsze że na innym kompie z windą wszystko jest OK.
Ja wymiękam.
 

mahho
Member
 
Posts: 21
Joined: Sun Jan 15, 2012 10:42

by mahho » Wed Jan 25, 2012 12:25

No tak, standardowo w windzie. Trzeba by było usunąć debug.txt i uruchomić grę. Po wykrzaczeniu się wrzucić go na http://privatepaste.com/upload i zobaczymy :)


Plik debug.txt powinien byc gdzies tu: C:\Documents and Settings\[NAZWA_UZYTKOWNIKA]\Application Data\minetest\
Last edited by mahho on Wed Jan 25, 2012 12:26, edited 1 time in total.
 

scorpion 45
Member
 
Posts: 31
Joined: Sun Dec 18, 2011 14:50

by scorpion 45 » Mon Jan 30, 2012 16:08

Przepraszam że nawet nie podziękowałem za pomoc, komp jest kolegi i grzebanie w nim to trochę
jest źle odbierane przez rodzinę, sprawa rozwikłana (chodziło o stery do grafiki) ale i tak na Twoim serwie
grać kolega nie może bo fps do 1 do 7. czyli kicha. (Myślę że słaby net)
Ja z kolei czekam na aktualizacje serwa (wersja z 22.01 jest jednak wygodniejsza)
Na serwie gra nas tylko dwóch, a decyzja czy go utrzymywać należy do ciebie. (przecież ponosisz koszty)
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
 

mahho
Member
 
Posts: 21
Joined: Sun Jan 15, 2012 10:42

by mahho » Mon Jan 30, 2012 23:54

Czekam na aktualizacje RTMMP do nowej wersji, wtedy zaktualizuje serwer. A co do ilości graczy, to mi to nie przeszkadza. Na razie niech chodzi :) Może z czasem coś się rozkręci :P
Btw. po aktualizacji prawdopodobnie będę resetował mapę (ze względu na częściej spotykaną rudę żelaza) ale to jeszcze zobaczymy :)
 

Filar
New member
 
Posts: 4
Joined: Sat Jul 23, 2011 20:08

by Filar » Tue Feb 21, 2012 11:01

Witam i o zdrowie pytam.
Mahho, serwer jeszcze działa? Przy łączeniu wywala mi timeouta.
 

scorpion 45
Member
 
Posts: 31
Joined: Sun Dec 18, 2011 14:50

by scorpion 45 » Thu Feb 23, 2012 11:55

Witam,mahho prawdopodobnie zrezygnował z gry i serw. wyłączył, ja gram na ;minetest.suret.net.
są tam polacy ale serw po angielsku,nie znam angielskiego i mam kłopoty,mimo to zapraszam,
nick mój .
:skorpi:
Last edited by scorpion 45 on Thu Feb 23, 2012 11:56, edited 1 time in total.
 

mahho
Member
 
Posts: 21
Joined: Sun Jan 15, 2012 10:42

by mahho » Fri Mar 02, 2012 21:18

Witam po dłuższej przerwie, sory że serwer 'zdjąłem' bez zapowiedzi, ale nie miałem kiedy go zaktualizować i odpalić.

Za paredziesiąt minut będzie z powrotem, ale nie wrzucam mu żadnych modów itp. Za dużo kłopotów z nimi :) (chyba że będzie dobre uzasadnionie :P)

Mapa będzie wygenerowana na nowo, więc jak będzie miał ktoś ochotę, to zapraszam :)
Last edited by mahho on Fri Mar 02, 2012 21:25, edited 1 time in total.
 

mahho
Member
 
Posts: 21
Joined: Sun Jan 15, 2012 10:42

by mahho » Sat Mar 10, 2012 13:41

Do użytkownikół @skorpi i @petroniusz na serwerze. Jak chcecie, to mogę wam usunąć aktualne konta i założycie sobie nowe z initial_stuff, wcześniej zapomniałem skonfigurować ;)
Dajcie znać jak co.
 

Zer0
New member
 
Posts: 3
Joined: Mon Mar 12, 2012 23:10

by Zer0 » Mon Mar 12, 2012 23:23

Elo, o... Polacy :D. No to tak mam do was takie pytanko, jak wy się logujecie ? w Name i password co wpisujecie ?
Mam taki problem że nie zależnie jaki wpisze nick, toteż hasło wyskakuje mi coś takiego: Some exception, what()="Illegal instruction" byłbym wdzięczny za odpowiedź :P
Last edited by Zer0 on Mon Mar 12, 2012 23:29, edited 1 time in total.
 

User avatar
LolManKuba
Member
 
Posts: 939
Joined: Fri Feb 10, 2012 22:36
Location: Ontario, Canada

by LolManKuba » Mon Mar 19, 2012 00:58

Witam wszystkich, jestem LolManKuba, grałem Minetest na miesiąc lub 2, a ja jestem polski Kanadyjczyk i wiem więcej angielski następnie polską i dlatego mówię w innych forach niż to.
 

Zer0
New member
 
Posts: 3
Joined: Mon Mar 12, 2012 23:10

by Zer0 » Mon Mar 19, 2012 15:50

Cześć LolManKuba, możesz powiedzieć co wpisujesz w login i password ? Tak wgl. to nieźle mówisz/piszesz po Polsku :).
 

scorpion 45
Member
 
Posts: 31
Joined: Sun Dec 18, 2011 14:50

by scorpion 45 » Tue Mar 20, 2012 13:40

Witam wszystkich, mahho to ja byłem "scorpi" teraz zalogowałem się pod nazwą "scorpion"
i jest dobrze. Szkoda że mało pluginów na serwie ale jest OK.
pozdrawiam.
 

scorpion 45
Member
 
Posts: 31
Joined: Sun Dec 18, 2011 14:50

by scorpion 45 » Tue Mar 20, 2012 13:51

Zer0 wrote:Elo, o... Polacy :D. No to tak mam do was takie pytanko, jak wy się logujecie ? w Name i password co wpisujecie ?
Mam taki problem że nie zależnie jaki wpisze nick, toteż hasło wyskakuje mi coś takiego: Some exception, what()="Illegal instruction" byłbym wdzięczny za odpowiedź :P

Tak szczerze nie bardzo wiem w czym masz problem, ale Ja w miejsce password wpisuje swój nick i tyle
bez hasła. u ciebie prawdopodobnie nie taka wersja gry, musi być 120122, czyli z 22 stycznia 12 rok.
moje gg, 2031910.
 

User avatar
Death Dealer
Member
 
Posts: 1379
Joined: Wed Feb 15, 2012 18:46
Location: Limbo

by Death Dealer » Tue Mar 20, 2012 13:58

Wiem, że to polski wątek, ale widzę czyjąś mających "nielegalne błąd instrukcji" Ma to związek z instalacją SSE2. tłumaczone z google.
Keep calm and code python^_^
 

User avatar
Death Dealer
Member
 
Posts: 1379
Joined: Wed Feb 15, 2012 18:46
Location: Limbo

by Death Dealer » Tue Mar 20, 2012 14:01

http://en.wikipedia.org/wiki/SSE2 przeczytaj to, Link jordans:D
Last edited by Death Dealer on Tue Mar 20, 2012 14:02, edited 1 time in total.
Keep calm and code python^_^
 

User avatar
LolManKuba
Member
 
Posts: 939
Joined: Fri Feb 10, 2012 22:36
Location: Ontario, Canada
 

User avatar
Ragnarok
Member
 
Posts: 213
Joined: Thu Mar 22, 2012 12:56
Location: Poland
 

Zer0
New member
 
Posts: 3
Joined: Mon Mar 12, 2012 23:10

by Zer0 » Thu Mar 22, 2012 19:58

A mógłby ktoś wrzucić swojego minetesta na speedyshare.com i dać linka ? prosił bym bardzo :)
 

PreviousNext

Return to Polski



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest