Page 2 of 6

PostPosted: Sun Jan 22, 2012 15:39
by scorpion 45
TuxMaster wrote:Witam panów, ciesze się że nasz ojczysty naród polski tez gra w ten wspaniały opensourceowy projekt odtworzenia MC.

Trochę mało jeszcze gra, ale to przecież początki,będzie lepiej.
Widzę mahho że wyłączyłeś serwa, jeżeli z braku graczy to rozumiem i w twoim imieniu zapraszam
wszystkich polskojęzycznych.

PostPosted: Sun Jan 22, 2012 16:01
by mahho
A przypadkiem wyłączyłem, już powinien działać :)

PostPosted: Sun Jan 22, 2012 17:02
by scorpion 45
mahho wrote:A przypadkiem wyłączyłem, już powinien działać :)

I działa, dzięki i zapraszam do Czaplinka na piwo.

PostPosted: Sun Jan 22, 2012 17:19
by mahho
Jak będę miał okazję, to może zajadę, aktualnie do Czaplinka mam jakieś 400-500km :)

PostPosted: Mon Jan 23, 2012 21:44
by scorpion 45
Mam pytanie do znawców przedmiotu, chciałem zarazić kolegę minetestem ale on nie może zainstalować na XP. Ja mam na viście i jest OK, co trzeba aby na xp chodziło, stery do grafy napewno nie. minecraft chodzi. Proszę o podpowiedź.
(Czaplinek ten przy jez. Drawsko)

PostPosted: Mon Jan 23, 2012 22:37
by mahho
A konkretniej? Jakie objawy? Co nie działa? Podaj Szczegóły, szczególy i jeszcze raz szczegóły :P

PostPosted: Tue Jan 24, 2012 00:04
by scorpion 45
Sprawdzę i podam szczegółowo.

PostPosted: Wed Jan 25, 2012 11:30
by scorpion 45
Witam, obiecałem szczegóły, to nie takie proste, jak grę się uruchomi załaduje się świat, za chwilę
wyskoczy błąd typowy dla windy "Przepraszamy ale wystąpił błąd z aplikacją minetest-exe i zostanie ona zamknięta"
na tym koniec,mogę tylko wysłać raport albo nie wysyłać.
Najgorsze że na innym kompie z windą wszystko jest OK.
Ja wymiękam.

PostPosted: Wed Jan 25, 2012 12:25
by mahho
No tak, standardowo w windzie. Trzeba by było usunąć debug.txt i uruchomić grę. Po wykrzaczeniu się wrzucić go na http://privatepaste.com/upload i zobaczymy :)


Plik debug.txt powinien byc gdzies tu: C:\Documents and Settings\[NAZWA_UZYTKOWNIKA]\Application Data\minetest\

PostPosted: Mon Jan 30, 2012 16:08
by scorpion 45
Przepraszam że nawet nie podziękowałem za pomoc, komp jest kolegi i grzebanie w nim to trochę
jest źle odbierane przez rodzinę, sprawa rozwikłana (chodziło o stery do grafiki) ale i tak na Twoim serwie
grać kolega nie może bo fps do 1 do 7. czyli kicha. (Myślę że słaby net)
Ja z kolei czekam na aktualizacje serwa (wersja z 22.01 jest jednak wygodniejsza)
Na serwie gra nas tylko dwóch, a decyzja czy go utrzymywać należy do ciebie. (przecież ponosisz koszty)
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

PostPosted: Mon Jan 30, 2012 23:54
by mahho
Czekam na aktualizacje RTMMP do nowej wersji, wtedy zaktualizuje serwer. A co do ilości graczy, to mi to nie przeszkadza. Na razie niech chodzi :) Może z czasem coś się rozkręci :P
Btw. po aktualizacji prawdopodobnie będę resetował mapę (ze względu na częściej spotykaną rudę żelaza) ale to jeszcze zobaczymy :)

PostPosted: Tue Feb 21, 2012 11:01
by Filar
Witam i o zdrowie pytam.
Mahho, serwer jeszcze działa? Przy łączeniu wywala mi timeouta.

PostPosted: Thu Feb 23, 2012 11:55
by scorpion 45
Witam,mahho prawdopodobnie zrezygnował z gry i serw. wyłączył, ja gram na ;minetest.suret.net.
są tam polacy ale serw po angielsku,nie znam angielskiego i mam kłopoty,mimo to zapraszam,
nick mój .
:skorpi:

PostPosted: Fri Mar 02, 2012 21:18
by mahho
Witam po dłuższej przerwie, sory że serwer 'zdjąłem' bez zapowiedzi, ale nie miałem kiedy go zaktualizować i odpalić.

Za paredziesiąt minut będzie z powrotem, ale nie wrzucam mu żadnych modów itp. Za dużo kłopotów z nimi :) (chyba że będzie dobre uzasadnionie :P)

Mapa będzie wygenerowana na nowo, więc jak będzie miał ktoś ochotę, to zapraszam :)

PostPosted: Sat Mar 10, 2012 13:41
by mahho
Do użytkownikół @skorpi i @petroniusz na serwerze. Jak chcecie, to mogę wam usunąć aktualne konta i założycie sobie nowe z initial_stuff, wcześniej zapomniałem skonfigurować ;)
Dajcie znać jak co.

PostPosted: Mon Mar 12, 2012 23:23
by Zer0
Elo, o... Polacy :D. No to tak mam do was takie pytanko, jak wy się logujecie ? w Name i password co wpisujecie ?
Mam taki problem że nie zależnie jaki wpisze nick, toteż hasło wyskakuje mi coś takiego: Some exception, what()="Illegal instruction" byłbym wdzięczny za odpowiedź :P

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 00:58
by LolManKuba
Witam wszystkich, jestem LolManKuba, grałem Minetest na miesiąc lub 2, a ja jestem polski Kanadyjczyk i wiem więcej angielski następnie polską i dlatego mówię w innych forach niż to.

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 15:50
by Zer0
Cześć LolManKuba, możesz powiedzieć co wpisujesz w login i password ? Tak wgl. to nieźle mówisz/piszesz po Polsku :).

PostPosted: Tue Mar 20, 2012 13:40
by scorpion 45
Witam wszystkich, mahho to ja byłem "scorpi" teraz zalogowałem się pod nazwą "scorpion"
i jest dobrze. Szkoda że mało pluginów na serwie ale jest OK.
pozdrawiam.

PostPosted: Tue Mar 20, 2012 13:51
by scorpion 45
Zer0 wrote:Elo, o... Polacy :D. No to tak mam do was takie pytanko, jak wy się logujecie ? w Name i password co wpisujecie ?
Mam taki problem że nie zależnie jaki wpisze nick, toteż hasło wyskakuje mi coś takiego: Some exception, what()="Illegal instruction" byłbym wdzięczny za odpowiedź :P

Tak szczerze nie bardzo wiem w czym masz problem, ale Ja w miejsce password wpisuje swój nick i tyle
bez hasła. u ciebie prawdopodobnie nie taka wersja gry, musi być 120122, czyli z 22 stycznia 12 rok.
moje gg, 2031910.

PostPosted: Tue Mar 20, 2012 13:58
by Death Dealer
Wiem, że to polski wątek, ale widzę czyjąś mających "nielegalne błąd instrukcji" Ma to związek z instalacją SSE2. tłumaczone z google.

PostPosted: Tue Mar 20, 2012 14:01
by Death Dealer
http://en.wikipedia.org/wiki/SSE2 przeczytaj to, Link jordans:D

PostPosted: Wed Mar 21, 2012 20:28
by LolManKuba
:P

PostPosted: Thu Mar 22, 2012 13:00
by Ragnarok
Cześć wszystkim =)

PostPosted: Thu Mar 22, 2012 19:58
by Zer0
A mógłby ktoś wrzucić swojego minetesta na speedyshare.com i dać linka ? prosił bym bardzo :)