Page 4 of 6

PostPosted: Thu Jul 05, 2012 14:25
by cactuz_pl
Witam, widzę że sporo tu nas.

PostPosted: Tue Jul 10, 2012 21:22
by Ragnarok
Cześć cactuz_pl. Trochę ludzików się zebrało :)

PostPosted: Thu Jul 12, 2012 14:51
by 1omar1
kolejny POLAK! SIEMA!

PostPosted: Tue Jul 17, 2012 08:41
by scorpion 45
Witam wszystkich.
Rzeczywiście trochę się Nas uzbierało, aż się prosi aby zebrać się w jednym miejscu.
Może ktoś z nas uruchomi serwer? (Ja niestety nie mogę).
A może jakieś Polskie państwo na serwie np. u redcraba? Caktus jest tam jak prezydent.
Pomyślmy nad tym.
Pozdrawiam.

PostPosted: Sat Jul 21, 2012 15:50
by cactuz_pl
scorpion 45 wrote:Witam wszystkich.
Rzeczywiście trochę się Nas uzbierało, aż się prosi aby zebrać się w jednym miejscu.
Może ktoś z nas uruchomi serwer? (Ja niestety nie mogę).
A może jakieś Polskie państwo na serwie np. u redcraba? Caktus jest tam jak prezydent.
Pomyślmy nad tym.
Pozdrawiam.


Czemu nie?
Właściwie kiedy z marzinem zakładaliśmy "Nameless" (na serwerze redcraba) miało to być miasto polskie, pierwszą budowlą była polska flaga która znajduje się teraz w centrum miasta. Na początku rzeczywiście osiedlali się tylko Polacy, wraz ze wzrostem popularności przychodzili gracze z innych krajów, obecnie jest nas 14 i mam wrażenie że jest to w tym momencie największe pod względem populacji miasto na tym serwerze. Wszystkich serdecznie zapraszam miejsca jest jeszcze sporo.

Nie widzę także problemu by założyć tam kolejne miasto.

Edit: Mowa o tym serwerze: http://minetest.net/forum/viewtopic.php?id=1705

PostPosted: Sat Jul 21, 2012 20:30
by marzin
By się w ogóle przydał jakiś polski serwer, ale taki porządny a nie remocośtam.

Bo inaczej i tak każdy polak ma nie-polaków znajomych z MT i oni się osiedlają i nie da się zrobić polskiego miasta :P

Podobnie było z moją wioską na starym serverze Kray (jeszcze chyba 0,2 zanim wprowadzono drabinki i sadzonki).

Też miała być Polska.

PostPosted: Sun Jul 22, 2012 06:39
by cactuz_pl
Nawet na polskim serwerze znajdą się obcokrajowcy, no chyba że trzymalibyśmy informację o serwerze w tajemnicy. Oriętuje się ktoś w jakiej cenie są hostingi? Jak myslicie czy ten za 18,66 wystarczył by na Minetesta?(trochę mało, 512 MB ramu) Tylko tu gdybam nie mam zamiaru, przynajmniej na razie kupować serwera.

PostPosted: Sun Jul 22, 2012 15:54
by scorpion 45
Witam. Myślę że polski serwer wcale nie musi być hermetyczny,grać może każdy kto ma ochotę bez względu na narodowość,
chodzi tylko aby porozumiewać się w języku polskim, niestety nie każdy zna angielski (osobiście język zrozumiem ale jak coś
napiszę to NIKT nie zrozumie. Myślę że nie należy się bać narodowości tylko Wandali, kretynów którzy mają przyjemność
w niszczeniu tego co nie należy do nich.
Na razie może w mieście "Nameless" u redcraba, Napracowałeś się Cactus razem z Marcinem nad organizowaniem tego
więc bardzo chętnie się dołącze, a czekam jak Jurand w Malborku od 14,07. str.30 post 744. Moje imię skorpi-PL.
Pozdrawiam wszystkich.

PostPosted: Sun Jul 22, 2012 16:18
by cactuz_pl
Redcrab odpisał http://minetest.net/forum/viewtopic.php?pid=31212#p31212, post #760. Nie dał ci uprawnień bo nigdy nie byłeś zalogowany na serwerze, przynajmniej nie tym nickiem który podałeś, wielkość liter ma znaczenie. Zaloguj się na serwerze i wtedy napisz na forum że chcesz uprawnienia, podaj dokładnie taki nick jakim się logowałeś. Teraz niestety trzeba czekać bo serwer padł i nie wiadomo kiedy wstanie.

PostPosted: Mon Jul 23, 2012 07:03
by scorpion 45
cactuz_pl wrote:Redcrab odpisał http://minetest.net/forum/viewtopic.php?pid=31212#p31212, post #760. Nie dał ci uprawnień bo nigdy nie byłeś zalogowany na serwerze, przynajmniej nie tym nickiem który podałeś, wielkość liter ma znaczenie. Zaloguj się na serwerze i wtedy napisz na forum że chcesz uprawnienia, podaj dokładnie taki nick jakim się logowałeś. Teraz niestety trzeba czekać bo serwer padł i nie wiadomo kiedy wstanie.

Oczywiście masz rację, logowałem się z małej litery. Jak serwer będzie dobry wszystko naprawię.
Przepraszam, moja wina.

PostPosted: Mon Jul 23, 2012 09:17
by cactuz_pl
scorpion 45 wrote:
cactuz_pl wrote:Redcrab odpisał http://minetest.net/forum/viewtopic.php?pid=31212#p31212, post #760. Nie dał ci uprawnień bo nigdy nie byłeś zalogowany na serwerze, przynajmniej nie tym nickiem który podałeś, wielkość liter ma znaczenie. Zaloguj się na serwerze i wtedy napisz na forum że chcesz uprawnienia, podaj dokładnie taki nick jakim się logowałeś. Teraz niestety trzeba czekać bo serwer padł i nie wiadomo kiedy wstanie.

Oczywiście masz rację, logowałem się z małej litery. Jak serwer będzie dobry wszystko naprawię.
Przepraszam, moja wina.


Serwer już na chodzie. :)

PostPosted: Wed Jul 25, 2012 20:29
by michal4321
ej słuchaj jak byś chciał ze mna nakręcić film na youtube to dzwon na skype edek2186 lub gg 36751893

PostPosted: Fri Jul 27, 2012 22:42
by RealBadAngel
Witam wszystkich jako kolejny :)

PostPosted: Sat Jul 28, 2012 11:54
by cactuz_pl
Siemano

PostPosted: Tue Jul 31, 2012 19:51
by Ragnarok
Cześć Prawdziwy Zły Aniele

PostPosted: Wed Aug 08, 2012 16:27
by 1244
Witam wszystkich.

PostPosted: Wed Aug 08, 2012 17:17
by scorpion 45
1244 wrote:Witam wszystkich.

Ciebie witamy także.
Cactuz sorry ale mam problem z netem

PostPosted: Tue Aug 14, 2012 10:01
by WSX
Dzień dobry,

Chciałbym zapytać czy mapy wygenerowane w poprzedniej wersji Minetestu działają w wersji obecnej (np. mapy z 0.3 w 0.4). Wyszukiwanie za bardzo nie pomogło mi znaleźć odpowiedź na to pytanie. Dzięki.

PostPosted: Tue Aug 14, 2012 13:39
by Ragnarok
WSX wrote:czy mapy wygenerowane w poprzedniej wersji Minetestu działają w wersji obecnej (np. mapy z 0.3 w 0.4).


I tak i nie. W moim przypadku po aktualizacji działało, jednak biom pustynny generował się dopiero poza odkrytym obszarem mapy. Od jakiegoś czasu aktualizuję Minetesta do najnowszych wersji z GIT i mapy hulają, tyle, że to wszystko w obrębie wersji 0.4.

PostPosted: Thu Aug 23, 2012 16:24
by Phitherek_
Witajcie :)

PostPosted: Sun Sep 09, 2012 17:44
by prowseed
Cześć : )

PostPosted: Tue Oct 02, 2012 15:03
by cactuz_pl
Przeglądając forum znalazłem wątki o tłumaczeniach na rosyjski czy francuski. Pomyślałem, dlaczego więc nie przetłumaczyć go na polski.

Znalazłem także tę stronę. KLIK

Większość zrobiłem, trochę było już zrobione przez Michała B, zostało tylko 9 fraz do przetłumaczenia i 3 niepewne.

Zapewne zrobiłem kilka błędów także prosiłbym także o przejrzenie całości.

Zwróćcie uwagę na to że duża część tłumaczeń to klawisze czyli "Home" musi zostać "Home", a Prior" to Page Up.

Edit: Sugerując się tłumaczeniem francuskim, po prostu przepisałem nieprzetłumaczalne frazy, mimo to proszę by ktoś kto zna się na rzeczy przejrzał całość.

PostPosted: Tue Oct 02, 2012 18:04
by Sware
Witam, przerzuciłem się z MC, bardzo podoba mi się minetest, jest taki alternatywny. Pozdrawiam.

PostPosted: Tue Jan 29, 2013 10:22
by BZab
Żyjecie? Może reaktywacja?

PostPosted: Tue Jan 29, 2013 10:43
by cactuz_pl
Żyjemy, nie ma o czym gadać, może ma ktoś jakiś temat?