[Windows] BlockMen's builds (32 & 64bit): LevelDB, DirectX

User avatar
BlockMen
Developer
 
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
Location: Germany
GitHub: BlockMen

by BlockMen » Wed Feb 26, 2014 13:33

New build: 0.4.9-dev20140226 (18fd913e69)

https://www.dropbox.com/s/an3nz1q73fpl80v/minetest-0.4.9-dev20140226.zip

+ Commits since last build
Last edited by BlockMen on Tue Apr 22, 2014 20:38, edited 1 time in total.
 

CheerfulCherub
Member
 
Posts: 59
Joined: Sat Jan 25, 2014 23:03

by CheerfulCherub » Thu Feb 27, 2014 11:08

Blockman thank-you this works great, i really enjoyed this build, but as for today I am leaving Minetest, seems everytime I tried to get help with a topic I am either bring up an old topic and told to stop bumping an old topic , or not placing in the right folder, or spawning. I do my research before I even place a help on here, go to utube, go to Minetest WiKi, go to the Internet. So today I am going to look for a new game.
 

User avatar
Krock
Developer
 
Posts: 4389
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
Location: Switzerland
GitHub: SmallJoker

by Krock » Thu Feb 27, 2014 15:45

@CheerfulCherub: Maybe you exactly asked questions, which 1000 others did before, not everybody wants to explain the same thing again and again. Hope, you'll come back some day.

@BlockMen: nice built, bug reports will follow (if available) in the edit:

Console:
Code: Select all
17:07:28: ERROR[main]: ERROR: An unhandled exception occurred: Failed to bind so
cket (port already in use?)

Debug.txt
Code: Select all
17:07:28: ERROR[main]: ERROR: An unhandled exception occurred: Failed to bind socket (port already in use?)

minetest.conf (changed to IPv6 address, before it was IPv4 but the new server version did not accept it)
Code: Select all
server_address = fe80:0:0:0:8824:16b0:5003:172d

And then I tried:
Code: Select all
server_address = [fe80:0:0:0:8824:16b0:5003:172d]

After this I tried to disable the IPv6 protocol in the network connection - no success.
There's not even a "--ipv4" arg to force using a protocol which worked before.
Not every provider has IPv6 set-up yet.
I know, you're just compiling the sources but would you (or someone else) be so nice and fix this?
Last edited by Krock on Thu Feb 27, 2014 16:21, edited 1 time in total.
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>
 

User avatar
CraigyDavi
Member
 
Posts: 582
Joined: Sat Aug 10, 2013 13:08
Location: Hampshire, UK
GitHub: davisonio
IRC: davisonio
In-game: CraigyDavi

by CraigyDavi » Thu Feb 27, 2014 16:36

Krock: I have exactly the same problem when I use a new development version of minetest. I don't think its a problem with any specific build. I too would appreciate it if someone told me what is wrong.
Last edited by CraigyDavi on Thu Feb 27, 2014 16:36, edited 1 time in total.
 

CheerfulCherub
Member
 
Posts: 59
Joined: Sat Jan 25, 2014 23:03

by CheerfulCherub » Sun Mar 02, 2014 04:03

I came back can't find another game as good as this one, I don't want to play Minecraft, just find this game is better, and I would like to know if someday we are going to get a single playable character on survial, that we can see, simular to Minecraft. Also why Blockman everytime I log out in my house I am outside when I log back in, can't set my bed as home.
 

User avatar
hoodedice
Member
 
Posts: 1372
Joined: Sat Jul 06, 2013 06:33
Location: world
GitHub: hoodedice
IRC: hoodedice
In-game: hoodedice

by hoodedice » Sun Mar 02, 2014 04:32

CheerfulCherub wrote:I came back can't find another game as good as this one, I don't want to play Minecraft, just find this game is better, and I would like to know if someday we are going to get a single playable character on survial, that we can see, simular to Minecraft. Also why Blockman everytime I log out in my house I am outside when I log back in, can't set my bed as home.


We will probably get that feature in the next version of minetest - Blockman is working on it =D
7:42 PM - Bauglio: I think if you go to staples you could steal firmware from a fax machine that would run better than win10 does on any platform
7:42 PM - Bauglio: so fudge the stable build
7:43 PM - Bauglio: get the staple build
 

User avatar
BlockMen
Developer
 
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
Location: Germany
GitHub: BlockMen

by BlockMen » Sat Apr 12, 2014 18:46

New build: 0.4.9-dev20140412 (8b02a015eb)

https://www.dropbox.com/s/dx810tlbrgnrfm9/minetest-0.4.9-dev20140412.zip

With third person view and LevelDB support

+ Commits since last build (50)
Last edited by BlockMen on Tue Apr 22, 2014 20:38, edited 2 times in total.
 

User avatar
BrunoMine
Member
 
Posts: 1048
Joined: Thu Apr 25, 2013 17:29
Location: SP-Brasil
GitHub: BrunoMine

by BrunoMine » Sat Apr 12, 2014 20:19

Very good!
My small square universe under construction ... Minemacro
Comunidade Minetest Brasil
www.minetestbrasil.com
 

User avatar
Krock
Developer
 
Posts: 4389
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
Location: Switzerland
GitHub: SmallJoker

by Krock » Sun Apr 13, 2014 06:50

brunob.santos wrote:Very good!

Hmm not for me..
Image
A feature of Win Vista. So I googled a bit and found this
Problem not detected in sfan5's builds.
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>
 

User avatar
BlockMen
Developer
 
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
Location: Germany
GitHub: BlockMen

by BlockMen » Sun Apr 13, 2014 11:47

Krock wrote:
brunob.santos wrote:Very good!

Hmm not for me..
http://i.imgur.com/TVlj1Yz.png
A feature of Win Vista. So I googled a bit and found this
Problem not detected in sfan5's builds.


The link was helpfull, thanks.

Could you try out this build and give feedback?
https://www.dropbox.com/s/o0rorkx68w9nsbc/minetest-0.4.9-dev20140412_gettickfix.zip
 

User avatar
Krock
Developer
 
Posts: 4389
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
Location: Switzerland
GitHub: SmallJoker

by Krock » Sun Apr 13, 2014 12:00

BlockMen wrote:The link was helpfull, thanks.

Could you try out this build and give feedback?
https://www.dropbox.com/s/o0rorkx68w9nsbc/minetest-0.4.9-dev20140412_gettickfix.zip

Sorry, the problem still exists and I have no idea from which part of Minetest it comes..
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>
 

User avatar
BlockMen
Developer
 
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
Location: Germany
GitHub: BlockMen

by BlockMen » Sun Apr 13, 2014 12:58

Krock wrote:
BlockMen wrote:The link was helpfull, thanks.

Could you try out this build and give feedback?
https://www.dropbox.com/s/o0rorkx68w9nsbc/minetest-0.4.9-dev20140412_gettickfix.zip

Sorry, the problem still exists and I have no idea from which part of Minetest it comes..


Ok, i think i got it now. I made a mistake when linking leveldb library.

Try this one ;)
https://www.dropbox.com/s/xilmowtwjjhtllk/minetest-0.4.9-dev20140412_fix2.zip
 

User avatar
philipbenr
Member
 
Posts: 1688
Joined: Fri Jun 14, 2013 01:56
Location: United States
GitHub: philipbenr
IRC: philipbenr
In-game: robinspi

by philipbenr » Sun Apr 13, 2014 20:16

Hey Blockmen: Following error when trying to access sound volume from menu:

Image

Some exception: "Access Violation"

It happens whenever I use the [esc] menu buttons except for the Exit to OS
Last edited by philipbenr on Sun Apr 13, 2014 23:27, edited 1 time in total.
“Would it save you a lot of time if I just gave up and went mad now?”

“I'd far rather be happy than right any day.”

“What, are you, crazy?" "It's a possibility I haven't ruled out yet"
 

User avatar
BlockMen
Developer
 
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
Location: Germany
GitHub: BlockMen

by BlockMen » Tue Apr 22, 2014 20:45

New build: 0.4.9-dev20140422 (127f354e7a)

https://www.dropbox.com/s/3w7l5t04m4sz40q/minetest-0.4.9-dev20140422.zip

NEW: My builds include the Minetest NeXt game now.

Furthermore the directx pre-enabled builds include just a minetest.exe that must be included in the first download of this topic. (no need to waste web space;) )

+ Commits since last build (24)


@philipbenr that is fixed now
 

User avatar
philipbenr
Member
 
Posts: 1688
Joined: Fri Jun 14, 2013 01:56
Location: United States
GitHub: philipbenr
IRC: philipbenr
In-game: robinspi

Re: BlockMen's Windows build: gettext, cURL, TTF, LuaJIT, Le

by philipbenr » Thu Apr 24, 2014 22:59

Ok, thanks. Did you also see my directional fog error with 3rd person view? I don't know whether or not you would be the person to fix it... Anyhow, it is in Bugs and Problems> Directional lighting error.
 

User avatar
BlockMen
Developer
 
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
Location: Germany
GitHub: BlockMen

Re: BlockMen's Windows builds: LuaJIT, LevelDB, DirectX

by BlockMen » Fri Apr 25, 2014 21:48

New builds: 0.4.9-dev20140425 (3a6d6e4751)

NEW: I'm providing now 32bit AND 64bit versions

32Bit:
Minetest 0.4.9-dev20140425

64Bit:
Minetest 0.4.9-x64-dev20140425

DirectX pre-enabled builds only on request now.

+ Commits since last build (10)
 

User avatar
Zsoltisawesome
Member
 
Posts: 180
Joined: Sun Dec 18, 2011 18:07
Location: Utah, USA
GitHub: YellowberryHN
IRC: YellowberryHN
In-game: YellowberryHN
 

User avatar
philipbenr
Member
 
Posts: 1688
Joined: Fri Jun 14, 2013 01:56
Location: United States
GitHub: philipbenr
IRC: philipbenr
In-game: robinspi

Re: BlockMen's Windows builds(32/64bit):LuaJIT, LevelDB, Dir

by philipbenr » Sat Apr 26, 2014 00:24

ooooohhhh... 64 bit.

That's cool.

Thanks for the awesome stuff Blockmen!
 

User avatar
Zsoltisawesome
Member
 
Posts: 180
Joined: Sun Dec 18, 2011 18:07
Location: Utah, USA
GitHub: YellowberryHN
IRC: YellowberryHN
In-game: YellowberryHN

Re: BlockMen's Windows builds(32/64bit):LuaJIT, LevelDB, Dir

by Zsoltisawesome » Sat Apr 26, 2014 03:40

"The application was unable to start correctly (0xc000007b). Click OK to close the application" is the error I get when trying to start the X64 executable.

I will try the X32...
 

User avatar
BlockMen
Developer
 
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
Location: Germany
GitHub: BlockMen

by BlockMen » Sat Apr 26, 2014 08:17

Zsoltisawesome wrote:"The application was unable to start correctly (0xc000007b). Click OK to close the application" is the error I get when trying to start the X64 executable.

I will try the X32...


I have updated the 64bit version. If that doesnt help you should re-install Microsoft Visual C++: Installer(64bit)
 

User avatar
BlockMen
Developer
 
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
Location: Germany
GitHub: BlockMen

Re: BlockMen's Windows builds(32/64bit):LuaJIT, LevelDB, Dir

by BlockMen » Sun May 04, 2014 15:22

New builds: 0.4.9-dev20140504 (09e8bbea03)

32Bit:
Minetest 0.4.9-dev20140504

64Bit:
Minetest 0.4.9-x64-dev20140504

+ Commits since last build (14)
 

User avatar
TheEpicJames
Member
 
Posts: 634
Joined: Sun Dec 29, 2013 23:05
Location: Some grassy area next to a forest, a river and a desert.
IRC: TheEpicJames
In-game: Block_Guy

Re: BlockMen's Windows builds(32/64bit):LuaJIT, LevelDB, Dir

by TheEpicJames » Fri May 09, 2014 08:20

What.
I downloaded the 64 bit version and I know that my pc is running 64 bit and I started up minetest and.....
my computer: "The version of this file is not compatible with the version of Windows you're running.
Check your computer's system information to see wether you need an x86 (32 bit) or x64 (64 bit) version of the program, then contact the software publisher."
me: "FUUUUuuuu...."
 

User avatar
Krock
Developer
 
Posts: 4389
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
Location: Switzerland
GitHub: SmallJoker

Re: BlockMen's Windows builds(32/64bit):LuaJIT, LevelDB, Dir

by Krock » Fri May 09, 2014 11:36

TheEpicJames wrote:What.
I downloaded the 64 bit version and I know that my pc is running 64 bit and I started up minetest and.....
my computer: "The version of this file is not compatible with the version of Windows you're running.
Check your computer's system information to see wether you need an x86 (32 bit) or x64 (64 bit) version of the program, then contact the software publisher."
me: "FUUUUuuuu...."

Check again. Open "cmd" over [Win] + [R] and enter "echo %PROCESSOR_ARCHITECTURE%"
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>
 

User avatar
Jordach
Member
 
Posts: 4523
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
Location: Blender Scene
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach

Re: BlockMen's Windows builds(32/64bit):LuaJIT, LevelDB, Dir

by Jordach » Fri May 09, 2014 15:44

Krock wrote:
TheEpicJames wrote:What.
I downloaded the 64 bit version and I know that my pc is running 64 bit and I started up minetest and.....
my computer: "The version of this file is not compatible with the version of Windows you're running.
Check your computer's system information to see wether you need an x86 (32 bit) or x64 (64 bit) version of the program, then contact the software publisher."
me: "FUUUUuuuu...."

Check again. Open "cmd" over [Win] + [R] and enter "echo %PROCESSOR_ARCHITECTURE%"

You should get something like this;

Code: Select all
Microsoft Windows [Version 6.2.9200]
(c) 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Jordach>echo %PROCESSOR_ARCHITECTURE%
AMD64
viewtopic.php?f=10&t=19056 Solar Plains Dev Server
 

User avatar
TheEpicJames
Member
 
Posts: 634
Joined: Sun Dec 29, 2013 23:05
Location: Some grassy area next to a forest, a river and a desert.
IRC: TheEpicJames
In-game: Block_Guy

Re: BlockMen's Windows builds(32/64bit):LuaJIT, LevelDB, Dir

by TheEpicJames » Sat May 10, 2014 00:32

oh yay, i figured out that im running 32 bit and not 64 bit, and now.....
"minetest.exe - Entry Point Not Found"
"The procedure entry point GetTickCount64 could not be located in the dynamic link library KERNEL32.dll."
D:<
 

PreviousNext

Return to Builds



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest