[Windows] BlockMen's builds (32 & 64bit): LevelDB, DirectX

User avatar
BlockMen
Developer
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
GitHub: BlockMen
Location: Germany

by BlockMen » Post

New build: 0.4.7-dev17092013

https://www.dropbox.com/s/ufrewkce0cugj ... 092013.zip
+ Spoiler

User avatar
Element
Member
Posts: 269
Joined: Tue Jun 11, 2013 00:27
IRC: Elementwing4962
In-game: Elementwing4962
Location: New York
Contact:

by Element » Post

is this better than minetest 0.4.7...if so can i transfer a singleplayer world to it
Join Me And My Team - thornfyregaming-mc.noip.me:25565

My Server Is 1.7.9

User avatar
BlockMen
Developer
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
GitHub: BlockMen
Location: Germany

by BlockMen » Post

Element wrote:is this better than minetest 0.4.7...if so can i transfer a singleplayer world to it
Well, it is the current development version if Minetest, but it may contain bugs. Yes, you can use you world in these builds ;)

User avatar
BlockMen
Developer
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
GitHub: BlockMen
Location: Germany

by BlockMen » Post

New build: 0.4.7-dev17102013

https://www.dropbox.com/s/e5qfotlw5517o ... 102013.zip
+ Spoiler
EDIT: Includes now Irrlicht 1.8.0 instead 1.7.3

EDIT2: Seems i was using 1.8.0 already^^
Last edited by BlockMen on Fri Oct 18, 2013 13:40, edited 1 time in total.

Jordach
Member
Posts: 4527
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach
Location: Blender Scene

by Jordach » Post

Can you build this?

http://minetest-classic.com

sdzen hasn't been around to make a latest build.
viewtopic.php?f=10&t=19056 Solar Plains Dev Server

User avatar
BlockMen
Developer
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
GitHub: BlockMen
Location: Germany

by BlockMen » Post

Jordach wrote:Can you build this?

http://minetest-classic.com

sdzen hasn't been around to make a latest build.
There you go:
https://www.dropbox.com/s/m45xvbyywhtxw ... 102013.zip

Works with DirectX and uses Irrlicht 1.8.0 too.

PS: Have I missed something or does it have no sound?

User avatar
PilzAdam
Member
Posts: 4026
Joined: Fri Jul 20, 2012 16:19
GitHub: PilzAdam
IRC: PilzAdam
Location: Germany

by PilzAdam » Post

BlockMen wrote:
Jordach wrote:Can you build this?

http://minetest-classic.com

sdzen hasn't been around to make a latest build.
There you go:
https://www.dropbox.com/s/m45xvbyywhtxw ... 102013.zip

Works with DirectX and uses Irrlicht 1.8.0 too.

PS: Have I missed something or does it have no sound?
Sound was added in 0.4-dev.

User avatar
Krock
Developer
Posts: 4577
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
GitHub: SmallJoker
Location: Switzerland
Contact:

by Krock » Post

ehrm... when I use this setting:

Code: Select all

video_driver = direct3d9
then i always get the acces violation error after a time... any ideas how to solve that?

EDIT: console output

Code: Select all

DIRECT3D9 begin scene failed.
DIRECT3D9 end scene failed.
In trans_func.
Access violation at 4FE3EB06 write?=1 address=7421670
In trans_func.
Access violation at 4FE3EB06 write?=1 address=7421670
14:22:32: ERROR[main]: Some exception: "Access violation"
Loaded texture: E:/Programme/minetest/textures/base/pack/menu_header.png
DIRECT3D9 begin scene failed.
In trans_func.
Access violation at 05FACAB0 write?=1 address=2070859946
In trans_func.
Access violation at 05FACAB0 write?=1 address=2070859946
14:22:32: ERROR[main]: Some exception: "Access violation"
DIRECT3D9 begin scene failed.
Resizing window (800 600)
Resetting D3D9 device.
Last edited by Krock on Fri Oct 18, 2013 12:23, edited 1 time in total.
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>

User avatar
BlockMen
Developer
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
GitHub: BlockMen
Location: Germany

by BlockMen » Post

Krock wrote:ehrm... when I use this setting:

Code: Select all

video_driver = direct3d9
then i always get the acces violation error after a time... any ideas how to solve that?

EDIT: console output

Code: Select all

DIRECT3D9 begin scene failed.
DIRECT3D9 end scene failed.
In trans_func.
Access violation at 4FE3EB06 write?=1 address=7421670
In trans_func.
Access violation at 4FE3EB06 write?=1 address=7421670
14:22:32: ERROR[main]: Some exception: "Access violation"
Loaded texture: E:/Programme/minetest/textures/base/pack/menu_header.png
DIRECT3D9 begin scene failed.
In trans_func.
Access violation at 05FACAB0 write?=1 address=2070859946
In trans_func.
Access violation at 05FACAB0 write?=1 address=2070859946
14:22:32: ERROR[main]: Some exception: "Access violation"
DIRECT3D9 begin scene failed.
Resizing window (800 600)
Resetting D3D9 device.
Hmm...maybe there is a problem with Irrlicht dll. I will rebuild when i have time or for the next release.

Just a suggestion, but you could try using the dll of an older build of me, maybe it works, because it seems i was using 1.8.0 before

Jordach
Member
Posts: 4527
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach
Location: Blender Scene

by Jordach » Post

Btw, you built the WRONG branch, it's https://gitorious.org/minetest-classic/ ... e3f05240d:

Which is the beta stuff that is WIP.
viewtopic.php?f=10&t=19056 Solar Plains Dev Server

User avatar
cHyper
Member
Posts: 1001
Joined: Fri May 06, 2011 08:49
GitHub: cHyper-0815OL
IRC: cHyper cHyper_de
In-game: cHyper
Location: Austria
Contact:

by cHyper » Post

Jordach wrote:Can you build this?

http://minetest-classic.com

sdzen hasn't been around to make a latest build.
nice old school version of minetest...
works great with my texture pack...
... that i made a time ago!

User avatar
BlockMen
Developer
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
GitHub: BlockMen
Location: Germany

by BlockMen » Post

Jordach wrote:Btw, you built the WRONG branch, it's https://gitorious.org/minetest-classic/ ... e3f05240d:

Which is the beta stuff that is WIP.
If you want have build a specific branch then you have to write that too :P

User avatar
BlockMen
Developer
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
GitHub: BlockMen
Location: Germany

by BlockMen » Post

BlockMen wrote:
Krock wrote:ehrm... when I use this setting:
+ Spoiler
Hmm...maybe there is a problem with Irrlicht dll. I will rebuild when i have time or for the next release.

Just a suggestion, but you could try using the dll of an older build of me, maybe it works, because it seems i was using 1.8.0 before

Hmm...maybe there is a problem with Irrlicht dll. I will rebuild when i have time or for the next release.

Just a suggestion, but you could try using the dll of an older build of me, maybe it works, because it seems i was using 1.8.0 before
I rebuilt the Irrlicht dll, maybe it works for you now: https://www.dropbox.com/s/7zknqpxov0m65s8/Irrlicht.dll

Just put this in ~/bin/ (where minetest.exe is located)

Jordach
Member
Posts: 4527
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach
Location: Blender Scene

by Jordach » Post

Can we PLEASE HAVE MASTER!

(THIS IS ACTUALLY THE FIRST TIME IN *EVER* THAT I WANT TO UPDATE MY DEV BUILD.)

N.B. Please wait for the texturable sun / moon patch (or just make a custom build ;) )
viewtopic.php?f=10&t=19056 Solar Plains Dev Server

User avatar
jojoa1997
Member
Posts: 2890
Joined: Thu Dec 13, 2012 05:11
Location: Earth

by jojoa1997 » Post

Jordach wrote:Can we PLEASE HAVE MASTER!

(THIS IS ACTUALLY THE FIRST TIME IN *EVER* THAT I WANT TO UPDATE MY DEV BUILD.)

N.B. Please wait for the texturable sun / moon patch (or just make a custom build ;) )
What do you mean master?
Coding;
1X coding
3X debugging
12X tweaking to be just right

Jordach
Member
Posts: 4527
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach
Location: Blender Scene

by Jordach » Post

jojoa1997 wrote:
Jordach wrote:Can we PLEASE HAVE MASTER!

(THIS IS ACTUALLY THE FIRST TIME IN *EVER* THAT I WANT TO UPDATE MY DEV BUILD.)

N.B. Please wait for the texturable sun / moon patch (or just make a custom build ;) )
What do you mean master?
https://github.com/minetest/minetest/ master is the first branch for that link. And if you actually read something for once you might have noticed that the branch when visiting it is actually master.
viewtopic.php?f=10&t=19056 Solar Plains Dev Server

User avatar
jojoa1997
Member
Posts: 2890
Joined: Thu Dec 13, 2012 05:11
Location: Earth

by jojoa1997 » Post

Jordach wrote:
jojoa1997 wrote:
Jordach wrote:Can we PLEASE HAVE MASTER!

(THIS IS ACTUALLY THE FIRST TIME IN *EVER* THAT I WANT TO UPDATE MY DEV BUILD.)

N.B. Please wait for the texturable sun / moon patch (or just make a custom build ;) )
What do you mean master?
https://github.com/minetest/minetest/ master is the first branch for that link. And if you actually read something for once you might have noticed that the branch when visiting it is actually master.
The thing i am confused about is why are you asking for master to be added into this when it already is.
And
Jordach wrote:(THIS IS ACTUALLY THE FIRST TIME IN *EVER* THAT I WANT TO UPDATE MY DEV BUILD.)
just confused me more.
Coding;
1X coding
3X debugging
12X tweaking to be just right

User avatar
Krock
Developer
Posts: 4577
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
GitHub: SmallJoker
Location: Switzerland
Contact:

by Krock » Post

BlockMen wrote: I rebuilt the Irrlicht dll, maybe it works for you now: https://www.dropbox.com/s/7zknqpxov0m65s8/Irrlicht.dll

Just put this in ~/bin/ (where minetest.exe is located)
Just saw that post right now, tested, minetest runs now with 5 FPS more than other times!
Thank you, everything is working fine!

EDIT: error log, spoiler alert
+ Spoiler
Last edited by Krock on Tue Oct 29, 2013 20:30, edited 1 time in total.
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>

User avatar
BlockMen
Developer
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
GitHub: BlockMen
Location: Germany

by BlockMen » Post

New build: 0.4.7-dev17092013

https://www.dropbox.com/s/ufrewkce0cugj ... 092013.zip
+ Spoiler
---
Jordach wrote:Can we PLEASE HAVE MASTER!

(THIS IS ACTUALLY THE FIRST TIME IN *EVER* THAT I WANT TO UPDATE MY DEV BUILD.)

N.B. Please wait for the texturable sun / moon patch (or just make a custom build ;) )
Why shouting?!
And I will make another build of the patch in a few minutes/hours.
Krock wrote: Just saw that post right now, tested, minetest runs now with 5 FPS more than other times!
Thank you, everything is working fine!

EDIT: error log, spoiler alert
+ Spoiler
Could you try with build of today? I have no clue atm what could cause that but it seems that it is/was Irrlicht related.
Please notice me if you still get this error.

User avatar
BlockMen
Developer
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
GitHub: BlockMen
Location: Germany

by BlockMen » Post


User avatar
Element
Member
Posts: 269
Joined: Tue Jun 11, 2013 00:27
IRC: Elementwing4962
In-game: Elementwing4962
Location: New York
Contact:

by Element » Post

is this at the minetest home page

are you sure this is the latest build
Last edited by Element on Wed Oct 30, 2013 00:16, edited 1 time in total.
Join Me And My Team - thornfyregaming-mc.noip.me:25565

My Server Is 1.7.9

User avatar
Evergreen
Member
Posts: 2135
Joined: Sun Jan 06, 2013 01:22
GitHub: 4Evergreen4
IRC: EvergreenTree
In-game: Evergreen
Location: A forest in the midwest
Contact:

by Evergreen » Post

Element wrote:is this at the minetest home page

are you sure this is the latest build
Yes, it is on the minetest homepage, and yes it is the latest build.
Back from the dead!

User avatar
Element
Member
Posts: 269
Joined: Tue Jun 11, 2013 00:27
IRC: Elementwing4962
In-game: Elementwing4962
Location: New York
Contact:

by Element » Post

when i tried it, it had no sound
Join Me And My Team - thornfyregaming-mc.noip.me:25565

My Server Is 1.7.9

User avatar
BlockMen
Developer
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
GitHub: BlockMen
Location: Germany

by BlockMen » Post

Element wrote:when i tried it, it had no sound
My builds have sound enabled. Check your OpenAl installation

User avatar
Krock
Developer
Posts: 4577
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
GitHub: SmallJoker
Location: Switzerland
Contact:

by Krock » Post

BlockMen wrote:New build: 0.4.7-dev17092013

https://www.dropbox.com/s/ufrewkce0cugj ... 092013.zip
+ Spoiler
<other thingies />

Could you try with build of today? I have no clue atm what could cause that but it seems that it is/was Irrlicht related.
Please notice me if you still get this error.
Deleted my whole minetest folder and upgraded....still

Code: Select all

Font size: 8 17
In trans_func.
Access violation at 4FE3EB06 write?=1 address=7421678
In trans_func.
Access violation at 4FE3EB06 write?=1 address=7421678
12:33:57: ERROR[main]: Some exception: "Access violation"
In trans_func.
Access violation at 05FABCD8 write?=1 address=408812357
In trans_func.
Access violation at 05FABCD8 write?=1 address=408812357
12:33:58: ERROR[main]: Some exception: "Access violation"
I have no idea about this fail, the only I noticed: Items load within 1 sec' with Direct3d9 but with OpenGL it takes about 10 sec' to load the first page of the unified directory. (about 40 diffrent images - didn't count)
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests