[SOLVED]Can a mod be enabled by default?

Smitje
Member
 
Posts: 22
Joined: Wed Nov 14, 2012 20:42

[SOLVED]Can a mod be enabled by default?

by Smitje » Wed Jan 06, 2016 21:53

Can a mod be enabled by default?

I would like to enable my mod by default for new worlds. Is there a way to do this in conf?
Like the default privs for new players.

I am hacking and testing my mod but it creates a lot of garbage, so I keep deleting the test world and creating a new one. But each time I do that I need to go to configure and enable the mod by hand.

Cheers Smitje
Last edited by Smitje on Fri Jan 08, 2016 21:34, edited 1 time in total.
 

User avatar
rubenwardy
Moderator
 
Posts: 5858
Joined: Tue Jun 12, 2012 18:11
Location: United Kingdom
GitHub: rubenwardy
IRC: rubenwardy
In-game: rubenwardy

Re: Can a mod be enabled by default?

by rubenwardy » Wed Jan 06, 2016 22:24

You could place it in games/minetest_game/mods/
Or copy minetest_game to test_game, change name in game.conf of test_game, and add it to test_game/mods
Overwise, no.
 

Smitje
Member
 
Posts: 22
Joined: Wed Nov 14, 2012 20:42

Re: Can a mod be enabled by default?

by Smitje » Thu Jan 07, 2016 21:52

That sounds perfect, i will try tomorrow. Thanks

And it works.
I did have to copy the minetest_game folder from usr/share/minetest/games/ to home/.../.minetest/games/
having just the mods folder in there did not work.

Cheers
 


Return to Modding Discussion



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest