LevelDB should be default

Post Reply
User avatar
burli
Member
Posts: 1643
Joined: Fri Apr 10, 2015 13:18

LevelDB should be default

by burli » Post

Hi, I changed my copy of minecraft to use LevelDB as default DB Engine. I had no problems so far and an better performance

I would suggest to make LevelDB the default DB for minetest. Or are there any known issues?

User avatar
Calinou
Moderator
Posts: 3164
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou
Location: Troyes, France
Contact:

Re: LevelDB should be default

by Calinou » Post

In my experience, singleplayer with LevelDB had more stuttering than with SQLite, and that was on a SSD (Samsung 840 PRO, 256 GB).

User avatar
Krock
Developer
Posts: 4570
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
GitHub: SmallJoker
Location: Switzerland
Contact:

Re: LevelDB should be default

by Krock » Post

The issue is that LevelDB is a pain to compile on Windows.
Also, SQLite exists since the year 2000, however LevelDB was first seen in 2012. In those 12 years there were many improvements in the area about data loss and speed.
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>

User avatar
burli
Member
Posts: 1643
Joined: Fri Apr 10, 2015 13:18

Re: LevelDB should be default

by burli » Post

Then it should be possible to select the database when I create a new world. It's annoying to edit world.mt any time I create a new world

User avatar
Elinvention
New member
Posts: 8
Joined: Tue Jul 23, 2013 12:27
GitHub: Elinvention
Location: Tuscany, Italy
Contact:

Re: LevelDB should be default

by Elinvention » Post

Also LevelDB can corrupt your world. It happened to me twice and I switched back to sqlite.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest