just thought up a feature i dont know if it exists????

EnthLojeek
Member
 
Posts: 16
Joined: Wed Jun 26, 2019 08:43

just thought up a feature i dont know if it exists????

by EnthLojeek » Tue Jul 02, 2019 17:13

now that i've had a chance to use the android & the PC versions of this minetest.....
is there any possible way a mod could be made to conjoin/merge or otherwise connect
2 or more subworlds created ?? because that would be really sly. i mean it would be
pretty F'ing cool if that were possible.......if even it could be possible by way of some
sort of nexus gate/portal/etc. just a thought in case anyone would perhaps be interested.
 

User avatar
TumeniNodes
Member
 
Posts: 2801
Joined: Fri Feb 26, 2016 19:49
Location: in the dark recesses of the mind
GitHub: TumeniNodes
IRC: tumeninodes
In-game: TumeniNodes

Re: just thought up a feature i dont know if it exists????

by TumeniNodes » Wed Jul 03, 2019 00:48

This is something I have been thinking about and looking into for quite a while.
eventually it will happen, right now the concern for servers is security but should be possible for single player worlds.
Ich mag keine grünen Eier und Schinken, ich mag sie nicht Sam I Am
 

User avatar
paramat
Developer
 
Posts: 3412
Joined: Sun Oct 28, 2012 00:05
Location: UK
GitHub: paramat
IRC: paramat

Re: just thought up a feature i dont know if it exists????

by paramat » Wed Jul 03, 2019 01:51

By 'subworlds' i guess you mean 'worlds'?
This has and is being discussed at GitHub at great length, but it's not easy, see the issues page and search for 'dimensions'.
 

User avatar
Linuxdirk
Member
 
Posts: 2114
Joined: Wed Sep 17, 2014 11:21
Location: Germany
In-game: Linuxdirk

Re: just thought up a feature i dont know if it exists????

by Linuxdirk » Wed Jul 03, 2019 11:24

EnthLojeek wrote:2 or more subworlds created ?? because that would be really sly. i mean it would be
pretty F'ing cool if that were possible.......if even it could be possible by way of some
sort of nexus gate/portal/etc. just a thought in case anyone would perhaps be interested.

Not possible due to how the server was written. This would need massive changes in the netcode, if not completely writing it from scratch. This likely never happens because devs are super scared about any kind of braking changes or losing any type of backwards compatibility.
 


Return to Feature Discussion



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests