Capes. Are they possible?

User avatar
hoodedice
Member
 
Posts: 1372
Joined: Sat Jul 06, 2013 06:33
Location: world
GitHub: hoodedice
IRC: hoodedice
In-game: hoodedice

by hoodedice » Tue Sep 10, 2013 20:15

Yo, extend the cape a bit.
7:42 PM - Bauglio: I think if you go to staples you could steal firmware from a fax machine that would run better than win10 does on any platform
7:42 PM - Bauglio: so fudge the stable build
7:43 PM - Bauglio: get the staple build
 

User avatar
Jordach
Member
 
Posts: 4523
Joined: Mon Oct 03, 2011 17:58
Location: Blender Scene
GitHub: Jordach
IRC: Jordach
In-game: Jordach

by Jordach » Tue Sep 10, 2013 20:33

hoodedice wrote:Yo, extend the cape a bit.
A) It's the same size of the Minecraft cape.
B) Fuck no, then I will REALLY NEED a SECOND texture.
viewtopic.php?f=10&t=19056 Solar Plains Dev Server
 

User avatar
BlockMen
Developer
 
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
Location: Germany
GitHub: BlockMen

by BlockMen » Tue Sep 10, 2013 20:44

Jordach wrote:http://i.imgur.com/nPR4Ju7.png
http://i.imgur.com/1feBz1Z.png
Works just like a hat layer.

EDIT: https://github.com/minetest/minetest_game/pull/201

It includes a capeless Sam II, W007!


Wow, thats awesome!


Evergreen wrote:
Rhys wrote:Jesus christ dude, its awesome? Can I take this into a further capes mod? :)
No, it can't be a mod. The cape is built into the player model, so it can't be made with a mod. It will also be pointless if his pull request is merged.


Wut? Ofc you can make a capes mod based on that pull request. Actually its kinda easy...

EDIT: here a short video of the player with cape, added by simple testing mod
Last edited by BlockMen on Tue Sep 10, 2013 22:45, edited 1 time in total.
 

User avatar
BrandonReese
Member
 
Posts: 839
Joined: Wed Sep 12, 2012 00:44
Location: USA
GitHub: bremaweb
IRC: BrandonReese
In-game: BrandonReese

by BrandonReese » Tue Sep 10, 2013 22:30

Evergreen wrote:
Rhys wrote:I can take some skins mod code, and do like a cape changer?
In the way Jordach did it, the capes are a part of the skin, so there is no changing the capes via mods. (unless the mod retextures the player skin)


The way the 3d_armor mod adds armor should work for adding capes, right?
 

Rhys
Member
 
Posts: 379
Joined: Wed May 22, 2013 15:22

by Rhys » Wed Sep 11, 2013 15:00

Evergreen wrote:
Rhys wrote:I can take some skins mod code, and do like a cape changer?
In the way Jordach did it, the capes are a part of the skin, so there is no changing the capes via mods. (unless the mod retextures the player skin)


Thats exactly what I mean! Skins can change skins... That skin with the cape is a skin. So, if I just take the init from skins, and add some new cape skins... there you go!
 

Rhys
Member
 
Posts: 379
Joined: Wed May 22, 2013 15:22

by Rhys » Wed Sep 11, 2013 15:01

BlockMen wrote:
Jordach wrote:http://i.imgur.com/nPR4Ju7.png
http://i.imgur.com/1feBz1Z.png
Works just like a hat layer.

EDIT: https://github.com/minetest/minetest_game/pull/201

It includes a capeless Sam II, W007!


Wow, thats awesome!


Evergreen wrote:
Rhys wrote:Jesus christ dude, its awesome? Can I take this into a further capes mod? :)
No, it can't be a mod. The cape is built into the player model, so it can't be made with a mod. It will also be pointless if his pull request is merged.


Wut? Ofc you can make a capes mod based on that pull request. Actually its kinda easy...

EDIT: here a short video of the player with cape, added by simple testing mod


Nice video, and nice animation Jordach!
 

User avatar
Casimir
Member
 
Posts: 1163
Joined: Fri Aug 03, 2012 16:59
GitHub: CasimirKaPazi
 

Rhys
Member
 
Posts: 379
Joined: Wed May 22, 2013 15:22
 

Rhys
Member
 
Posts: 379
Joined: Wed May 22, 2013 15:22

by Rhys » Thu Sep 12, 2013 18:57

Taking a few capes from Minecraft, and making Minetest ones, and making the 'Capes Mod'. Am I allowed to use Minecraft's capes? It's ok if not - Ive made quite a few capes already.
 

Rhys
Member
 
Posts: 379
Joined: Wed May 22, 2013 15:22

by Rhys » Thu Sep 12, 2013 19:04

I need that code from your cape dude!
Last edited by Rhys on Thu Sep 12, 2013 19:05, edited 1 time in total.
 

Rhys
Member
 
Posts: 379
Joined: Wed May 22, 2013 15:22
 

User avatar
BlockMen
Developer
 
Posts: 768
Joined: Fri Mar 01, 2013 17:24
Location: Germany
GitHub: BlockMen

by BlockMen » Fri Sep 13, 2013 11:30

I doubt that you can apply these to the model, because their resolution is to high. You need a resolution of 8px * 12px for the default player character.
 

Rhys
Member
 
Posts: 379
Joined: Wed May 22, 2013 15:22

by Rhys » Fri Sep 13, 2013 16:07

BlockMen wrote:I doubt that you can apply these to the model, because their resolution is to high. You need a resolution of 8px * 12px for the default player character.


I can edit that.
 

User avatar
jojoa1997
Member
 
Posts: 2890
Joined: Thu Dec 13, 2012 05:11
Location: Earth

by jojoa1997 » Fri Sep 13, 2013 23:09

Evergreen wrote:
Rhys wrote:I can take some skins mod code, and do like a cape changer?
In the way Jordach did it, the capes are a part of the skin, so there is no changing the capes via mods. (unless the mod retextures the player skin)
nope look at how 3d_armor works. you just have to overlay the cape texture. the only needed part is that the file be the same size and that the cape is in the same spot of the file.
Coding;
1X coding
3X debugging
12X tweaking to be just right
 

User avatar
jojoa1997
Member
 
Posts: 2890
Joined: Thu Dec 13, 2012 05:11
Location: Earth

by jojoa1997 » Fri Sep 13, 2013 23:14

Jordach wrote:http://i.imgur.com/nPR4Ju7.png
http://i.imgur.com/1feBz1Z.png
Works just like a hat layer.

EDIT: https://github.com/minetest/minetest_game/pull/201

It includes a capeless Sam II, W007!

I dont like that pull request. The player should be able to decide whether he/she wants to use SamII or the default skin.
Coding;
1X coding
3X debugging
12X tweaking to be just right
 

Rhys
Member
 
Posts: 379
Joined: Wed May 22, 2013 15:22

by Rhys » Sun Sep 15, 2013 18:58

jojoa1997 wrote:
Evergreen wrote:
Rhys wrote:I can take some skins mod code, and do like a cape changer?
In the way Jordach did it, the capes are a part of the skin, so there is no changing the capes via mods. (unless the mod retextures the player skin)
nope look at how 3d_armor works. you just have to overlay the cape texture. the only needed part is that the file be the same size and that the cape is in the same spot of the file.


I can edit the capes to the needed size.
 

Rhys
Member
 
Posts: 379
Joined: Wed May 22, 2013 15:22

by Rhys » Sat Oct 05, 2013 15:45

Ive kinda gave up on capes now. Too much hard work. Gonna work on other mods. Sorry, guys. :'(
 

User avatar
Evergreen
Member
 
Posts: 2135
Joined: Sun Jan 06, 2013 01:22
Location: A forest in the midwest
GitHub: 4Evergreen4
IRC: EvergreenTree
In-game: Evergreen

by Evergreen » Sat Oct 05, 2013 16:29

Rhys wrote:Ive kinda gave up on capes now. Too much hard work. Gonna work on other mods. Sorry, guys. :'(
Image
Back from the dead!
 

tinoesroho
Member
 
Posts: 570
Joined: Fri Feb 17, 2012 21:55
Location: Canada

by tinoesroho » Sat Oct 05, 2013 16:50

If you have textures - non-minecraft - send 'em my way. I'd like to update my clothing mod!
We are what we create.

I tinker and occasionally make (lousy) mods. Currently building an MMO subgame and updating mods. Pirate Party of Canada member. Sporadic author. 21 years old.

My github:
https://github.com/tinoesroho/
 

Rhys
Member
 
Posts: 379
Joined: Wed May 22, 2013 15:22

by Rhys » Sun Oct 06, 2013 09:54

tinoesroho wrote:If you have textures - non-minecraft - send 'em my way. I'd like to update my clothing mod!


Well, here are the capes:

http://www.mediafire.com/folder/x0jq0fcingt56/Minetest_Capes

Some are Minecraft, 1 is what I made. I know you are able to change them. :)
 

Rhys
Member
 
Posts: 379
Joined: Wed May 22, 2013 15:22

by Rhys » Sun Oct 20, 2013 12:02

Evergreen wrote:
Rhys wrote:Ive kinda gave up on capes now. Too much hard work. Gonna work on other mods. Sorry, guys. :'(
http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2011/09/epic-jackie-chan-template.png


I dont feel like that... I feel like THIS

Image
 

CheerfulCherub
Member
 
Posts: 59
Joined: Sat Jan 25, 2014 23:03

by CheerfulCherub » Sat Feb 08, 2014 21:17

Is this a playable character or can you only see in on servers. I wish we had a playable character on singleplayer.
 

User avatar
philipbenr
Member
 
Posts: 1688
Joined: Fri Jun 14, 2013 01:56
Location: United States
GitHub: philipbenr
IRC: philipbenr
In-game: robinspi

by philipbenr » Sat Feb 08, 2014 21:29

“Would it save you a lot of time if I just gave up and went mad now?”

“I'd far rather be happy than right any day.”

“What, are you, crazy?" "It's a possibility I haven't ruled out yet"
 

Previous

Return to Feature Discussion



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests