[Game] Carbone [carbone] – minetest_game, improved

Games that have been abandoned and no longer work properly with the latest version of Minetest.
User avatar
Hybrid Dog
Member
 
Posts: 2603
Joined: Thu Nov 01, 2012 12:46
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3145
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by Calinou » Fri Nov 14, 2014 20:15

Hybrid Dog wrote:you could also use submodules


I don't think submodules are included in .zip/.tar.gz downloads.
 

User avatar
Inocudom
Member
 
Posts: 3004
Joined: Sat Sep 29, 2012 01:14
IRC: Inocudom
In-game: Inocudom

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by Inocudom » Fri Nov 14, 2014 20:40

Calinou wrote:
Hybrid Dog wrote:you could also use submodules


I don't think submodules are included in .zip/.tar.gz downloads.

They aren't.
My whole legacy is an abomination.
 

User avatar
Linuxdirk
Member
 
Posts: 1324
Joined: Wed Sep 17, 2014 11:21
Location: Germany
GitHub: 4w
In-game: Linuxdirk

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by Linuxdirk » Wed Nov 19, 2014 20:54

Mmh … Is there a way to tweak the mobs? I’m speaking of that red eyed stone mob to be precise.

Seeing one of them usually means death for me. A few weeks ago I learned that it’s possible to kill them with a pickaxe. But since back then it never worked again for me.

I don’t want to disable them completely, I just don’t want them to kill me with three to five hits while I repeatedly flailing at them and hitting them at least 10-15 times (visual and acoustic notification of successfully hitting the mob) without killing them before they kill me.

I like a nice challenge but this is just unfair and annoying … :(
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3145
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by Calinou » Thu Nov 20, 2014 18:39

Linuxdirk wrote:Mmh … Is there a way to tweak the mobs? I’m speaking of that red eyed stone mob to be precise.

Seeing one of them usually means death for me. A few weeks ago I learned that it’s possible to kill them with a pickaxe. But since back then it never worked again for me.

I don’t want to disable them completely, I just don’t want them to kill me with three to five hits while I repeatedly flailing at them and hitting them at least 10-15 times (visual and acoustic notification of successfully hitting the mob) without killing them before they kill me.

I like a nice challenge but this is just unfair and annoying … :(


Edit mods/mobs/init.lua, search for stone_monster, edit the damage and health values. I will slightly nerf them.
 

User avatar
Linuxdirk
Member
 
Posts: 1324
Joined: Wed Sep 17, 2014 11:21
Location: Germany
GitHub: 4w
In-game: Linuxdirk

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by Linuxdirk » Fri Nov 21, 2014 15:19

Independently from that: I just git pull’d the latest version … Is it me or do almost all textures look more noisy now? (Not sure if I like it more or if it really caused by Carbone since I updated all of my mods *g*)
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3145
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by Calinou » Fri Nov 21, 2014 19:48

Linuxdirk wrote:Independently from that: I just git pull’d the latest version … Is it me or do almost all textures look more noisy now? (Not sure if I like it more or if it really caused by Carbone since I updated all of my mods *g*)


I increased the contrast of some textures (grass and natural stone aren't so smooth in real life). Be sure to enable mip-mapping and anisotropic filtering, if you think it is too noisy.
 

User avatar
Linuxdirk
Member
 
Posts: 1324
Joined: Wed Sep 17, 2014 11:21
Location: Germany
GitHub: 4w
In-game: Linuxdirk

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by Linuxdirk » Fri Nov 21, 2014 19:58

Calinou wrote:Be sure to enable mip-mapping and anisotropic filtering

I’m not gonna do this on my 8 yeas old hardware (even though it works without recording) :)

I’m not talking about the effects that can be prevented with anisotropic filtering and stuff, I meant the textures on their own.
 

User avatar
Hybrid Dog
Member
 
Posts: 2603
Joined: Thu Nov 01, 2012 12:46

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by Hybrid Dog » Fri Nov 21, 2014 21:15

Calinou wrote:
Linuxdirk wrote:Independently from that: I just git pull’d the latest version … Is it me or do almost all textures look more noisy now? (Not sure if I like it more or if it really caused by Carbone since I updated all of my mods *g*)


I increased the contrast of some textures (grass and natural stone aren't so smooth in real life). Be sure to enable mip-mapping and anisotropic filtering, if you think it is too noisy.

I only use mip mapping, what is anisotropic filtering good for in combination with mip mapping?


Linuxdirk wrote:
Calinou wrote:Be sure to enable mip-mapping and anisotropic filtering

I’m not gonna do this on my 8 yeas old hardware (even though it works without recording) :)

I’m not talking about the effects that can be prevented with anisotropic filtering and stuff, I meant the textures on their own.

I think mip mapping increases performance.
 

User avatar
Damian Adelle
New member
 
Posts: 3
Joined: Mon Dec 01, 2014 14:44
Location: Massachusetts

Can't craft more bronze ingots

by Damian Adelle » Mon Dec 01, 2014 15:25

I've been playing this mod a couple of weeks by now, and I've found this to be the most complete improvement mod out there (although there are some things I would love to see here, like more mobs, more deco items, more random buildings like the ones in Lords of Test), but I have a problem now that I didn't had the first time I started to play in my current map, I cannot craft bronze ingots anymore :S. I put copper ingots and tin ingots but there's nothing in the output. I was able to craft some bronze ingots before, but now I don't have any single clue why. I started my map using some mods: vanessa home decorative, animals modpack 2.4.2, kpg mobs, and this xcoins mod to give some use to the hundreds and hundreds of copper coins I get while doing stuff.
Is there a file I can check to find out why I cannot craft more bronze?. Please, some help would be really appreciated.

p.s. I also gotta say that, this Meze block thing was like a bad joke, I'm fairly new to this mine-world, and then I find these super glowing yellow bricks, and I just kept dying out of nowhere, until I found out some obscure link in google that pointed out to the particular meze block file that says it's just there to screw people to think it's a real Mese block when it's just a deadly trap. Really, not cool :/
I don't know who it is......... but it probably is fhqwhgads
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3145
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

Re: Can't craft more bronze ingots

by Calinou » Mon Dec 01, 2014 16:23

Damian Adelle wrote:I've been playing this mod a couple of weeks by now, and I've found this to be the most complete improvement mod out there (although there are some things I would love to see here, like more mobs, more deco items, more random buildings like the ones in Lords of Test), but I have a problem now that I didn't had the first time I started to play in my current map, I cannot craft bronze ingots anymore :S. I put copper ingots and tin ingots but there's nothing in the output. I was able to craft some bronze ingots before, but now I don't have any single clue why. I started my map using some mods: vanessa home decorative, animals modpack 2.4.2, kpg mobs, and this xcoins mod to give some use to the hundreds and hundreds of copper coins I get while doing stuff.
Is there a file I can check to find out why I cannot craft more bronze?. Please, some help would be really appreciated.


To craft a bronze ingot, you use a copper ingot and a tin ingot (from the default mod of Carbone, that is, not the one from More Ores); not a copper ingot and a steel ingot either.

Damian Adelle wrote:p.s. I also gotta say that, this Meze block thing was like a bad joke, I'm fairly new to this mine-world, and then I find these super glowing yellow bricks, and I just kept dying out of nowhere, until I found out some obscure link in google that pointed out to the particular meze block file that says it's just there to screw people to think it's a real Mese block when it's just a deadly trap. Really, not cool :/


I added a warning about Meze blocks on this topic for now.
 

User avatar
Damian Adelle
New member
 
Posts: 3
Joined: Mon Dec 01, 2014 14:44
Location: Massachusetts

Re: Can't craft more bronze ingots

by Damian Adelle » Tue Dec 02, 2014 14:35

Calinou wrote:I added a warning about Meze blocks on this topic for now.


Oops, sorry hehe, guess I was too excited about playing the mod I didn't read the entire description. My bad.

I found out that I had two kinds of tin ingots:

The ones I can craft to bronze:
Image

And these other ones that look like blue soap bars, that are only good to craft weapons/tools/armor:
Image

I suppose the second tin ingot it's from the more ore mod?, or are they from the Lord of Test?, I still don't know how I was able to craft two kinds of ingots, I didn't do anything special to get one kind, can I disable this?, or I'll have to start a new map with Lord of Test mod disabled to solve this?, I don't have enabled lottblocks though, so I don't know how this can happen. Thanks by the way :)
I don't know who it is......... but it probably is fhqwhgads
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3145
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

Re: Can't craft more bronze ingots

by Calinou » Tue Dec 02, 2014 17:49

Maybe the second one is from More Ores.

I added a recipe in Carbone which uses the More Ores tin ingot.
 

User avatar
digitalmouse
Member
 
Posts: 25
Joined: Sat Sep 20, 2014 18:26
Location: Copenhagen, Denmark
In-game: digitalmouse

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by digitalmouse » Wed Dec 10, 2014 22:34

ImageScreen Shot 2014-12-10 at 23.13.39 by jimm pratt, on Flickr

Greetings! Love the mod - having lots of fun tinkering with various bits. Just running into a problem: using 5 steel ingots in a U shape does not appear to make rail carts. Am i missing something?
Minetest experimental server running on 900Mhz Raspberry Pi: pi.god.jp:30000
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3145
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by Calinou » Thu Dec 11, 2014 16:56

digitalmouse wrote:Greetings! Love the mod - having lots of fun tinkering with various bits. Just running into a problem: using 5 steel ingots in a U shape does not appear to make rail carts. Am i missing something?


Are you sure they are steel ingots, not silver ingots?

I could perhaps add a recipe for making carts using all ingots, not just steel ones.
 

User avatar
Linuxdirk
Member
 
Posts: 1324
Joined: Wed Sep 17, 2014 11:21
Location: Germany
GitHub: 4w
In-game: Linuxdirk

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by Linuxdirk » Thu Dec 11, 2014 19:46

Calinou wrote:I could perhaps add a recipe for making carts using all ingots, not just steel ones.

But then you should add different carts, too. They could have different speed and acceleration according to the material they’re build of.
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3145
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by Calinou » Fri Dec 12, 2014 18:17

Linuxdirk wrote:
Calinou wrote:I could perhaps add a recipe for making carts using all ingots, not just steel ones.

But then you should add different carts, too. They could have different speed and acceleration according to the material they’re build of.


That requires repeating a lot of code and creating more entities, I don't feel like it.
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3145
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by Calinou » Sat Dec 13, 2014 18:51

I made a Debian/Ubuntu/Mint package, please test: https://dl.dropboxusercontent.com/u/823 ... arbone.deb

This will work only when a packaged Minetest is installed (from a PPA or official repositories).
 

User avatar
jadedtest
Member
 
Posts: 29
Joined: Fri Aug 22, 2014 00:54
IRC: jadedtest
In-game: jadedtest

Re: [Game] Carbone [carbone] – minetest_game, improved

by jadedtest » Thu Dec 18, 2014 12:50

Carbone is probably the best Minetest sub-game I've played in quite a while!
For some reason, since I woke up this morning, upon trying to restart my server or do multiplayer I get the following error:
terminate called after throwing an instance of 'ServerError'
what(): .../jadon/.minetest/games/carbone/mods/default/init.lua:132: attempt to perform arithmetic on a string value
stack traceback:
.../jadon/.minetest/games/carbone/mods/default/init.lua:132: in function '?'
/usr/share/minetest/builtin/game/register.lua:348: in function </usr/share/minetest/builtin/game/register.lua:336>
Aborted (core dumped)


Do you happen to know how to fix this?
Sorry for being an imbicile...
Thank you!
Server: jadedmeta.net with port 7357
Always nice to recieve mail.
"Keep the past, for all intents and purposes, where it is." ~Kyouma
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3145
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

Re: [Game] Carbone [carbone] – minetest_game, improved

by Calinou » Thu Dec 18, 2014 16:23

jadedtest wrote:Carbone is probably the best Minetest sub-game I've played in quite a while!
For some reason, since I woke up this morning, upon trying to restart my server or do multiplayer I get the following error:
terminate called after throwing an instance of 'ServerError'
what(): .../jadon/.minetest/games/carbone/mods/default/init.lua:132: attempt to perform arithmetic on a string value
stack traceback:
.../jadon/.minetest/games/carbone/mods/default/init.lua:132: in function '?'
/usr/share/minetest/builtin/game/register.lua:348: in function </usr/share/minetest/builtin/game/register.lua:336>
Aborted (core dumped)


Do you happen to know how to fix this?
Sorry for being an imbicile...
Thank you!


I can't reproduce this (the game loads fine), make sure both Carbone and Minetest are up-to-date.
 

User avatar
jadedtest
Member
 
Posts: 29
Joined: Fri Aug 22, 2014 00:54
IRC: jadedtest
In-game: jadedtest

Re: [Game] Carbone [carbone] – minetest_game, improved

by jadedtest » Thu Dec 18, 2014 23:46

Sorry about that, I failed completely. I had an apostrophe before max_users in minetest.conf- it was so miniscule admist the text with my font that it took multiple evaluations to finally catch it.
Server: jadedmeta.net with port 7357
Always nice to recieve mail.
"Keep the past, for all intents and purposes, where it is." ~Kyouma
 

User avatar
Linuxdirk
Member
 
Posts: 1324
Joined: Wed Sep 17, 2014 11:21
Location: Germany
GitHub: 4w
In-game: Linuxdirk

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by Linuxdirk » Fri Dec 19, 2014 15:33

Calinou wrote:
Linuxdirk wrote:
Calinou wrote:I could perhaps add a recipe for making carts using all ingots, not just steel ones.

But then you should add different carts, too. They could have different speed and acceleration according to the material they’re build of.

That requires repeating a lot of code and creating more entities, I don't feel like it.

What about a loop for that? I did this for adding recipes for the coins and just iterated over the different materials :) I’m pretty sure that would be possible for carts, too :)
 

User avatar
Hybrid Dog
Member
 
Posts: 2603
Joined: Thu Nov 01, 2012 12:46

Re: [Game] Carbone [carbone] – minetest_game, improved

by Hybrid Dog » Sat Dec 20, 2014 20:38

l saw that the lavacooling of carbone still has my old mistake: update_liquid is missing
 

User avatar
digitalmouse
Member
 
Posts: 25
Joined: Sat Sep 20, 2014 18:26
Location: Copenhagen, Denmark
In-game: digitalmouse

Re: [Game] Carbone [carbone] – an improvement to minetest_ga

by digitalmouse » Sun Dec 21, 2014 22:14

Calinou wrote:Are you sure they are steel ingots, not silver ingots?


Yep!

Image
Minetest experimental server running on 900Mhz Raspberry Pi: pi.god.jp:30000
 

User avatar
Linuxdirk
Member
 
Posts: 1324
Joined: Wed Sep 17, 2014 11:21
Location: Germany
GitHub: 4w
In-game: Linuxdirk

Re: [Game] Carbone [carbone] – minetest_game, improved

by Linuxdirk » Wed Dec 31, 2014 01:17

I’m not sure … But what about the strength of the mobs? You already adjusted it a little a few weeks ago.

Maybe I’m doing this wrong, but I think the mobs are VERY hard for not being endboss-like enemies but regular foes :)

Check here for a typical fight (killed me one time before. Please ignore my random talking *g* It’ not about the video it’s just about the fight). I had steel armor except iron boots and a steel shield and used a silver pickaxe.

See health bar at the end … Is it intended to be that hard or am I just stupid? :)
 

PreviousNext

Return to Old Games



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest