Page 1 of 1

Multiple errors

PostPosted: Sat Feb 28, 2015 23:52
by Ochotre
Hello I am trying to use some mods, but when i activate this happend,
the mods are farming, beds, wool, nature, flowers, panes, wool,:

17:02:11: ERROR[main]: Invalid character ' ' found in setting name
17:02:11: ERROR[main]: MAINMENU ERROR: Invalid sequence found in setting parameters
17:02:11: ERROR[main]: stack traceback:
17:02:11: ERROR[main]: [C]: in function 'set'
17:02:11: ERROR[main]: /usr/share/minetest/builtin/mainmenu/dlg_config_world.lua:190: in function 'handle_buttons'
17:02:11: ERROR[main]: /usr/share/minetest/builtin/fstk/ui.lua:118: in function 'handle_buttons'
17:02:11: ERROR[main]: /usr/share/minetest/builtin/fstk/ui.lua:155: in function </usr/share/minetest/builtin/fstk/ui.lua:148>

Re: Multiple errors

PostPosted: Sun Mar 01, 2015 00:37
by maikerumine
Ochotre wrote:Hello I am trying to use some mods, but when i activate this happend,
the mods are farming, beds, wool, nature, flowers, panes, wool,:

17:02:11: ERROR[main]: Invalid character ' ' found in setting name
17:02:11: ERROR[main]: MAINMENU ERROR: Invalid sequence found in setting parameters
17:02:11: ERROR[main]: stack traceback:
17:02:11: ERROR[main]: [C]: in function 'set'
17:02:11: ERROR[main]: /usr/share/minetest/builtin/mainmenu/dlg_config_world.lua:190: in function 'handle_buttons'
17:02:11: ERROR[main]: /usr/share/minetest/builtin/fstk/ui.lua:118: in function 'handle_buttons'
17:02:11: ERROR[main]: /usr/share/minetest/builtin/fstk/ui.lua:155: in function </usr/share/minetest/builtin/fstk/ui.lua:148>


Try ti re-install minetest to a different location? I hope that helps.

Re: Multiple errors

PostPosted: Sun Mar 01, 2015 12:17
by Krock
Open the file world.mt with a text editor and find the setting "load_mod_XYZ = false/true" (the XYZ-Part contains a space)
Remove that line and rename the directory of that XYZ mod.

Re: Multiple errors

PostPosted: Fri Mar 13, 2015 03:11
by Ochotre
Thanks I reinstall and it appears to be ok... but then:

21:05:37: ERROR[main]: ModError: ModError: Failed to load and run /home/arjuna/.minetest/mods/animals/factions/init.lua

21:11:09: ERROR[main]: ModError: ModError: Failed to load and run /home/arjuna/.minetest/mods/farming/init.lua

Re: Multiple errors

PostPosted: Fri Mar 13, 2015 20:16
by Krock
I ihink those mods are only directories with nothing inside.
Disable those and check if there's an init.lua inside of those directories.

Re: Multiple errors

PostPosted: Sun Mar 22, 2015 01:09
by Ochotre
Yep they are good, i just realized that the version i have is not the latest, is from ubuntu software center, but i dond find the way to install the 4.12... i have 4.09 in ubuntu studio...

Thanks

Re: Multiple errors

PostPosted: Sun Mar 22, 2015 10:33
by Topywo
Ochotre wrote: but i dond find the way to install the 4.12... i have 4.09 in ubuntu studio...


Scroll down here for instructions: https://github.com/minetest/minetest how to build minetest on Linux.