Running server without lrrlicht

Post Reply
User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Running server without lrrlicht

by Don » Post

I upgraded my server to 0.4.12 - dev.
My graphics card is not good enough to handle it.
As soon as I start the server or if I start minetest it would freeze. Had to xkill it. Put the hard drive in another computer and it ran no problem. The other computer is too slow for the server and the server computer does not have a slot for the good graphics card.

Can I compile it without lrrlicht and it would run? I am not sure what running the server without lrrlicht does.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
Krock
Developer
Posts: 4524
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
GitHub: SmallJoker
Location: Switzerland
Contact:

Re: Running server without lrrlicht

by Krock » Post

Compile it with BUILD_SERVER and without BUILD_CLIENT (cmake)
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: Running server without lrrlicht

by Don » Post

Krock wrote:Compile it with BUILD_SERVER and without BUILD_CLIENT (cmake)
Then it won't depend on the video card?
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
ExeterDad
Member
Posts: 1717
Joined: Sun Jun 01, 2014 20:00
In-game: ExeterDad
Location: New Hampshire U.S.A

Re: Running server without lrrlicht

by ExeterDad » Post

It shouldn't. I've run on a headless server without problems.

User avatar
Morn76
Member
Posts: 659
Joined: Sun Feb 16, 2014 19:45

Re: Running server without lrrlicht

by Morn76 » Post

I don't think you have to recompile; just start the existing MT binary in server mode with "minetest --server" from a terminal.

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: Running server without lrrlicht

by Don » Post

Morn76 wrote:I don't think you have to recompile; just start the existing MT binary in server mode with "minetest --server" from a terminal.
That is how I run it.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
ExeterDad
Member
Posts: 1717
Joined: Sun Jun 01, 2014 20:00
In-game: ExeterDad
Location: New Hampshire U.S.A

Re: Running server without lrrlicht

by ExeterDad » Post

Hey Don, why not use the actual server binary if your running from a command anyway?

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: Running server without lrrlicht

by Don » Post

ExeterDad wrote:Hey Don, why not use the actual server binary if your running from a command anyway?
Because I am not sure how it works. I will look it up. Thanks.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: Running server without lrrlicht

by Don » Post

I compiled without the client and it worked. Thank you everyone for your help.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests