Page 1 of 1

I encounter a problem

PostPosted: Sat Jan 12, 2019 09:34
by iamdafu
I am new to minetest.
My minetest version is 0.4.17.1. When I start the app, There is a grey box in front and there are nothing else.

The image is :
https://ibb.co/ft9nMmJ

Image

Re: I encounter a problem

PostPosted: Sat Jan 12, 2019 10:09
by Krock
Hello and welcome to the Minetest forums.

This is the first time I've seen this problem, so I'll just try to step through the standard procedure:

1) Could you please paste the last few relevant lines of your "debug.txt" file? It's inside the "bin" directory
2) Try to move Minetest to a path which does only contain ASCII characters, such as "C:\test directory name\Minetest". Does change anything? Launching from an USB drive is possible too, but a bit slow.
3) Did you observe the same issue on other systems as well? (Linux, Android, other language?)

Re: I encounter a problem

PostPosted: Sat Jan 12, 2019 10:29
by iamdafu
Thank you very much.
1. the last line of the debug.txt is "

-------------
Separator
-------------

", Each time I enter the app, there will be another line same to this.
2. I change the directory to "C:\fyg\minetest", still not work.
3. The os is win10, and the app is download binary version from the minetest website. I will check in other platform .

Re: I encounter a problem

PostPosted: Sat Jan 12, 2019 10:40
by Krock
A few more ideas according to your inputs:

1) Did you try to remove the Minetest directory and unzip the archive entirely again? Maybe you interrupted it while it was copying the builtin code (low chances though)
2) Try to rename the "locale" directory so that Minetest can no longer find it. The GUI will then be English only, thus no special characters which might cause a display problem.
3) Does the issue persist with a new 5.0.0-dev build? -> viewtopic.php?f=42&t=1523&p=339841#p339841

No further ideas from my side - I hope one of those works.

Re: I encounter a problem

PostPosted: Sat Jan 12, 2019 10:53
by iamdafu
ok, I will check the new version and hope it will work. I have a guess that maybe there are something wrong in my os.

Re: I encounter a problem

PostPosted: Sat Jan 12, 2019 11:42
by iamdafu
The new version 5.0 is ok.Thanks very much

Re: I encounter a problem

PostPosted: Sat Jan 12, 2019 12:55
by iamdafu
The new version 5.0 is ok.Thanks very much