Page 1 of 1

Towntest Mod

PostPosted: Thu Oct 11, 2012 23:27
by RockerGirl4Eva
Hey I feel supper foolish and embarassed posting another question...but I AM new...

The towntest Mod...is there certain name I need to name it for it to work? or is there another version it only works with? I use the 4.3 whatever version...but when i put the mod on the game wont let me load my game, ive renamed it 'towntest' and 'Towntest' but i cant seem to get it to work.

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 14:15
by PilzAdam
Can you post the error message in debug.txt? Also post this in the Towntest thread.

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 15:45
by RockerGirl4Eva
Sure. I wasn't sure what part so I got the part that I thought would be helpfull:

08:41:34: INFO[main]: [towntest ] ["C:\Users\Grace\Desktop\minetest-0.4.3-win32\bin\..\mods\minetest\cornernote-minetest-towntest-7d37654\towntest\init.lua"]
08:41:34: VERBOSE[main]: Loading and running script from C:\Users\Grace\Desktop\minetest-0.4.3-win32\bin\..\mods\minetest\cornernote-minetest-towntest-7d37654\towntest\init.lua
08:41:34: ERROR[main]: ========== ERROR FROM LUA ===========
08:41:34: ERROR[main]: Failed to load and run script from
08:41:34: ERROR[main]: C:\Users\Grace\Desktop\minetest-0.4.3-win32\bin\..\mods\minetest\cornernote-minetest-towntest-7d37654\towntest\init.lua:
08:41:34: ERROR[main]: ...rnernote-minetest-towntest-7d37654\towntest\init.lua:15: bad argument #1 to 'random' (interval is empty)
08:41:34: ERROR[main]: stack traceback:
08:41:34: ERROR[main]: [C]: in function 'random'
08:41:34: ERROR[main]: ...rnernote-minetest-towntest-7d37654\towntest\init.lua:15: in main chunk
08:41:34: ERROR[main]: =======END OF ERROR FROM LUA ========
08:41:34: ERROR[main]: Server: Failed to load and run C:\Users\Grace\Desktop\minetest-0.4.3-win32\bin\..\mods\minetest\cornernote-minetest-towntest-7d37654\towntest\init.lua
08:41:34: INFO[main]: BanManager: saving to C:\Users\Grace\Desktop\minetest-0.4.3-win32\bin\..\worlds\Alone Again....Naturally\ipban.txt
08:41:35: ERROR[main]: ModError: Failed to load and run C:\Users\Grace\Desktop\minetest-0.4.3-win32\bin\..\mods\minetest\cornernote-minetest-towntest-7d37654\towntest\init.lua
08:41:35: INFO[main]: Searching worlds...
08:41:35: INFO[main]: In C:\Users\Grace\Desktop\minetest-0.4.3-win32\bin\..\worlds:
08:41:35: INFO[main]: Alone Again....Naturally (invalid: Forever Alone) Test (invalid: Wokring Again)
08:41:35: INFO[main]: 2 found.
08:41:35: INFO[main]: Waiting for other menus
08:41:35: INFO[main]: Waited for other menus
08:41:35: VERBOSE[main]: error_message = ModError: Failed to load and run C:\Users\Grace\Desktop\minetest-0.4.3-win32\bin\..\mods\minetest\cornernote-minetest-towntest-7d37654\towntest\init.lua
08:41:35: VERBOSE[main]: Check debug.txt for details.
08:41:35: INFO[main]: Created main menu
08:41:35: INFO[main]: locale has been set to:English_United States.1252
08:41:35: INFO[main]: locale has been set to:C

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 15:49
by Jordach
RockerGirl4Eva, don't extract as a new folder with WinRAR, open the archive (double clicking) and drag "towntest" into the mods directory, the git folder:

cornernote-minetest-towntest-7d37654

is irrelevant.

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 15:52
by PilzAdam
RockerGirl4Eva wrote:08:41:34: ERROR[main]: ========== ERROR FROM LUA ===========
08:41:34: ERROR[main]: Failed to load and run script from
08:41:34: ERROR[main]: C:\Users\Grace\Desktop\minetest-0.4.3-win32\bin\..\mods\minetest\cornernote-minetest-towntest-7d37654\towntest\init.lua:
08:41:34: ERROR[main]: ...rnernote-minetest-towntest-7d37654\towntest\init.lua:15: bad argument #1 to 'random' (interval is empty)
08:41:34: ERROR[main]: stack traceback:
08:41:34: ERROR[main]: [C]: in function 'random'
08:41:34: ERROR[main]: ...rnernote-minetest-towntest-7d37654\towntest\init.lua:15: in main chunk
08:41:34: ERROR[main]: =======END OF ERROR FROM LUA ========

This seems to be a bug in the towntest mod.

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 15:55
by RockerGirl4Eva
Jordach wrote:RockerGirl4Eva, don't extract as a new folder with WinRAR, open the archive (double clicking) and drag "towntest" into the mods directory, the git folder:

cornernote-minetest-towntest-7d37654

is irrelevant.


I extract all my mods right to the minetest mods minetest folder and they all seem to work just fine the way ive been doing that...so why would this one be any different?

PilzAdam:

So i'm not doing anything wrong?

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 15:58
by Jordach
Minetest can't detect two folders in a mod.

Like /mods/lol-a3gds43/lol/init.lua that will cause an error.

This: /mods/lol/init.lua won't.

You have a folder that needs to be removed.

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 16:00
by PilzAdam
Jordach wrote:Minetest can't detect two folders in a mod.

Like /mods/lol-a3gds43/lol/init.lua that will cause an error.

This: /mods/lol/init.lua won't.

You have a folder that needs to be removed.

Thats wrong. There is a modpack.txt file in towntest folder.

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 16:03
by RockerGirl4Eva
PilzAdam wrote:
Jordach wrote:Minetest can't detect two folders in a mod.

Like /mods/lol-a3gds43/lol/init.lua that will cause an error.

This: /mods/lol/init.lua won't.

You have a folder that needs to be removed.

Thats wrong. There is a modpack.txt file in towntest folder.


So PilzAdam am I doing anything wrong with this mod? I wanna make sure it's not me...cause if Jordach is right wich I can't figure out what he's talking about (sorry) I want to do it right...is it the mod or me?

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 16:28
by PilzAdam
RockerGirl4Eva wrote:
PilzAdam wrote:
Jordach wrote:Minetest can't detect two folders in a mod.

Like /mods/lol-a3gds43/lol/init.lua that will cause an error.

This: /mods/lol/init.lua won't.

You have a folder that needs to be removed.

Thats wrong. There is a modpack.txt file in towntest folder.


So PilzAdam am I doing anything wrong with this mod? I wanna make sure it's not me...cause if Jordach is right wich I can't figure out what he's talking about (sorry) I want to do it right...is it the mod or me?

Its not your fault.

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 16:36
by RockerGirl4Eva
Alright thanks......

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 18:40
by qwrwed
Other people have got this error(including me) and apparently the onlt way to fix it is opening \cornernote-minetest-towntest-7d37654\towntest\init.lua and changing thw 100000000 (or something) to a lower number, like 10000. Not sure how this impacts the mod.

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 20:13
by RockerGirl4Eva
qwrwed wrote:Other people have got this error(including me) and apparently the onlt way to fix it is opening \cornernote-minetest-towntest-7d37654\towntest\init.lua and changing thw 100000000 (or something) to a lower number, like 10000. Not sure how this impacts the mod.

I just tried wat you said, when I went to open init.lua it said this page couldn't be found...could that be my problem?

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 20:42
by qwrwed
What did you open it with? Did it not actually open? notepad and notepad++ can both be used to open .lua documents.

PostPosted: Sat Oct 13, 2012 00:13
by cornernote
qwrwed wrote:Other people have got this error(including me) and apparently the onlt way to fix it is opening \cornernote-minetest-towntest-7d37654\towntest\init.lua and changing thw 100000000 (or something) to a lower number, like 10000. Not sure how this impacts the mod.


That line used to be used to cleanup stray npcs, but it's not used now.

PostPosted: Sat Oct 13, 2012 01:05
by cornernote
I removed the line and comited the change.

PostPosted: Sat Oct 13, 2012 02:06
by RockerGirl4Eva
qwrwed wrote:What did you open it with? Did it not actually open? notepad and notepad++ can both be used to open .lua documents.


I clicked on the file and it wouldn't open at all

Cornernote:

It's working for me now! Thank you whatever you did! It fixed the bug! THank you ALL for the advice and help!

PostPosted: Sat Oct 13, 2012 09:37
by PilzAdam
RockerGirl4Eva wrote:I clicked on the file and it wouldn't open at all

Right click it and click "Open with" and then select "Notepad".