Linux Bug

GameExp
New member
 
Posts: 3
Joined: Mon Jul 30, 2012 03:52

Linux Bug

by GameExp » Sat May 18, 2013 09:14

Ran into a bug. How to reproduce: 1 - install a Minetest v0.4.6 deb binary on a Linux system. 2 - try to run 3 - watch it refuse to run when you start a new game.

Code: Select all
Irrlicht Engine version 1.8.0
Linux 3.2.0-23-generic #36-Ubuntu SMP Tue Apr 10 20:41:14 UTC 2012 i686
Using renderer: OpenGL 1.3
Mesa DRI Intel(R) 865G x86/MMX/SSE2: Tungsten Graphics, Inc
OpenGL driver version is 1.2 or better.
GLSL version: 1.2
Loaded texture: /usr/share/games/minetest/textures/base/pack/menuheader.png
03:54:03: ACTION[main]:         .__               __                   __   
03:54:03: ACTION[main]:   _____ |__| ____   _____/  |_  ____   _______/  |_
03:54:03: ACTION[main]:  /     \|  |/    \_/ __ \   __\/ __ \ /  ___/\   __\
03:54:03: ACTION[main]: |  Y Y  \  |   |  \  ___/|  | \  ___/ \___ \  |  | 
03:54:03: ACTION[main]: |__|_|  /__|___|  /\___  >__|  \___  >____  > |__| 
03:54:03: ACTION[main]:       \/        \/     \/          \/     \/       
03:54:03: ACTION[main]: World at [/home/james/.minetest/worlds/test]
03:54:03: ACTION[main]: Server for gameid="minetest" listening on port 30011.
creative inventory size: 150
on_newplayer
03:54:03: ACTION[ServerThread]: singleplayer joins game. List of players: singleplayer
Could not open file of texture: character.png
Loaded mesh: character.x
Mesa 8.0.4 implementation error: unexpected format GL_DEPTH_COMPONENT16 in _mesa_choose_tex_format()
Please report at bugs.freedesktop.org
Floating point exception
Last edited by sfan5 on Sat May 18, 2013 09:17, edited 1 time in total.
 

User avatar
sfan5
Moderator
 
Posts: 3829
Joined: Wed Aug 24, 2011 09:44
Location: Germany
GitHub: sfan5
IRC: sfan5

by sfan5 » Sat May 18, 2013 09:19

It runs fine for me on Linux
Also:
Code: Select all
.....
Mesa 8.0.4 implementation error: unexpected format GL_DEPTH_COMPONENT16 in _mesa_choose_tex_format()
Please report at bugs.freedesktop.org
Floating point exception

You should probably do what it says
Mods: Mesecons | WorldEdit | Nuke & Minetest builds for Windows (32-bit & 64-bit)
 

User avatar
PilzAdam
Member
 
Posts: 4026
Joined: Fri Jul 20, 2012 16:19
Location: Germany
GitHub: PilzAdam
IRC: PilzAdam
 

User avatar
Calinou
Moderator
 
Posts: 3159
Joined: Mon Aug 01, 2011 14:26
Location: Troyes, France
GitHub: Calinou
IRC: Calinou
In-game: Calinou

by Calinou » Sat May 18, 2013 11:41

Try disabling shaders.
 

User avatar
RAPHAEL
Member
 
Posts: 627
Joined: Tue Nov 01, 2011 09:09
Location: Earth

by RAPHAEL » Mon May 20, 2013 18:30

I had similar error on another computer when I was trying to get minetest to run on it. It was using an integrated intel graphics card. Never could get it to work.
"Before you speak, ask yourself: Is it kind, is it true, is it necessary, does it improve upon the silence?"
My mods: http://goo.gl/n4kpn
(Currently Various, Industrial, Fakeblocks, Jail, MoarCraft, Christmas, Replicator, minetest dev installer for linux, bash mod installer, windows mod installer)
 

flashgamer001
New member
 
Posts: 1
Joined: Sat Aug 24, 2013 00:15

by flashgamer001 » Sat Aug 24, 2013 00:32

I've found a way to fix it- well, sort of. Editing minetest.conf to say:
"video_driver = software"
will allow it to launch. Granted, the graphics are quite buggy, but at least it launches. Oh, and make sure you don't turn fancy trees on (I tried), because that will cause a segfault, apparently.
Edit: eh, sorry. Apparently my brain is about 3 months behind.
Last edited by flashgamer001 on Sat Aug 24, 2013 00:36, edited 1 time in total.
 


Return to Problems



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest