cant get above 6 fps

hardgun
Member
 
Posts: 13
Joined: Tue Aug 20, 2013 05:31

cant get above 6 fps

by hardgun » Tue Aug 20, 2013 05:32

help


im on minetest 4.2

only have 6 mods
Last edited by hardgun on Wed Aug 21, 2013 01:04, edited 1 time in total.
 

User avatar
sfan5
Moderator
 
Posts: 3822
Joined: Wed Aug 24, 2011 09:44
Location: Germany
GitHub: sfan5
IRC: sfan5

by sfan5 » Tue Aug 20, 2013 06:18

You need to post more useful information, otherwise we won't be able to help you
Mods: Mesecons | WorldEdit | Nuke & Minetest builds for Windows (32-bit & 64-bit)
 

User avatar
Inocudom
Member
 
Posts: 3077
Joined: Sat Sep 29, 2012 01:14
IRC: Inocudom
In-game: Inocudom

by Inocudom » Tue Aug 20, 2013 16:11

What video card do you have? How much RAM do you have? What is your CPU? These are key points in determining what the problem is.
You can now find my videos at BitChute: https://www.bitchute.com/channel/some_cheeky_jinuskian/
 

tinoesroho
Member
 
Posts: 570
Joined: Fri Feb 17, 2012 21:55
Location: Canada

by tinoesroho » Tue Aug 20, 2013 22:27

*grin*

Open minetest.conf with wordpad. Add this line at the bottom:
video_driver = direct3d9

Oh, and you might want to turn shaders off in the settings menu. :-)
We are what we create.

I tinker and occasionally make (lousy) mods. Currently building an MMO subgame and updating mods. Pirate Party of Canada member. Sporadic author. 21 years old.

My github:
https://github.com/tinoesroho/
 

hardgun
Member
 
Posts: 13
Joined: Tue Aug 20, 2013 05:31

by hardgun » Wed Aug 21, 2013 01:02

tinoesroho wrote:*grin*

Open minetest.conf with wordpad. Add this line at the bottom:
video_driver = direct3d9

Oh, and you might want to turn shaders off in the settings menu. :-)



minetest opened for a seconed then disappeared
 

User avatar
Inocudom
Member
 
Posts: 3077
Joined: Sat Sep 29, 2012 01:14
IRC: Inocudom
In-game: Inocudom

by Inocudom » Wed Aug 21, 2013 01:10

hardgun wrote:help


im on minetest 4.2

only have 6 mods


Come to think of it, why are you using 0.4.2? Have you tried 0.4.7, which has many improvements?
You can now find my videos at BitChute: https://www.bitchute.com/channel/some_cheeky_jinuskian/
 

hardgun
Member
 
Posts: 13
Joined: Tue Aug 20, 2013 05:31

by hardgun » Wed Aug 21, 2013 01:36

Inocudom wrote:
hardgun wrote:help


im on minetest 4.2

only have 6 mods


Come to think of it, why are you using 0.4.2? Have you tried 0.4.7, which has many improvements?





wont let me download anything above 0.4.2
Last edited by hardgun on Wed Aug 21, 2013 01:36, edited 1 time in total.
 

User avatar
kaeza
Moderator
 
Posts: 2162
Joined: Thu Oct 18, 2012 05:00
Location: Montevideo, Uruguay
GitHub: kaeza
IRC: kaeza diemartin blaaaaargh
In-game: kaeza

by kaeza » Wed Aug 21, 2013 03:50

where did you download Minetest from?
Your signature is not the place for a blog post. Please keep it as concise as possible. Thank you!

Check out my stuff! | Donations greatly appreciated! PayPal
 

tinoesroho
Member
 
Posts: 570
Joined: Fri Feb 17, 2012 21:55
Location: Canada

by tinoesroho » Wed Aug 21, 2013 06:06

*raises eyebrow*

You can't, say download this one? Give it a shot again. It's been a long time since I used 0.4.2 (upgraded to 0.4.3, use that for legacy mods) - and the future is always in the latest version.
We are what we create.

I tinker and occasionally make (lousy) mods. Currently building an MMO subgame and updating mods. Pirate Party of Canada member. Sporadic author. 21 years old.

My github:
https://github.com/tinoesroho/
 

hardgun
Member
 
Posts: 13
Joined: Tue Aug 20, 2013 05:31

by hardgun » Wed Aug 21, 2013 06:19

kaeza wrote:where did you download Minetest from?


yes
 

hardgun
Member
 
Posts: 13
Joined: Tue Aug 20, 2013 05:31

by hardgun » Wed Aug 21, 2013 06:20

tinoesroho wrote:*raises eyebrow*

You can't, say download this one? Give it a shot again. It's been a long time since I used 0.4.2 (upgraded to 0.4.3, use that for legacy mods) - and the future is always in the latest version.




I have a fire wall up for that site
 

hardgun
Member
 
Posts: 13
Joined: Tue Aug 20, 2013 05:31

by hardgun » Wed Aug 21, 2013 06:38

try in help me on my other problom
 

hardgun
Member
 
Posts: 13
Joined: Tue Aug 20, 2013 05:31

by hardgun » Wed Aug 21, 2013 07:01

my computer is very crappey
 

User avatar
kaeza
Moderator
 
Posts: 2162
Joined: Thu Oct 18, 2012 05:00
Location: Montevideo, Uruguay
GitHub: kaeza
IRC: kaeza diemartin blaaaaargh
In-game: kaeza

by kaeza » Wed Aug 21, 2013 10:11

hardgun wrote:
kaeza wrote:where did you download Minetest from?


yes

...

hardgun wrote:I have a fire wall up for that site

disable it, maybe?
Your signature is not the place for a blog post. Please keep it as concise as possible. Thank you!

Check out my stuff! | Donations greatly appreciated! PayPal
 

hardgun
Member
 
Posts: 13
Joined: Tue Aug 20, 2013 05:31
 

User avatar
Dan Duncombe
Member
 
Posts: 904
Joined: Thu May 09, 2013 21:11
Location: In the unknown depths of Earth

by Dan Duncombe » Thu Aug 22, 2013 12:14

Is DropBox blocked on your computer?
If not, try this link.
https://www.dropbox.com/s/awoooyfunn5ntlj/minetest-0.4.7.zip
Some Mods: Castles Prefab Camouflage
My Games: Nostalgia Realtest Revamped
Servers: See above games.
 

hardgun
Member
 
Posts: 13
Joined: Tue Aug 20, 2013 05:31

by hardgun » Thu Aug 22, 2013 23:52

Dan Duncombe wrote:Is DropBox blocked on your computer?
If not, try this link.
https://www.dropbox.com/s/awoooyfunn5ntlj/minetest-0.4.7.zip


when I open mine test its a white screen then it gives a error that I cant read be cause its spamming it


im only 10
Last edited by hardgun on Sat Aug 24, 2013 23:38, edited 1 time in total.
 

Rhys
Member
 
Posts: 379
Joined: Wed May 22, 2013 15:22

by Rhys » Mon Sep 02, 2013 14:59

hardgun wrote:
Dan Duncombe wrote:Is DropBox blocked on your computer?
If not, try this link.
https://www.dropbox.com/s/awoooyfunn5ntlj/minetest-0.4.7.zip


when I open mine test its a white screen then it gives a error that I cant read be cause its spamming it


im only 10


Have you extracted your Minetest? If not, read this:

From zip:
Extract the zip package somewhere (be sure that you have write access - don't extract it in “Program Files”). Run the executable found in the bin/ folder. Go into minetest directory, bin, double click the minetest file, and click run.

From installer:
Follow the instructions given when you run the installer executable.
To run Minetest, click the icon in the start menu, or the desktop. Alternatively go to C:/Minetest/bin and run the executable.
Note that the installer installs the same version as in the .zip (be sure that you have write access - don't install it to “Program Files”). Don't know about installers.
 


Return to Problems



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest