Error from Lua

Post Reply
User avatar
TheCrafter
Member
Posts: 17
Joined: Thu Jul 10, 2014 15:26
In-game: TheCrafter

Error from Lua

by TheCrafter » Post

Hello there,

Yesterday, when I first played minetest, it runs smoothly but at the other day which is today when I tried to play minetest in my world it always says this in the debug folder:

Code: Select all

14:56:03: ERROR[main]: ========== ERROR FROM LUA ===========
14:56:03: ERROR[main]: Failed to load and run script from 
14:56:03: ERROR[main]: D:\minetest-0.4.10\bin\..\builtin\init.lua:
14:56:03: ERROR[main]: D:\minetest-0.4.10\bin\..\builtin\game\forceloading.lua:66: bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
14:56:03: ERROR[main]: stack traceback:
14:56:03: ERROR[main]: 	[C]: in function 'pairs'
14:56:03: ERROR[main]: 	D:\minetest-0.4.10\bin\..\builtin\game\forceloading.lua:66: in main chunk
14:56:03: ERROR[main]: 	[C]: in function 'dofile'
14:56:03: ERROR[main]: 	D:\minetest-0.4.10\bin\..\builtin\game\init.lua:21: in main chunk
14:56:03: ERROR[main]: 	[C]: in function 'dofile'
14:56:03: ERROR[main]: 	D:\minetest-0.4.10\bin\..\builtin\init.lua:24: in main chunk
14:56:03: ERROR[main]: ======= END OF ERROR FROM LUA ========
14:56:03: ERROR[main]: ModError: ModError: Failed to load and run D:\minetest-0.4.10\bin\..\builtin\init.lua
Coming SOON.

User avatar
webdesigner97
Member
Posts: 1327
Joined: Mon Jul 30, 2012 19:16
GitHub: webD97
IRC: webdesigner97
In-game: webdesigner97
Location: Cologne, Germany
Contact:

Re: Error from Lua

by webdesigner97 » Post

Do you use mods? If yes, which?

User avatar
TheCrafter
Member
Posts: 17
Joined: Thu Jul 10, 2014 15:26
In-game: TheCrafter

Re: Error from Lua

by TheCrafter » Post

webdesigner97 wrote:Do you use mods? If yes, which?
Yes
Here are the mods that I installed:
[*]Areas
[*]Hud
[*]Locked_sign
[*]Player_textures
[*]Sprint
[*]Worldedit
[*]Xban2
Coming SOON.

User avatar
webdesigner97
Member
Posts: 1327
Joined: Mon Jul 30, 2012 19:16
GitHub: webD97
IRC: webdesigner97
In-game: webdesigner97
Location: Cologne, Germany
Contact:

Re: Error from Lua

by webdesigner97 » Post

TheCrafter wrote:
webdesigner97 wrote:Do you use mods? If yes, which?
Yes
Here are the mods that I installed:
[*]Areas
[*]Hud
[*]Locked_sign
[*]Player_textures
[*]Sprint
[*]Worldedit
[*]Xban2
hud, locked_sign, player_textures snd xban2 shoudln't cause this error, but areas, sprint and worledit might do so. Disable every mod, and then try this:

- Enable 1 of the mods
- Try playing your world
- If it crashes:
-> Congratulations, you found the mod which causes the crash, contact the developer
- If the world loads
-> Exit, Disable all mods and do this list again

User avatar
TheCrafter
Member
Posts: 17
Joined: Thu Jul 10, 2014 15:26
In-game: TheCrafter

Re: Error from Lua

by TheCrafter » Post

webdesigner97 wrote:
TheCrafter wrote:
webdesigner97 wrote:Do you use mods? If yes, which?
Yes
Here are the mods that I installed:
[*]Areas
[*]Hud
[*]Locked_sign
[*]Player_textures
[*]Sprint
[*]Worldedit
[*]Xban2
hud, locked_sign, player_textures snd xban2 shoudln't cause this error, but areas, sprint and worledit might do so. Disable every mod, and then try this:

- Enable 1 of the mods
- Try playing your world
- If it crashes:
-> Congratulations, you found the mod which causes the crash, contact the developer
- If the world loads
-> Exit, Disable all mods and do this list again
When I tried this almost all of the mods are making this error.
Also for you to know its from the builtin Lua file.
Coming SOON.

User avatar
TheCrafter
Member
Posts: 17
Joined: Thu Jul 10, 2014 15:26
In-game: TheCrafter

Re: Error from Lua

by TheCrafter » Post

Another -Bump-

Still nothing?
Please help.
Coming SOON.

User avatar
Krock
Developer
Posts: 4577
Joined: Thu Oct 03, 2013 07:48
GitHub: SmallJoker
Location: Switzerland
Contact:

Re: Error from Lua

by Krock » Post

There's already a fix in github - it waits to get merged.
Look, I programmed a bug for you. >> Mod Search Engine << - Mods by Krock - DuckDuckGo mod search bang: !mtmod <keyword here>

User avatar
kaeza
Moderator
Posts: 2162
Joined: Thu Oct 18, 2012 05:00
GitHub: kaeza
IRC: kaeza diemartin blaaaaargh
In-game: kaeza
Location: Montevideo, Uruguay
Contact:

Re: Error from Lua

by kaeza » Post

From the code, it seems it fails to deserialize the map blocks to be force-loaded.

Go to the `worlds/yourworld/' directory, and see the size of the `force_loaded.txt' file.

It's most likely empty. Rename it to something else like `force_loaded.old' if it's not empty.
Your signature is not the place for a blog post. Please keep it as concise as possible. Thank you!

Check out my stuff! | Donations greatly appreciated! PayPal

User avatar
TheCrafter
Member
Posts: 17
Joined: Thu Jul 10, 2014 15:26
In-game: TheCrafter

Re: Error from Lua

by TheCrafter » Post

kaeza wrote:From the code, it seems it fails to deserialize the map blocks to be force-loaded.

Go to the `worlds/yourworld/' directory, and see the size of the `force_loaded.txt' file.

It's most likely empty. Rename it to something else like `force_loaded.old' if it's not empty.
Thanks for the help :D
It really worked out.
Coming SOON.

User avatar
TheCrafter
Member
Posts: 17
Joined: Thu Jul 10, 2014 15:26
In-game: TheCrafter

Re: Error from Lua

by TheCrafter » Post

-Bump-

Had this error again in my world. Everytime I create a world then at some time it always makes this error everytime I played that world.
Coming SOON.

Nore
Developer
Posts: 501
Joined: Wed Nov 28, 2012 11:35
GitHub: Ekdohibs

Re: Error from Lua

by Nore » Post

Download the latest dev version, it has just been fixed.

User avatar
TheCrafter
Member
Posts: 17
Joined: Thu Jul 10, 2014 15:26
In-game: TheCrafter

Re: Error from Lua

by TheCrafter » Post

Nore wrote:Download the latest dev version, it has just been fixed.
Thank you for responding.
Ill try to download now.
Coming SOON.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest