Mese Lamp Slab?

diriel
Member
 
Posts: 21
Joined: Wed Jun 01, 2016 23:00

Mese Lamp Slab?

by diriel » Mon Jan 15, 2018 22:15

How would I go about getting a Mese Lamp Slab that would allow other types of slab to stack on it. What I mean is I would like a Mese Lamp Slab that would let me stack a Quartz Slab on it to make a single block.

It allows me to use a regular Mese Lamp block then stack a Quartz Slab on it to form a 1.5 block. I would be cool to have a lamp + slab = 1 solid bock.
Last edited by diriel on Mon Jan 15, 2018 23:27, edited 1 time in total.
 

Chem871
Member
 
Posts: 778
Joined: Sat Aug 19, 2017 21:49
Location: Ankh-Morpork, Sometimes the Nether
GitHub: Chemguy99
In-game: Chem Nyx
 

diriel
Member
 
Posts: 21
Joined: Wed Jun 01, 2016 23:00

Re: Mese Lamp Slab?

by diriel » Tue Jan 16, 2018 00:06

The Mese Lamp block allows any 1 slab to stack on top for a 1.5 block, but it will not allow the lamp to stack on top of a slab, then have another slab fit on top. This would allow a full 2.0 block, thus avoiding the dreaded dead space when making a floor that is self lit.

It is odd that the Mese Lamp block itself allows any 1 slab to fit perfectly to make a combo 1.5 seamless block, but it still has that stacking limitation. If I could get a Mese Lamp Slab to act exactly like a Mese Lamp Block for stacking purposes that would work.
 

Chem871
Member
 
Posts: 778
Joined: Sat Aug 19, 2017 21:49
Location: Ankh-Morpork, Sometimes the Nether
GitHub: Chemguy99
In-game: Chem Nyx
 

User avatar
ChimneySwift
Member
 
Posts: 255
Joined: Fri Sep 22, 2017 06:46
Location: 127.0.0.1
GitHub: ChimneySwift
IRC: ChimneySwift
In-game: ChimneySwift

Re: Mese Lamp Slab?

by ChimneySwift » Tue Jan 16, 2018 01:37

I believe when you stack 2 slabs of the same type, the slabs are removed from the map and replaced with a full block of that particular node, so if you were to make this work, you would have to register a whole node for every single possible slab combination, something which I'm not sure has been done, and I'm not sure it is possible to do in a way that doesn't compromise performance.
"You have to be a pretty sad person to quote yourself" ~ ChimneySwift
 

diriel
Member
 
Posts: 21
Joined: Wed Jun 01, 2016 23:00
 

User avatar
RSLRedstonier
Member
 
Posts: 439
Joined: Wed May 10, 2017 21:00
Location: some were in middle earth
GitHub: RSL-Redstonier
In-game: RSLRedstonier

Re: Mese Lamp Slab?

by RSLRedstonier » Tue Jan 16, 2018 02:56

well yes this would be possible to have a slab that is cross compatible with every other slab from the default slab/stairs mod
it just would take a ton of cross registering
"A programmer is just a tool which converts caffeine into code"

try out my skytest mod always being updated!
https://forum.minetest.net/viewtopic.php?f=9&t=17568
 

User avatar
sorcerykid
Member
 
Posts: 770
Joined: Fri Aug 26, 2016 15:36
Location: Illinois, USA
GitHub: sorcerykid
In-game: Nemo

Re: Mese Lamp Slab?

by sorcerykid » Tue Jan 16, 2018 04:01

You need to register the other slab as a nodebox with a negative y bounding box beyond -0.5. Hope this helps.
Last edited by sorcerykid on Tue Jan 16, 2018 04:02, edited 1 time in total.
 

User avatar
TumeniNodes
Member
 
Posts: 2436
Joined: Fri Feb 26, 2016 19:49
Location: in the dark recesses of the mind
GitHub: TumeniNodes
IRC: tumeninodes
In-game: TumeniNodes

Re: Mese Lamp Slab?

by TumeniNodes » Tue Jan 16, 2018 04:02

you can play around with this.
viewtopic.php?f=9&t=15008

pithy's mod is better, as you cannot place anything above mine but, IIRC you can with his
link is in the desc for pithy's

edit: this is pithy's mod comboblocks
source: https://github.com/pithydon/comboblock
Last edited by TumeniNodes on Wed Jan 17, 2018 00:29, edited 1 time in total.
My brain, is AES256 encrypted, even I don't know wth I'm thinking...
 

diriel
Member
 
Posts: 21
Joined: Wed Jun 01, 2016 23:00

Re: Mese Lamp Slab?

by diriel » Tue Jan 16, 2018 22:19

Thanks guys, I will play around with this. As a hack, I added light source to the quartz slab. Obviously fixing the root of this would be better.
 


Return to WIP Mods



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests