[Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

User avatar
rnd
Member
 
Posts: 207
Joined: Sun Dec 28, 2014 12:24
IRC: ac_minetest
In-game: rnd

[Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by rnd » Sat Feb 10, 2018 10:54

Features:
SkyBlock from minecraft redo with challenging, interesting quests. Included addon_mods like machines, robots, alchemy... enable rich gameplay. Simple quest making with advanced capabilities.

License: GPL
Dependencies: default, sfinv?, craftguide?
Download: https://github.com/ac-minetest/skyblock

Screenshots:

Quests using sfinv for gui
Image

Statistics for player
Image

Craft guide by jp
Image
Attachments
craft.jpg
(67.07 KiB) Not downloaded yet
stats.jpg
(41.94 KiB) Not downloaded yet
quest.jpg
(41.89 KiB) Not downloaded yet
 

User avatar
cx384
Member
 
Posts: 492
Joined: Wed Apr 23, 2014 09:38
GitHub: cx384
IRC: cx384

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by cx384 » Sat Feb 10, 2018 11:56

Great, once more skyblock! Finally someone did it.
I'm curious about how long it will take until someone releases the next completely new quest based mod/modpack/map/subgame.
Can your read this?
 

User avatar
RSLRedstonier
Member
 
Posts: 443
Joined: Wed May 10, 2017 21:00
Location: some were in middle earth
GitHub: RSL-Redstonier
In-game: RSLRedstonier

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by RSLRedstonier » Sat Feb 10, 2018 16:31

Wow You beat me to it!
oh well I guess ill still finish mine and release it aswel
"A programmer is just a tool which converts caffeine into code"

try out my skytest mod always being updated!
https://forum.minetest.net/viewtopic.php?f=9&t=17568
 

User avatar
bosapara
Member
 
Posts: 379
Joined: Fri Apr 07, 2017 08:49
GitHub: bosapara
In-game: Jozet

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by bosapara » Sun Mar 25, 2018 11:53

Image

Code: Select all
[img]https://image.ibb.co/fVYTfS/ezgif_3_9e55eec3cd_min.gif[/img]


PS found old preview at pc
 

User avatar
cHyper
Member
 
Posts: 759
Joined: Fri May 06, 2011 08:49
Location: Austria
GitHub: cHyper-0815OL
IRC: cHyper
In-game: cHyper
 

User avatar
bosapara
Member
 
Posts: 379
Joined: Fri Apr 07, 2017 08:49
GitHub: bosapara
In-game: Jozet

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by bosapara » Mon Mar 26, 2018 18:49

cHyper wrote:how do i enable addon_mods?

extract "addon mods.zip" to mod folder than just turn on
 

User avatar
bosapara
Member
 
Posts: 379
Joined: Fri Apr 07, 2017 08:49
GitHub: bosapara
In-game: Jozet

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by bosapara » Sun Jun 17, 2018 08:45

Islands just delete even after correct restore of ID and protect after crash
____
update:
Quest stoped too at accounts that was online at the moment of crash

___
update:
thanx u for quick mod fixes, i appreciate it:)
 

User avatar
bosapara
Member
 
Posts: 379
Joined: Fri Apr 07, 2017 08:49
GitHub: bosapara
In-game: Jozet

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by bosapara » Thu Jun 21, 2018 21:25

Found new problem, islands have several owners again and again
return {35, {33, 34, 22, 35, 22, 35}} --this line from _SKYBLOCK_
But id 34 is player with 4 lvl
Also quantity of islands is 39, so max id must be = 39

Possibly by the reason of this file at mod "_SKYBLOCK_" at skyblock account's folder

Unfortunately i dont know how to fix it
 

User avatar
rnd
Member
 
Posts: 207
Joined: Sun Dec 28, 2014 12:24
IRC: ac_minetest
In-game: rnd

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by rnd » Fri Jun 22, 2018 05:26

you must stop your server using /shutdown not just click "quit" ( thats same as crash, data doesnt save). And if you change manually with 'robots' must be careful now to add same number to id_queue like 35 in {33, 34, 22, 35, 22, 35}.

If this happen you can easily fix by setting (while server OFF) {35, {33, 34, 22, 35, 22}} - i just deleted duplicated number.
 

User avatar
bosapara
Member
 
Posts: 379
Joined: Fri Apr 07, 2017 08:49
GitHub: bosapara
In-game: Jozet

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by bosapara » Fri Jun 22, 2018 10:19

rnd wrote:you must stop your server using /shutdown not just click "quit" ( thats same as crash, data doesnt save). And if you change manually with 'robots' must be careful now to add same number to id_queue like 35 in {33, 34, 22, 35, 22, 35}.

If this happen you can easily fix by setting (while server OFF) {35, {33, 34, 22, 35, 22}} - i just deleted duplicated number.


Its clear, i use "quit" only when server stucked/stoped.

How to setup _skyblock_ for auto detect free islands and max number of islands?
______
update: all fixed
 

R-One
Member
 
Posts: 72
Joined: Wed Dec 20, 2017 23:06

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by R-One » Wed Jul 04, 2018 09:04

First nice this mod, it would be cool in a game?

I am a beginner in skyblock my questions may seem stupid but I have some difficulties.

to start I am under minetest 0.4.17.1

Let's go to questions :

For water sources and lava can not be put on the platform but only on the sides of the blocks to make the stone generator? is it normal, or do I take it wrong?

when I put the block protector, it appeared under my platform? and when I dig it, it just disappeared? can you craft a new one to extend your area?

The starting node can be dig with a stone pick ... so we lose the information?
 

User avatar
bosapara
Member
 
Posts: 379
Joined: Fri Apr 07, 2017 08:49
GitHub: bosapara
In-game: Jozet

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by bosapara » Wed Jul 04, 2018 22:17

need to delete from mods\moreblocks crafting.lua:

Code: Select all
minetest.register_craft({
   output = "default:chest_locked",
   type = "shapeless",
   recipe = {"default:copper_ingot", "default:chest"},
})

minetest.register_craft({
   output = "default:chest_locked",
   type = "shapeless",
   recipe = {"default:bronze_ingot", "default:chest"},
})

minetest.register_craft({
   output = "default:chest_locked",
   type = "shapeless",
   recipe = {"default:gold_ingot", "default:chest"},
})



and this:

Code: Select all
minetest.register_craft({
   output = "default:stone",
   type = "shapeless",
   recipe = {"default:steel_ingot", "moreblocks:coal_stone"},
})


minetest.register_craft({
   output = "default:stone",
   type = "shapeless",
   recipe = {"default:coal_lump", "moreblocks:iron_stone"},
})
 

User avatar
VanessaE
Moderator
 
Posts: 4315
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
Location: Waynesville, NC
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaE

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by VanessaE » Thu Oct 11, 2018 05:41

Please don't use \ (backslash) as a directory delimeter. That's a DOS/Windows-specific idiosyncrasy, and it breaks the helloip mod on UNIX/Linux servers. Either use / (forward slash) or the Minetest DIR_DELIM global variable, I think it's called.

And please adapt your code to work within the mod security framework.

Incidentally, helloip needs more work - it crashes with the default .csv file (line 21, nil while performing math on i1 I think it was; sorry, I lost the full error text).

Furthermore, players lose their progress, inventory, island, etc. on sign-off, if they're still on level 1 (but from level 2 and up, everything is remembered). Is this intentional?

About recipes:

Please make your project work with upstream, vanilla Moreblocks. I presume you use your own copy because of this mod's recipe to craft coal ore and iron ore (whereas Moreblocks produces "coalstone" and "iron stone" instead of the ores, interfering with your mod).

To fix this, use the Minetest minetest.clear_craft() API call in your mod to erase the offending recipes, then register the correct ones, again in your mod, instead of using a modified Moreblocks.
You might like some of my stuff: Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (16-512px)
 

User avatar
rnd
Member
 
Posts: 207
Joined: Sun Dec 28, 2014 12:24
IRC: ac_minetest
In-game: rnd

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by rnd » Thu Oct 11, 2018 15:40

On windows everything works, on linux it seems some tweaks needed, like you wrote.

Furthermore, players lose their progress, inventory, island, etc. on sign-off, if they're still on level 1 (but from level 2 and up, everything is remembered). Is this intentional?


This is intentional, so that many players can come and try server but if they are not serious they are forgotten ( and island is recycled for other player)
 

User avatar
VanessaE
Moderator
 
Posts: 4315
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
Location: Waynesville, NC
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaE

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by VanessaE » Fri Oct 12, 2018 05:01

There seems to be a problem with tin ore - the crafting guide says to cook it to get tin lumps, but putting it in the furnace says the item is not cookable.
You might like some of my stuff: Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (16-512px)
 

User avatar
rnd
Member
 
Posts: 207
Joined: Sun Dec 28, 2014 12:24
IRC: ac_minetest
In-game: rnd

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by rnd » Fri Oct 12, 2018 06:48

fixed in new skyblock update ( along with addon mods updates, like robot, full selection box for composter, ..)

problem was: there is moreores tin and then there is default tin, now its using default
 

User avatar
VanessaE
Moderator
 
Posts: 4315
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
Location: Waynesville, NC
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaE

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by VanessaE » Fri Oct 12, 2018 17:24

Acknowledged the modpack conversion. However, your antigrief folder is empty, which crashes the server since it can't find an init.lua. I worked around this by just pulling a copy from your "addons" zip file that was included prior to the modpack conversion, thanks to git history. :-)
You might like some of my stuff: Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (16-512px)
 

User avatar
LionsDen
Member
 
Posts: 530
Joined: Thu Jun 06, 2013 03:19

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by LionsDen » Sun Oct 14, 2018 08:42

Just tried to play the updated mod and ran into a problem which means my game will reset since the antigrief system won't let me place any liquids above 4 so I can't place the water source or the lava source. I couldn't create a stone generator which means I couldn't create the four furnaces to complete the level one quests.

Thanks for the game, I would like to play it to completion and while I could modify my game to allow this it won't let anyone else play until there is a fix in the main game. I play the game as single player but I think servers would likely have the same problem.
 

User avatar
VanessaE
Moderator
 
Posts: 4315
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
Location: Waynesville, NC
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaE

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by VanessaE » Sun Oct 14, 2018 09:28

That's intentional, you're only allowed to place water at or below the level of your home block. Dig two holes in your island, 1 to 2 meters apart. You could dig them on opposite sides of your home block, for instance. Place your water source into one of the holes, lava into the other. You can figure out what to do next. ;-)
You might like some of my stuff: Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (16-512px)
 

User avatar
LionsDen
Member
 
Posts: 530
Joined: Thu Jun 06, 2013 03:19

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by LionsDen » Sun Oct 14, 2018 20:00

VanessaE wrote:That's intentional, you're only allowed to place water at or below the level of your home block. Dig two holes in your island, 1 to 2 meters apart. You could dig them on opposite sides of your home block, for instance. Place your water source into one of the holes, lava into the other. You can figure out what to do next. ;-)


Except that my home island is only one block thick and digging a hole for them will leave the stuff falling down below. That can cause quite a bit of lag on a slower system which I used to have.

On your island, is it more than two blocks total? I have a stone brick block and a dirt block right next to each other and nothing else. I don't know if there is any way to place a block under another block as there never used to be without the bridge mod.
 

User avatar
VanessaE
Moderator
 
Posts: 4315
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
Location: Waynesville, NC
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaE

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by VanessaE » Sun Oct 14, 2018 20:10

That is exactly what I was suggesting. It won't cause any appreciable lag, because the fall distance is only about 30 meters.

Everyone starts with a two-meter island. The trick is figuring out how to build it up - do your quests and "level-up", as they say in role-playing games.

Tip: use the flowing, falling water to "swim" down under your island.
You might like some of my stuff: Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (16-512px)
 

User avatar
LionsDen
Member
 
Posts: 530
Joined: Thu Jun 06, 2013 03:19

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by LionsDen » Sun Oct 14, 2018 20:25

VanessaE wrote:That is exactly what I was suggesting. It won't cause any appreciable lag, because the fall distance is only about 30 meters.

Everyone starts with a two-meter island. The trick is figuring out how to build it up - do your quests and "level-up", as they say in role-playing games.

Tip: use the flowing, falling water to "swim" down under your island.


Okay, will try that out. I did find another bug though. when I went back in it reset everything I built like it was supposed to but I kept everything in my inventory.

Also, when it first starts me out I fall far enough that I lose at least half my life at the very start of the game. Not sure if that is intended or not but seems to be a bug to me.
 

User avatar
VanessaE
Moderator
 
Posts: 4315
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
Location: Waynesville, NC
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaE

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by VanessaE » Mon Oct 15, 2018 06:58

Well, if you don't reach level 2, it will reset everything -- that's intentional, it's a non-serious-n00b filter. As for losing health, that doesn't matter so early in the game, when the only thing that can hurt you after that is a fall to your death.
You might like some of my stuff: Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (16-512px)
 

User avatar
LionsDen
Member
 
Posts: 530
Joined: Thu Jun 06, 2013 03:19

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by LionsDen » Mon Oct 15, 2018 18:16

VanessaE wrote:Well, if you don't reach level 2, it will reset everything -- that's intentional, it's a non-serious-n00b filter. As for losing health, that doesn't matter so early in the game, when the only thing that can hurt you after that is a fall to your death.


Yeah, but like I said it reset everything I built like it was supposed to but it left everything in my inventory. That seems like a bug as the inventory should have been cleaned out as well.
 

User avatar
VanessaE
Moderator
 
Posts: 4315
Joined: Sun Apr 01, 2012 12:38
Location: Waynesville, NC
GitHub: VanessaE
IRC: VanessaE
In-game: VanessaE

Re: [Mod] SkyBlock Redo [1.0] [skyblock]

by VanessaE » Mon Oct 15, 2018 18:49

Ah right. Well, that's rnd's department. I just run a server with his modpack. :-)
You might like some of my stuff: Plantlife ~ More Trees ~ Home Decor ~ Pipeworks ~ HDX Textures (16-512px)
 


Return to WIP Mods



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests