[Mod] mymillwork [mymillwork]

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

[Mod] mymillwork [mymillwork]

by Don » Post

The mymillwork mod adds crown mould, beams, columns and baseboards.

Depends - default

Download - mymillwork


Code
MyMillwork - Github


Licence
- DWYWPL

Tested on Minetest 0.4.12
Image
Image
Image
Image
Last edited by Don on Wed Mar 23, 2016 21:17, edited 9 times in total.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
jp
Member
Posts: 788
Joined: Wed Dec 18, 2013 09:03
GitHub: kilbith
Location: France

Re: Crown Mold

by jp » Post

Looks great !

Would you like eventually if your mod added in the Home Decor modpack ?
Last edited by jp on Mon Oct 20, 2014 17:31, edited 1 time in total.

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: Crown Mold

by Don » Post

jp wrote:Looks great !

Would you like eventually if your mod added in the Home Decor modpack ?
If it was added to homedecor I would be pleased. I think it would fit in nicely with it.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
LazyJ
Member
Posts: 603
Joined: Wed Sep 12, 2012 12:29
Location: Podunk, Nowhere, USA

Re: Crown Mold

by LazyJ » Post

+1 for this mod. Classy!

Dragonop
Member
Posts: 1178
Joined: Tue Oct 23, 2012 12:59
GitHub: Dragonop
IRC: Dragonop
In-game: Dragonop
Location: Argentina

Re: Crown Mold

by Dragonop » Post

+1

User avatar
ExeterDad
Member
Posts: 1717
Joined: Sun Jun 01, 2014 20:00
In-game: ExeterDad
Location: New Hampshire U.S.A

Re: Crown Mold

by ExeterDad » Post

Sweet! Why didn't I think of that???

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: [Mod]Millwork[millwork] - was crownmould

by Don » Post

Just updated the mod and renamed it millwork. Adds baseboard and columns. Also adds textures.
First post was updated.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
kidmondo
Member
Posts: 130
Joined: Sun May 11, 2014 07:56
IRC: kidmondo
In-game: kidmondo
Location: New Zealand

Re: [Mod]Millwork[millwork] - was crownmould

by kidmondo » Post

why is it so classy :3 It is great! :D

User avatar
Sokomine
Member
Posts: 4017
Joined: Sun Sep 09, 2012 17:31
GitHub: Sokomine

Re: [Mod]Millwork[millwork] - was crownmould

by Sokomine » Post

Looks very nice. I hope to see it on servers.
A list of my mods can be found here.

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: [Mod]Millwork[millwork] - was crownmould

by Don » Post

Sokomine wrote:Looks very nice. I hope to see it on servers.
Thanks
I have an earlier version of this on the minetestville server if anyone wants to try it.
Until I figure out formspec and get a machine made to make the nodes I would be careful with adding it toa server. It will fill up the inventory pretty quick unless you only use a couple textures. It adds 28 nodes per texture.

I am planning on making a machine similar to the table saw in moreblocks to make the nodes. this will keep the inventory at a reasonable size.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: [Mod]Millwork[millwork] - was crownmould

by Don » Post

I added onplace rotate to the nodes. This will make it easier to use for more things.
Please note that I had to flip some nodes so if you already use this mod you may have to replace nodes.
I also fixed the selection boxes.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: [Mod]Millwork[mymillwork]

by Don » Post

Changed name of mod to mymillwork.
Added a machine to make the millwork.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
philipbenr
Member
Posts: 1688
Joined: Fri Jun 14, 2013 01:56
GitHub: philipbenr
IRC: philipbenr
In-game: robinspi
Location: United States

Re: [Mod]Millwork[mymillwork]

by philipbenr » Post

Wow. Looking good, Don. I like the machine formspec addition.

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: [Mod]Millwork[mymillwork]

by Don » Post

philipbenr wrote:Wow. Looking good, Don. I like the machine formspec addition.
Thanks.
I also added on place rotate so it is easy to use anywhere. I like using crown mould around planters.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: [Mod]Millwork[mymillwork]

by Don » Post

Thought I would share a screenshot. Thought it looked cool.
I made crownmould out of coalblock.
Image
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
LazerRay
Member
Posts: 147
Joined: Sun Jul 27, 2014 01:32
GitHub: LazerRay

Re: [Mod]Millwork[mymillwork]

by LazerRay » Post

I ran into a very nasty crash bug when I had this mod active, every 2 or 3 minutes I would get a "Bad Allocation" error and then Minetest crashed to desk top.

With out the mod activated things work fine, even with a heavily modded game and a 32 pixel texture pack running.


(I run a Windows 7 based gaming based laptop, maxed out with 4GB of physical RAM and I run Minetest through Game Booster to shut down un-needed programs)
+ Spoiler

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: [Mod]Millwork[mymillwork]

by Don » Post

I tried to test this but I am getting crashes with compassgps. I downloaded the latest, created a new world and only added compassgps. The game keeps crashing. I will report this on their thread.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: [Mod]Millwork[mymillwork]

by Don » Post

@ LazerRay - I had static_spawnpoint set in the config. That is why compassgps was not working. Now that I got it working I will do some testing. I have a busy day so it might be tomorrow before I get to it. I did a review of my code and can not find anything that is obvious. I only have one global declared and no undeclared. Max and I have been using this on our server from day one without any issues or errors. There must be another mod conflicting.

I tested with compassgps and had no issues.

Edit - fixed LazerRays name.
Last edited by Don on Tue May 12, 2015 17:50, edited 1 time in total.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: [Mod]Millwork[mymillwork]

by Don » Post

@ LazerRay - I have tried but can not replicate the problem. Try adding mymillwork back in and taking the other mods out one by one to see which one might be conflicting.
If you do try that please report your findings here. I want to help but without being able to replicate the issue then there isn't much I can do.
Sorry.

PS Sorry for writing your name wrong in the previous post.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
jordan4ibanez
Member
Posts: 1895
Joined: Tue Sep 27, 2011 18:44
GitHub: jordan4ibanez
IRC: jordan4ibanez
In-game: jordan4ibanez
Location: Rhode Island, USA

Re: [Mod]Millwork[mymillwork]

by jordan4ibanez » Post

That looks sick!

User avatar
Glünggi
Member
Posts: 126
Joined: Wed Apr 16, 2014 08:13
Location: Switzerland

Re: [Mod] Millwork [mymillwork]

by Glünggi » Post

i like this mod, cause the other workbenches are all a part of greather mod's and its difficult to separate them from mothermod for own project's.
This one is unbound and perfect if you want to make youre own Machinemod. Thank you for sharing .. cause im to dump for coding formspecs .. so i can try to modifie this one :D .. and thank you also for the wtfpl license.

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: [Mod] Millwork [mymillwork]

by Don » Post

Thanks for the kind words. I am glad people like this mod.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

User avatar
pithy
Member
Posts: 251
Joined: Wed Apr 13, 2016 17:34
GitHub: pithydon

Re: [Mod] mymillwork [mymillwork]

by pithy » Post

You should add an API, so other mods can make use of this mod.
It would go well with my princess mod.

User avatar
Don
Member
Posts: 1643
Joined: Sat May 17, 2014 18:40
GitHub: DonBatman
IRC: Batman
In-game: Batman

Re: [Mod] mymillwork [mymillwork]

by Don » Post

pithy wrote:You should add an API, so other mods can make use of this mod.
It would go well with my princess mod.
Great idea! I am not able to do it right now but will try to do it in the future.
If anyone is able to do it then please submit a pr.
Many of my mods are now a part of Minetest-mods. A place where you know they are maintained!

A list of my mods can be found here

Damned
Member
Posts: 16
Joined: Sun Sep 25, 2016 03:48

Re: [Mod] mymillwork [mymillwork]

by Damned » Post

Have you thought about using, or making a different model than the milling machine at the top of the page?

When you think of columns and decorative stone work, you think more of the classical world. Roman, Egyptian, Greek. Perhaps a better model would be a stone masons bench. Or maybe both with a timer as carving by hand is slower than machine. A stone masons bench would also fit better as most objects tend to based around medieval times.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests