Page 5 of 8

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Sun Jul 30, 2017 21:21
by ManElevation
whats
Code: Select all
basic_machines.hardness

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Mon Jul 31, 2017 16:08
by hajo
ManElevation wrote:whats
Code: Select all
basic_machines.hardness

Where did you see that?

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Mon Jul 31, 2017 17:13
by ManElevation
hajo wrote:
ManElevation wrote:whats
Code: Select all
basic_machines.hardness

Where did you see that?

in mover.lua

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Mon Jul 31, 2017 18:59
by hajo
ManElevation wrote:whats
Code: Select all
basic_machines.hardness
in mover.lua

well, just read the comment in the line above the first occurrence:
Code: Select all
-- how hard it is to move blocks, default factor 1, ...

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Mon Jul 31, 2017 21:24
by ManElevation
hajo wrote:
ManElevation wrote:whats
Code: Select all
basic_machines.hardness
in mover.lua

well, just read the comment in the line above the first occurrence:
Code: Select all
-- how hard it is to move blocks, default factor 1, ...

ok thx

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Tue Aug 01, 2017 01:46
by dracmas
Can someone else test pressure plates beside doors crashing minetest with this mod active? Just wanted to see if it's just me. It occurs for me after stepping on the pressure plate.

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Tue Aug 01, 2017 11:01
by Beerholder
hajo wrote:well, just read the comment in the line above the first occurrence:
Code: Select all
-- how hard it is to move blocks, default factor 1, ...

Oh! I thought it was how hard you need to kick the machine to make it work ... O_o

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Wed Aug 02, 2017 05:29
by rnd
dracmas wrote:Can someone else test pressure plates beside doors crashing minetest with this mod active? Just wanted to see if it's just me. It occurs for me after stepping on the pressure plate.


UPDATE: fixed. also doors now open properly when activated.

Note: bug is caused by small but ever changing way how doors open each minetest version so for each new version fix is needed.

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Wed Aug 02, 2017 09:16
by hajo
rnd wrote:
dracmas wrote:test pressure plates beside doors crashing minetest with this mod active?

UPDATE: fixed. also doors now open properly when activated.

I wonder if switches and pressure plates could be used to turn lights on/off ?

I was also thinking if it would make sense to make a mod 'BM-lite' (to go along with robots),
with just keypads and lights (and maybe a mini-constructor).

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Wed Aug 02, 2017 21:35
by dracmas
Working great for me now thank you

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Mon Aug 07, 2017 21:03
by SOULYMANE
Hello rnd
When I transport the energy things from "chest(for example)" to the battery . He battery doesn't consume it
Can you fixe it and you did great job ;)

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Tue Aug 08, 2017 18:07
by hajo
SOULYMANE wrote:energy .. to the battery .. battery doesn't consume it.

Energy from a battery is used by the device powered by the battery, eg. a mover or grinder.
How much those need depends on the operation, eg. grinding diamonds uses more energy
than grinding dirt.

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Thu Aug 10, 2017 22:04
by SOULYMANE
hajo wrote:
SOULYMANE wrote:energy .. to the battery .. battery doesn't consume it.

Energy from a battery is used by the device powered by the battery, eg. a mover or grinder.
How much those need depends on the operation, eg. grinding diamonds uses more energy
than grinding dirt.

But what I want see that rnd must make the battery consum the energy auto for example I put 25 power rod it will be consumed auto

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Sun Aug 13, 2017 12:13
by SaKeL
Hi all, just got some weird error on the server, is that something known ?

Code: Select all
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: ServerError: AsyncErr: ServerThread::run Lua: Runtime error from mod '' in callback on_playerReceiveFields(): Invalid float vector dimension range 'x' (expected -2.14748e+06 < x < 2.14748e+06 got 1.23457e+15).
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: stack traceback:
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]:    [C]: in function 'get_areas_for_pos'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]:    /root/.minetest/mods/areas/api.lua:6: in function 'getAreasAtPos'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]:    /root/.minetest/mods/areas/api.lua:60: in function 'canInteract'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]:    /root/.minetest/mods/areas/interact.lua:4: in function 'old_is_protected'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]:    /root/.minetest/mods/basic_machines/protect.lua:12: in function 'is_protected'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]:    /root/.minetest/mods/basic_machines/mover.lua:2145: in function </root/.minetest/mods/basic_machines/mover.lua:1971>
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]:    /usr/share/minetest/builtin/game/register.lua:412: in function </usr/share/minetest/builtin/game/register.lua:392>


UPDATE: nevermind seems like its not from this mod..

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Fri Aug 18, 2017 10:19
by ManElevation
SaKeL wrote:Hi all, just got some weird error on the server, is that something known ?

Code: Select all
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: ServerError: AsyncErr: ServerThread::run Lua: Runtime error from mod '' in callback on_playerReceiveFields(): Invalid float vector dimension range 'x' (expected -2.14748e+06 < x < 2.14748e+06 got 1.23457e+15).
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]: stack traceback:
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]:    [C]: in function 'get_areas_for_pos'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]:    /root/.minetest/mods/areas/api.lua:6: in function 'getAreasAtPos'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]:    /root/.minetest/mods/areas/api.lua:60: in function 'canInteract'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]:    /root/.minetest/mods/areas/interact.lua:4: in function 'old_is_protected'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]:    /root/.minetest/mods/basic_machines/protect.lua:12: in function 'is_protected'
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]:    /root/.minetest/mods/basic_machines/mover.lua:2145: in function </root/.minetest/mods/basic_machines/mover.lua:1971>
2017-08-13 14:10:31: ERROR[Main]:    /usr/share/minetest/builtin/game/register.lua:412: in function </usr/share/minetest/builtin/game/register.lua:392>


UPDATE: nevermind seems like its not from this mod..

I got the same error it seems that basic machines is y as Ving problems protecting the mover, and says "protection fail"

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Thu Aug 24, 2017 01:18
by Rflm
Hello.
Is possible to make machines work if players are not playing?
It's easy or all code must be changed?

Regards

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Thu Aug 24, 2017 02:42
by SaKeL
Rflm wrote:Hello.
Is possible to make machines work if players are not playing?
It's easy or all code must be changed?

Regards


already in the code as far as i can see..
Code: Select all
-- MACHINE PRIVILEGE
minetest.register_privilege("machines", {
   description = "Player is expert basic_machine user: his machines work while not present on server, can spawn more than 2 balls at once",
})

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Thu Aug 24, 2017 11:51
by Rflm
I have machines priv and doesn't work. :(

There aren't errors in debug.txt also.

Should I change or uncomment something in the lua files?

NOTE: I'm using a headless server on a Raspberry Pi and I'm not 'singleplayer'.

Regards, Rflm.

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Thu Aug 24, 2017 12:08
by rnd
Machines only work if map chunk is loaded - for example if any player is near. You can force load chunk ( google it ) but is not recommended cause your server might start work slow with too many.

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Mon Sep 04, 2017 15:13
by ufa
Can one use 'protected_chest' instead of a locked one?
I tried with a protected chest and couldn't make it work.

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Mon Sep 04, 2017 16:51
by ufa
Just a follow up, u can transfer from locked to protected in 'inventory' mode with another mover. Tnx rnd

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Sat Sep 09, 2017 17:38
by |FGH|
Rnd watch all the screens. So this french guy quater with no life keeps griefing me, you said you dont ban right? Well his grief covers your area spawn too now. Go ban i cant take it anymore

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Sat Sep 09, 2017 17:44
by |FGH|
Beg u to do the admin

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Sat Sep 09, 2017 18:22
by |FGH|
.........

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

PostPosted: Sat Sep 09, 2017 18:25
by Chem871
Can you add a machine that can use the ore module to generate any ore based on its rarity, for use on an Unternull server?