[Mod] basic_machines [basic_machines]

User avatar
|FGH|
Member
 
Posts: 165
Joined: Fri Aug 18, 2017 08:34
Location: Rome,Italy
In-game: FGH

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by |FGH| » Sat Sep 09, 2017 20:16

New grief after u said last chance for quater i tried to stop but nothing
Attachments
Screenshot_2017-09-09-22-14-34.png
(356.45 KiB) Not downloaded yet
Screenshot_2017-09-09-22-14-29.png
(378.7 KiB) Not downloaded yet
Screenshot_2017-09-09-22-14-15.png
(355.51 KiB) Not downloaded yet
I am the admin of Blazecraft,I'm recluting moderators
Last update:12/02/2019
 

hajo
Member
 
Posts: 596
Joined: Thu Oct 13, 2016 10:45
Location: DE

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by hajo » Sun Sep 10, 2017 18:43

Chem871 wrote:Can you add a machine that can use the ore module to generate any ore ..
for use on an Unternull server?

what 'ore module' ?
what is an 'Unternull server' ?
 

twoelk
Member
 
Posts: 1317
Joined: Fri Apr 19, 2013 16:19
Location: northern Germany
GitHub: twoelk
IRC: twoelk
In-game: twoelk

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by twoelk » Mon Sep 11, 2017 11:13

an unternull sever uses the "unternull" modpack.
the gameplay is similar to a skyblock server as the only thing the mapgen generates is an endless ocean und thus you will have to find ways to generate resources.
for example cobble in larger quantities is usually optained by designing a cobblegenerator that supplies cobble by mixing lava and water. Ores, sappling and seeds are some times optained by farming mobs. to get mobs you will have to build a structure so they can spawn.
 

User avatar
rnd
Member
 
Posts: 221
Joined: Sun Dec 28, 2014 12:24
GitHub: ac-minetest
IRC: ac_minetest
In-game: rnd

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by rnd » Mon Sep 11, 2017 11:47

1.UPDATES:
- merged pull request by Jat15 which adds listrings - ability to "shift-click" to move items between inventories quickly
- elevator placement fix

2. It is possible to make a technic like quarry with machines if you use distributor to activate mover multiple times for faster dig. It requires a lot of upgrades though and lot of energy. This was discovered by SOUALYMANE of survival X server. Will probably rethink mover to do this more efficiently later if it turns out it causes lag.

3.
Chem871 wrote:Can you add a machine that can use the ore module to generate any ore based on its rarity, for use on an Unternull server?


Server "The Sea is My Life - Build and survive in a water world based on Ocean Experim.." uses
unternull ( old version ).

There you need to craft papyrus roots which you plant in water and they grow more papyrus.
Then i added new "extractor" machine that on each operation uses 1 papyrus root to extract "ores" from water with small probabilities. This is old stuff, > 2 years ago. With machines you can already make dust from ores with grinder and then process this to get more ores.
If you want to tell people the truth, make them laugh, otherwise they'll kill you. Oscar Wilde
 

Chem871
Member
 
Posts: 921
Joined: Sat Aug 19, 2017 21:49
Location: SCP-2935
GitHub: Chemguy99
In-game: Nyx Serris

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by Chem871 » Mon Sep 11, 2017 13:31

Unternull has a bit of coding, that makes it so when lava cools, it has a chance of turning into ANY ore, from any mod, but as of Minetest 0.4.16, it doesn't work anymore.
What is SCP-055 again? I forgot.
 

User avatar
ufa
Member
 
Posts: 65
Joined: Mon Feb 27, 2012 14:19

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by ufa » Tue Sep 12, 2017 11:28

I don't know if it is a bug or not, but I lost my precious treasure chest yesterday moving a furnance to the chest location.
It was a mistake, I wanted to move the final product of the furnance to chest, but i wrongly chose "transport" in mover instead of inventory (menu got hidden behind some text so I thought I had chosen the inventory but it was in transport mode).
Result of this move was the replacement of my chest with the furnance. Chest full of content disappeared :(

So take care not to choose "transport" when moving stuff into a chest.
 

hajo
Member
 
Posts: 596
Joined: Thu Oct 13, 2016 10:45
Location: DE

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by hajo » Tue Sep 12, 2017 11:41

ufa wrote:i wrongly chose "transport" in mover instead of inventory
(menu got hidden behind some text so I thought I had chosen
the inventory but it was in transport mode).

The size of many formspecs is too small for screensize 800x600,
resulting in displayed text cut off, dropdown-menus not fully visible, etc.
 

User avatar
ufa
Member
 
Posts: 65
Joined: Mon Feb 27, 2012 14:19

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by ufa » Wed Sep 13, 2017 16:39

rnd wrote:Machines only work if map chunk is loaded - for example if any player is near. You can force load chunk ( google it ) but is not recommended cause your server might start work slow with too many.


What is the size of a map chunk? I got players nearby, but my machines only work when I am playing
 

User avatar
ManElevation
Member
 
Posts: 896
Joined: Tue Aug 02, 2016 22:04
Location: Madrid,Spain
GitHub: ManElevation
IRC: ManElevation
In-game: ManElevation

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by ManElevation » Wed Sep 13, 2017 17:30

ufa wrote:
rnd wrote:Machines only work if map chunk is loaded - for example if any player is near. You can force load chunk ( google it ) but is not recommended cause your server might start work slow with too many.


What is the size of a map chunk? I got players nearby, but my machines only work when I am playing

thast cause clock generators are owned by u
My Public Mods! Discord: Rottweiler Games#3368
 

User avatar
ufa
Member
 
Posts: 65
Joined: Mon Feb 27, 2012 14:19

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by ufa » Wed Sep 13, 2017 17:39

ManElevation wrote:
ufa wrote:
rnd wrote:Machines only work if map chunk is loaded - for example if any player is near. You can force load chunk ( google it ) but is not recommended cause your server might start work slow with too many.


What is the size of a map chunk? I got players nearby, but my machines only work when I am playing

thast cause clock generators are owned by u


thx for your reply.
In this case, I will put a keypad (500 repetitions) + distributor to fire the machines when I leave game
 

User avatar
ManElevation
Member
 
Posts: 896
Joined: Tue Aug 02, 2016 22:04
Location: Madrid,Spain
GitHub: ManElevation
IRC: ManElevation
In-game: ManElevation
 

User avatar
ManElevation
Member
 
Posts: 896
Joined: Tue Aug 02, 2016 22:04
Location: Madrid,Spain
GitHub: ManElevation
IRC: ManElevation
In-game: ManElevation

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by ManElevation » Wed Sep 20, 2017 19:43

Download the texture that i use on my servers for the enviro, players seems to like this one better than the original
Image
Download:https://postimg.org/image/b7z0kpu5x/
Image
My Public Mods! Discord: Rottweiler Games#3368
 

User avatar
azekill_DIABLO
Member
 
Posts: 7487
Joined: Wed Oct 29, 2014 20:05
Location: OMICRON
GitHub: azekillDIABLO
In-game: azekill_DIABLO
 

User avatar
ManElevation
Member
 
Posts: 896
Joined: Tue Aug 02, 2016 22:04
Location: Madrid,Spain
GitHub: ManElevation
IRC: ManElevation
In-game: ManElevation

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by ManElevation » Thu Sep 21, 2017 16:22

azekill_DIABLO wrote:texture looks nice!

me too! :P
My Public Mods! Discord: Rottweiler Games#3368
 

User avatar
azekill_DIABLO
Member
 
Posts: 7487
Joined: Wed Oct 29, 2014 20:05
Location: OMICRON
GitHub: azekillDIABLO
In-game: azekill_DIABLO
 

User avatar
ManElevation
Member
 
Posts: 896
Joined: Tue Aug 02, 2016 22:04
Location: Madrid,Spain
GitHub: ManElevation
IRC: ManElevation
In-game: ManElevation

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by ManElevation » Tue Sep 26, 2017 13:59

rnd please change the skybox dropbox to this :)
Image
My Public Mods! Discord: Rottweiler Games#3368
 

User avatar
bosapara
Member
 
Posts: 493
Joined: Fri Apr 07, 2017 08:49
GitHub: bosapara

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by bosapara » Sat Nov 04, 2017 05:49

First of all thanx for great mod.

Today i found 1 problem. Filter doenst works when i use "object" type in mover.

PS Of course i can do something wrong, but i checked it several times


Image
 

User avatar
rnd
Member
 
Posts: 221
Joined: Sun Dec 28, 2014 12:24
GitHub: ac-minetest
IRC: ac_minetest
In-game: rnd

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by rnd » Sat Nov 04, 2017 08:24

If you read mover help button, it says

object (teleportation of player and objects. distance between source1/2 defines teleport radius). by setting filter you can specify move time for objects or names for players


So writing in filter just sets how long it will take to 'slowly' move object from 1 to 2, it doesn't set which objects to move. So its designed that way on purpose, not a bug. You can use this to make 'slow' moving items/objects.
If you want to tell people the truth, make them laugh, otherwise they'll kill you. Oscar Wilde
 

User avatar
bosapara
Member
 
Posts: 493
Joined: Fri Apr 07, 2017 08:49
GitHub: bosapara

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by bosapara » Wed Nov 08, 2017 19:29

rnd wrote:If you read mover help button, it says

object (teleportation of player and objects. distance between source1/2 defines teleport radius). by setting filter you can specify move time for objects or names for players


So writing in filter just sets how long it will take to 'slowly' move object from 1 to 2, it doesn't set which objects to move. So its designed that way on purpose, not a bug. You can use this to make 'slow' moving items/objects.


I understood all, but filter in object very need function. An example I need to harvest sapling like object after wood harvest, but not need apples and leaves.

Today found 1 more bug. When I try to plant cotton with dig function in reverse, cotton dont grow. Possibly the same happens with corn seeds.
 

User avatar
rnd
Member
 
Posts: 221
Joined: Sun Dec 28, 2014 12:24
GitHub: ac-minetest
IRC: ac_minetest
In-game: rnd

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by rnd » Thu Nov 09, 2017 07:54

1. you can pick up everything inside one chest then drop all you dont need with another mover somewhere else ( if you pick item to full chest item is removed btw)

2. every farming mod has its own names for plants and plant changes to "seed" when placed. so those need to be written in settings inside mover.lua.

.. if i have time i need to redo the gui ( maybe with better organised tabs for filter, source, inventory ..)
If you want to tell people the truth, make them laugh, otherwise they'll kill you. Oscar Wilde
 

User avatar
bosapara
Member
 
Posts: 493
Joined: Fri Apr 07, 2017 08:49
GitHub: bosapara

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by bosapara » Thu Nov 09, 2017 09:24

rnd wrote:1. you can pick up everything inside one chest then drop all you dont need with another mover somewhere else ( if you pick item to full chest item is removed btw)

2. every farming mod has its own names for plants and plant changes to "seed" when placed. so those need to be written in settings inside mover.lua.

.. if i have time i need to redo the gui ( maybe with better organised tabs for filter, source, inventory ..)


One problem, for harwest an example 100 of apples need a lot of energy. Another words dont wanna spend energy for not need things.

About name of seeds. It can't help to grow. An example cotton can't be plant with mover, just don't grow.

________________________


How about to create video guide/faq for your mod? I can help with it.
 

User avatar
ManElevation
Member
 
Posts: 896
Joined: Tue Aug 02, 2016 22:04
Location: Madrid,Spain
GitHub: ManElevation
IRC: ManElevation
In-game: ManElevation

Re: [Mod] basic_machines [basic_machines]

by ManElevation » Tue Nov 14, 2017 13:46

rnd, some servers including Legends Of Survival, snowy wastes and ManElevation world have or had problems with the areas mod/mesecons and basic_machines. they can cause crash.
With the areas mod and basic_machines it causes a crash because of a on_protection function.
My Public Mods! Discord: Rottweiler Games#3368
 

User avatar
FlameFireling
Member
 
Posts: 24
Joined: Sun Jul 23, 2017 12:37
Location: My
GitHub: FlameFireling
In-game: Flamore
 

User avatar
Enrikoo
Member
 
Posts: 433
Joined: Thu Nov 16, 2017 18:18
Location: Germany
GitHub: Enrikoo
IRC: Enrico - Enricoo - Enrlco
In-game: Enrico - Enriko
 

User avatar
FlameFireling
Member
 
Posts: 24
Joined: Sun Jul 23, 2017 12:37
Location: My
GitHub: FlameFireling
In-game: Flamore
 

PreviousNext

Return to WIP Mods



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests